Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Генно модифицирана соя или месо. Кое е по-вредно?


Recommended Posts

Хриско, и аз а и много други начинаещи вегетарианци са имали подобни затруднения. Понеже все още си свикнал с месни ястия, може просто да си купуваш месни растителни заместители, каквито за щастие вече има по по-големите магазини както и по диетичните магазини.

Произвеждат се от соя, пшеничен протеин, конопен протеин и др. (добре е да пише на тя хче не са генетично манипулирани).

А ако са? Кое е по-вредно ГМ соя или месото?

Линк към коментар
Share on other sites

Вредни са по различен начин.

По мое скромно мнение ( а то не е безпочвено) може все пак да се каже, че месото е значително по-нежелателно.

Генните модификации не са големи и могат да е чистят пранично или чрез молитва.

В плодовете и зеленчуците не винаги става въпрос за генна модификация с прибавен ген от животно. Често промяната, колкото и да е голяма, е постигната само чрез селекция.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Според мен месото - животните ги тъпчат с хормони и антибиотици,а месото им след клането се инжектира с разни химикали за да изглежда свежо по-дълго време.В храната на животните присъстват и генномодифицирани зърнени храни.Представете си какво се крие в крехката пържола или вкусното кюфте!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...