марсин Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 Хриско, и аз а и много други начинаещи вегетарианци са имали подобни затруднения. Понеже все още си свикнал с месни ястия, може просто да си купуваш месни растителни заместители, каквито за щастие вече има по по-големите магазини както и по диетичните магазини. Произвеждат се от соя, пшеничен протеин, конопен протеин и др. (добре е да пише на тя хче не са генетично манипулирани). А ако са? Кое е по-вредно ГМ соя или месото? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 (edited) Вредни са по различен начин. По мое скромно мнение ( а то не е безпочвено) може все пак да се каже, че месото е значително по-нежелателно. Генните модификации не са големи и могат да е чистят пранично или чрез молитва. В плодовете и зеленчуците не винаги става въпрос за генна модификация с прибавен ген от животно. Често промяната, колкото и да е голяма, е постигната само чрез селекция. Редактирано Юли 2, 2010 от късметче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 Според мен месото - животните ги тъпчат с хормони и антибиотици,а месото им след клането се инжектира с разни химикали за да изглежда свежо по-дълго време.В храната на животните присъстват и генномодифицирани зърнени храни.Представете си какво се крие в крехката пържола или вкусното кюфте! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.