Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ПОМОЩ!ТЪРСЯ СПЕШНА ПОМОЩ ОТ СПЕЦИАЛИСТ


ALEGRA

Recommended Posts

Искам да попитам- съвсем накратко за съвет относно здравословен ПСИХОСОМАТИЧЕСКИ проблем-централно място в който заема стомаха; тоест имам проблем състоящ се в странна паник-атака, появяваща се при смяна на ежедневните ми дейности с друг вид. Тоест- един от примерите -в последните 4-5 години,винаги преди отпътуване за ваканцията ми през лятото!Никога в останалото време- свързано с трудовото ми ежедневие! Симптомите ми са - горещи и студени вълни,разбъркване на стомаха, гадене и повръщане,неспасяема нужда от дефекация- която в рамките на ден-два е под формата на диария. След което имам 10-ина дни на възстановяванер защото по време на тези оплаквания нямам особено апетит и ям малко,не пия течности- заради което се чувствам отпадналал Особено рано сутрин се събуждам от остра стомашна болка, която за кратко спира след като хапна. Но после киселините продължават и се чувствам като „заспала”!Всъщност, имам чувството,че като изчезнат описаните по-горе оплаквания , остава в ме някакъв "страх от страха" да не ми се случи нещо ,тъй като като описах накрая за около 10 дни си остават някакви "стомашни киселини"-главно сутрин и една отпадналост.Страхувам се дали няма да припадна от безсилие,въобразявам си,че слънцето не ми понася, затова прадпочитам да си стоя у дома - легнала...

Винаги,когато се откажа от ситуацията или мероприятието, което , очевидно, е причината за това състояние - на секундата всичко изчезва.Казват,че това се дължи на смяна на ежедневен режим и хората свързани с него- тоест семейсто и колеги.

Посещавам психиатър и той ми изписва Коаксил и Симпатил по съответна схема.Ходя и на психотерапевт от известно време.Там са ме съветвали -смяна на компанията за почивка,но смятам за не са прави защото тъкмо от смяната се получават тези оплаквания! Искам да подчертая,че това е един от случаите при които получавам тези оплаквания; но съм имала и други ситуации –различни от трудовото ми ежедневие, при които съм получавала същото- например „отиване на купон”,”прекарване някъде навън на (част от ) уикенда и прочие.

ПРАВИЛА СЪМ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ГАСТРО-ИЗСЛЕДВАНИЯ И ЛЕЧЕНИЯ!ВСИЧКИ ТЕ ОТХВЪРЛЯТ НАЛИЧИЕ НА ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ!ЕДИНСТВЕНО -НАЛИЧИЕ НА КОЛИТ ПРИЧИНЕН ИМЕННО ОТ ТЕЗИ ПАНИК-АТАКИ!Въпреки ,че досега не съм получила окончателен и твърд оговор какво става с мен и на какво се дължи. Така,че –ОЧАКВАМ НЕ ТЕОРЕТИЧНО РАЗЯСНЕНИЕ( ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ ГО ИМАМ) И ПРАКТИЧЕСКО- ЗА ТОВА КАК ПО-БЪРЗО ДА СЕ СПРАВЯ С ПОЛОЖЕНИЕТО, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО ДОКАТО ПОСЕЩАВАМ ПСИХИАТЪР( ОТ МЕСЕЦ Април Т.Г.) И ПСИХОТЕРАПЕВТ ( ОТ ЯНУАРИ-ФЕВРУРИ),ПОЛУЧАВАМ ТЕЗИ АТАКИ.А ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ НЕ МЪРДАМ ОТ НАЧАЛНАТА ТОЧКА, ВЪПРЕКИ ПРЕКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИИ НА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ; ИЛИ ПЪК ,ЧЕ ТЪПЧА НА ЕДНО МЯСТО.

Ще съм безкрайно благодарна, ако получа- ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!На теория всичко ми е ясно, но кавото и да се опитам да приложа-РЕЛАКСАЦИЯ, ТЕХНИКИ НА ДИШАНЕ , ИМАМ ЧУВСТВОТО НЕ САМО ЧЕ НЯМА ПОЛЗА,НО И ЧЕ НЕ "СЕ ПРИЕМА ОТ ТЯЛОТО МИ". ТОЕСТ ТЕЗИ ТЕХНИКИ ИЗОБЩО НЕ "ВЛИЗАТ В ТЯЛОТО МИ"

Линк към коментар
Share on other sites

"каквото и да се опитам да приложа НЕ "СЕ ПРИЕМА ОТ ТЯЛОТО МИ"

Цитираната мисъл блокира всякакво лечение, дори и с химични препарати.

Не винаги човек може да си помогне сам.

Да желаеш да оздравееш е едно, но при силно изявено заболяване трябва друг човек, който поне първоначално да те "дръпне" от тресавището.

Линк към коментар
Share on other sites

Практически съвет?

Посетете класически хомеопат, който ще Ви реши проблема. :feel happy:

Виждате че не става само с "позитивно мислене", а още по-малко с химически продукти.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Или пък се запознайте с есенциите на д-р Бах.

Като за начало може да си вземете Спешните капки (Rescue remedy), които много добре действат при всякакви панически атаки, а за по-нататък може да направите едно хубаво пътуване към себе си, като избирате от есенциите тези, които са подходящи за вас.

За мен е хубаво човек да се поинтересува сам какво и защо се случва с него, как може да си помогне и т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

".... ВЪПРЕКИ ПРЕКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИИ НА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ; ИЛИ ПЪК ,ЧЕ ТЪПЧА НА ЕДНО МЯСТО."

Трябва да опишете какви са тези преки интервенции, защото може аз или другите колеги да ви препоръчаме такава интервенция, която явно при вас не работи.

Това е загуба на време за нас самите. Затова опишете тези "преки" интервенции и специалистите от форума ще ви отговорят.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...