Inatari Добавено Юни 27, 2012 Доклад Share Добавено Юни 27, 2012 Аз днес направих печени тиквички със сирене. Нарязани на дълги филийки , отгоре поставих сирене, наредих ги в тавата и ги залях с малко олио, запекоха се много бързо на 200 градуса и днес ядох само това, много приятно сравнително леко ядене, което ви препоръчвам. Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Юни 28, 2012 Доклад Share Добавено Юни 28, 2012 Аз ги нарязвам на много тънки колелца и слагам в тавичка заедно с няколко скилидки чесън и много копър, пека ги почти до препичане, карамелизират се много приятно заради чесъна...стават фантастични, който желае може да си ги залее и с кисело мляко! Добър апетит! Илен и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юни 28, 2012 Доклад Share Добавено Юни 28, 2012 (edited) Мусака от тиквички 3 - 4 бр. малки тиквички 3 - 4 бр. средно големи картофа (съотношението тиквички/картофи е по избор, но е по-вкусно, когато тиквичките са малко повече от картофите) 1 - 2 бр. моркова 1 - 2 стръка пресен чесън (ако няма пресен - 3 - 5 скилидки стар) копър (на вкус) Тиквичките се настъргват, картофите се режат на кубчета, морковите на кръгчета. Добавят се нарязания чесън и копър. Посолява се на вкус. Добавя се мазнина - олио или зехтин, отново на вкус. Всичко се разбърква и се долива вода, колкото леко да се вижда. Пече се на средно силна фурна. Заливка: 2 - 4 яйца, 300 - 500 гр. кисело мляко, брашно (на 2 яйца - една супена лъжица). Всичко се разбива и се посолява на вкус. Добавя се настъргано индийско орехче. След заливане, ястието се пече до зачервяване на коричката. Много е вкусна студена. Може да бъде поднесена с кисело мляко. Много е вкусна. Приготвих тази рецептата. Всички в семейството много харесаха мусаката. Благодаря Лъчезарна ! Щях да пропусна да споделя ,колко приятно се изненадах ,миналата събота ,от превъзходния вкус на сурова млада тиквичка ,с която ме почерпи Донка. Тук по-горе прочетох ,че Ирина ги препоръчва. Редактирано Юни 28, 2012 от Розалина Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Хармония Добавено Май 11, 2013 Доклад Share Добавено Май 11, 2013 Преди няколко дни приготвих задушени тиквички с киноа, получи се страхотно, вкусно и здравословно ястие. Ето го резултата: А сега рецептата: 1 каф. ч. киноа 2 бр. средно големи тиквички 1 бр. морков 1 стрък пресен кромид лук 1 с. л. зехтин хималайска сол с билки 1. Киноата се поставя в цедка и се измива добре под течаща вода. 2. Слагаме на котлона да заври вода. Тук съотношението е същото, както при ориза 1:3, но аз поставих 5 каф. ч. След като кипне водата, добавяме киноата и оставяме на слаб огън, докато се свари. За ~15 min е готова. Изсипваме я в цедка. 3. В друг съд слагаме 1 с.л. зехтин, нарязаните на кубчета тиквички, настъргания морков, лукa, добавяме ½ каф. ч. водичка и поставяме на котлона. Периодично разбъркваме, докато се задушат и омекнат продуктите. След като зеленчуците са готови добавяме сварените зрънца, разбъркваме и махаме от котлона. 4. Посоляваме. Аз използвах готова смес от хималайска сол с 20% билки. Ястието е готово за сервиране Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Август 25, 2014 Доклад Share Добавено Август 25, 2014 (edited) Жена ми прави кюфтета на фурна : 1 кг. варени настъргани картофи ; 0.5 кг. настъргани , посолени и отцедени тиквички ; 2 сурови яйца ;0.2 кг. сирене ;магданоз , сол и копър . Всичко се омешва и готовите топки се редят в намазана с олио тава ; приплескват се леко като от горе се оформя малка дупка . В нея се слага парченце масло . Маже ги с жълтък и се наръсват с настърган кашкавал . Пече ги на ниска фурна приятен апетит Има подобна рецепта с картофи и прясна коприва . Редактирано Август 25, 2014 от АлександърТ.А. Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.