Jump to content
Порталът към съзнателен живот

elips

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от elips

  1. Здравейте, попаднах в един друг форум на "Лечебен справочник на болестите" и "Справочник на лечебните дарове от природата" - доста подробно са описани.

    "Настоящият справочник съдържа информация за болести и билки, събирана в продължение на много години от моя баща Атанас Ангелов Атанасов. Поради смъртта му през 2004 г., този труд е незавършен, затова и няма претенции за изчерпателност. За създаването му са използвани статии, книги, както и записки от лица, имащи опит и познания в областта." - Ангел Атанасов Ангелов "

    В разделите ще намерите както рецептите събрани от Атанас Ангелов Атанасов, така и рецептите на Петър Дънов и Баба Ванга и др.

    Първи раздел: Изцеление от природата - В него ще намерите подробно описани рецепти за лек на над 300 заболявания.

    Втори раздел: Даровете на природата - Тук ще намерите подробно описание на над 300 лечебни дара от природата.

    ––

    Светлина (:

  2. ммм доста вкусно звучи (: . Аз бих добавила и гъби.

    Една бърза и лесна рецепта и от мен:

    Нарязвам половин кисела зелка (може и прясна), задушавам я на слаб огън с малко зехтин или олио (от вода няма нужда понеже зелето си пуска, но все пак не бива да загаря :) ), след 30-40 мин. като почне да омеква зелето, настъргвам няколко моркова, нарязвам гъби (може да се добави и лук, ако предпочитате) и ги слагам при зелето (пак на бавен огън още около 20-30мин.). Поръсвам с черен пипер, червен пипер, малко сол (аз лично използвам хималайска, друг вариянт е моркса сол).

    Комбинацията с чесън докато похапвате е страхотна :) и полезна.

  3. Когато ходя на пазар (до някой по-голям пазар), винаги се оглеждам за самотни дядовци и бабички, които продават оскъдни количества храни на импровизирани сергии. Тези хора обикновено идват от околните села, за да продадат някакъв излишък от домашна продукция (и да компенсират за никаквите пенсии).

    Зад пазара Ситняково посока 345 магазина преди казиното има една малка уличка, там на ъгъла точно с/у аптеката има всеки ден поне до към 14 - 15 часа приветливи баби и дядовци, продават прясно мляко (козето е рано сутрин, а до към обяд има и краве), което е страхотно, ракийка, винце, подправки, мед, орехи, чай. Събота и неделя има една жена, която продава много вкусни и пресни картофи, моркови, копър и др. подобни. От време на време се появява и един весел гъбар :) ... малко са скъпички гъбите и да си призная беше ме малко страх 1вия път като си взех от него, но бяха много вкусни (не помня как се казваха, мисля че бяха чесновки... или нещо подобно) и като ги задуших с подправки си пуснаха сокче като масълце ... ммм.. а този гъбар продава и сок от бъз и други полезни нещица...

  4. Вярно е, че става все по-трудно да си набавиш истинска, екологична храна. За някои това е дори невъзможно. Ясно е, че няма да се върне старото производство на плодове, зеленчуци , храни. Но все си мисля, че ние, хората можем да влияем върху енергията на всяка храна съвсем съзнателно. Колкото и да е "мъртва" една храна, ако е приготвена с любов, с положителна енергия, ако готвачът е добър и светъл човек, то и тя ще бъде такава и такава енергия ще внесе в този, който я яде.

    Смятам, че е много изтощително това, непрекъснато да мислиш тази храна добра ли е, чиста ли е. Важна е енергията, която внасяш ти в нея. Дори като измиваш една ябълка, ако си разстроен, умислен, тревожен, ти без да искаш предаваш това и на плода. Но ако си спокоен, весел, позитивен и ябълката получава това.

    Съгласна съм с теб kali, но на половина :) Не може да разчиташ храната ти да е ГМО (съзнателно наблъскана с каква ли не химия за те направи по-слаба и болна, или пък да си поредния робот, който да ИМ поддържа системата!!!) и в следващия момент да си супер позитивна, с добро настроение и много любов и да разчиташ, че тази химия няма да влезе в организма ти... някак нереално ми звучи това (извинявам се ако звучи грубо, не това е идеята ;) ).

    "био маркет" на мен ми звучи по-неприветливо от храната, която някои е направил на село със собствените си ръце, когато не говорим за промишлени количества.

    Но ако реално е "непосилно" (?!) да си намериш хубава храна... алтернативата е "био магазин" ... всичко друго е ... И колкото и да е "изтощително това, непрекъснато да мислиш тази храна добра ли е, чиста ли е "... си струва да се замислиш "какво по дяволите си купувам !?" Все си мисля, че позитивните вибрации не са всичко от което имаме нужда ... а истинска, чиста и здравословна храна :)

    Благодаря ти Florestan, че сподели за местенцето ;)

  5. Здравейте позитивни хора :)

    От известно време търся начин да се снабдявам с качествена храна отгледана/произведена с любов и внимание, а не само за печалба и още и още пари...

    Из интернет намерих нещо - http://www.ekoselo.org/node/market

    Относно алтернативата с био магазините... ами малко не ме радва идеята, че са в пъти по-скъпи и пак не е ясно кой, какво, как... ?!

    Та идеята е, ако някой от вас знае или пък е чувал за хора, които си произвеждат каквато и да било храна и имат в излишък и я продават да споделят с останалите :)

    - в Сопот близо до лифта (около вилната зона) има една баба Милка, която продава сиренце и мляко, има и яйца - естествено не са в промишлени количества, но ако минавате наблизо може да се заредите с истинска храна.

    Има и още много примери за такива хора... и в интерес на истината предпочитам да поддържам тях, отколкото всички ЕТ или пък ООД, които ни тровят!

    В темата за Млякото (http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1051&st=20) - Пламъче спомена за такова място в Горубляне. Надявам се да сподели с нас това място :)

    Това може би е една малка стъпка към по-разумно консумиране и отричане на системата за масова "лудост", защото Food matters (http://zamunda.net/details.php?id=206690&hit=1) ;)

  6. Купуваме го от Горубляне. ...

    Пламъче ще споделиш ли адрес :) Преди време един приятел ни носеше прясно мляко от с. Друган и ние си квасихме, но вече не живее там .... И се чудих около София от къде може да си вземеш истинско мляко ...

  7. Попадна ми книга на Р. Коен "Млякото смъртоносната отрова" (заглавието е доста фрапиращо) ...

    Мисля, че не е от малко значение дали млякото което пием е от крави от САЩ натъпкани с хормони и хранещи се само с ГМО царевица...(или пък пълните с нишесте бг кофички "млека") или е от млякото от кравата на баба Милка, която живее в Сопот, близо до поляната за кацане ... и сиренцето е страхотно :) освен това ... цялата тази схема с купуването на храна, произведена от някой баба или дядо на село е пример за Икономика на Доброто.

    Най-добре е да усещаш себе си, от какво имаш нужда и от какво не. Всичко друго е само теория и хипотези...

×
×
  • Добави...