Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Orgon

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Orgon got a reaction from pavli82 in Петиция Онлайн - Опасно! Шистов газ в България?   
    Още един филм, добре описващ тази унищожителна технология (разбира се има подробности, които са засекретени от самите корпорации) :


    Треска за газ / Gasrausch (2010)






    Треската за шистов газ заразява цяла Европа. Американската компания „Ексон Мобайл“ е започнала проучвания в района Нидерзаксен – земята на вятърните електроцентрали и житницата на Германия.
    Журналистите от немската телевизия „3 сат“ решават да разберат какво представлява добивът на шистов газ и наистина ли той ще превърне страната в „новия Катар“.
    Изследвайки подробно технологията на проучване и добив, те скоро установяват огромния риск, пред който са изправени екологията и населението.
    Придружен от геолога Джон Столц, екипът открива редица проблеми и пропуски, запознавайки ни последователно с: безразборното строене на съоръжения; незаконното изхвърляне на отпадъчните води в реките и езерата; огромния трафик на цистерни и камиони; непригодените за обработка на тези „специални отпадъци“ пречиствателни станции; неуплътнените цистерни за кондензат, от които газът изтича денонощно.
    Как ще се промени светът, ако технологията за добив не бъде спряна? На този и на редица други въпроси ще намерите отговор във филма.
  2. Like
    Orgon got a reaction from pavli82 in Петиция Онлайн - Опасно! Шистов газ в България?   
    Предсказанието на Ванга, че на много места ще бъдат отровени водите започва да се сбъдва. Но дали предсказанията се дават, защото тези събития са неизбежни или за да ни предупредят за едно вероятно бъдеще? Ако всички си мълчим, ако всички се спотайваме, то това бъдеще ще е неизбежно.
    Докато се чудим дали филми като Газленд са манипулация, докато по форумите ще се изядат в геополитически спорове, корпорациите и правителствата тихомълком действат, прикривани от корпоративните медии. Докато ни уверяват, че няма проучване за шистов газ, че няма опасности, ето какво се случва:

    http://www.dobrichon...m=news&cid=6463

    16.11.2011

    Камион достави радиоактивен елемент за сондажа край Рогозина















    Ето още един документален филм, разказващ за случващото се на местата, където се използва тази технология:


    Fracking Hell / Шистовият ад (2011)

















×
×
  • Добави...