Guest Мона Добавено Юни 27, 2010 Доклад Share Добавено Юни 27, 2010 (edited) Нека не ни застигне проклятието ... Така казват онези, които се възхищават на Моцарт, ала и се плашат от него? Защо, когато, чуя този реквием отивам в други светове и единствен пътеводител, ми е душата - така обругана от кални пътища и от аморфни души, неспособни на никакво осъществяване. Когато слушам реквиема на Моцарт, аз зная, че имам душа - под дървото, до мъртвия камък, в образа на Луната или в скрития тайник на едно дете ... Къде е Моцарт - този така непосилен човек за нашето съвремие и приемащ различносттта на своя живот? Ала, все едно - жив е бил и тази музика е музиката на Вселената, на призоваващите орди на Духа, на онова у нас, което ни доближава до човешката ни душа, която търси спасение. Моят Моцарт, моят недолюбван, ала от всички признат гений, твоят реквием може да е прераждане за всяка друга душа, ала е бил гибел за теб ... Редактирано Юни 27, 2010 от Мона Злинчо и nina7705 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Януари 26, 2014 Доклад Share Добавено Януари 26, 2014 _Маги_ и Донка 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Декември 6, 2014 Доклад Share Добавено Декември 6, 2014 (edited) Под диригентската палка на КАРАЯН, досега само лакримоза сте пускали, което е обидно. Да не говорим за преводите й, просто ужас. Сега следва всичко. Целият ужас на Моцарт - всичко най-страшно, наречено Реквием. И да не забравяме НИКОГА как той е погребан - в общ гроб. Срам за човечеството. Редактирано Декември 6, 2014 от Лиула Ashtoning 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Декември 6, 2014 Доклад Share Добавено Декември 6, 2014 Това е най-великото музикално провизведение на всички времена. Всеки път онемявам, като го слушам . АКо е искала Блаватска да опише човешкят вопъл, Моцарт преди това е намерил пътя. То за мен е над всичко. Ниско долу трябва да са и боговете. А и те са. Това е съвършенството. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Декември 6, 2014 Доклад Share Добавено Декември 6, 2014 На фона на реквиема и в негово утвърждение: Влизайки в ужасните джамии - многохектарни и безхарактерни, безидеийни като послания, ако не броим наборите от флорални мотиви, поради липса на човешки, ислямът, е жалък ерзац на красотата на християнстиянството. Душата в нашите храмове присъства - в техните отсъства. Нека, някой ме опровергае. Тръгвам на кръстоносен поход, ако на някой му харесва, или не му. По-страшна самота, не съм изпитвала, откакто бях в най-голямата джамия в света, притесних се за прозиводителите на килими, не за себе си. Религия, която може да произведе най-дългият килим в света, не обича ГОСПОД, а обича земята, по която ходи. Ashtoning 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts