Мария-София Добавено Юни 5, 2010 Доклад Share Добавено Юни 5, 2010 Какво знаете?Моля, споделете знания и опит относно случаи,в които житото ви е прокисвало по време на житен режим. :rolleyes: Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Юни 6, 2010 Доклад Share Добавено Юни 6, 2010 (edited) Причините за прокисване на пшеницата са: -времето, през което пшеницата е накисната; -качеството на водата /изворна,минерална,съдържание на хлор/; -съотношението между вода и пшеница в съда; -видът на пшеницата /грухана или не/; -съдът ,в който е поставена /термос или не/; -температурата на водата; -температурата на стаята /ако не се ползва термос/. Редактирано Юни 6, 2010 от solej Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Юни 7, 2010 Доклад Share Добавено Юни 7, 2010 Прокисване на житото може да се получи при неправилно съхранение. През летния сезон оставяне на зърното на стайна температура може да го доведе до ферментиране.Би трябвало да се консумира в кратък срок приготвеното, даже за деня.Също зърното трябва да е съхранявано на сухо, да не е прибрано в склад или помещение влажно, да е добре узряло и т.н. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юни 7, 2010 Автор Доклад Share Добавено Юни 7, 2010 Житото беше лимец,водата-минерална,времето-хладно,термоса-само за накисване на жито го ползвам. Случи се на 5-тия ден от режима миналата седмица.Опитвам се да разтълкувам това,което ми се случваше в този момент правилно.Двете неща определено бяха свързани-събитийния план и прокисването.За това и написах-метафизични причини. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Све Добавено Юни 7, 2010 Доклад Share Добавено Юни 7, 2010 (edited) Накиснат в хладка вода лимеца омеква за не повече от 3 часа на стайна температура . Ако се накисва в термос с топла вода час два са му достатъчни. После го промийте с прясна вода и дръжте в хладилник. Ако е обикновено необработено жито може и по-дълго да престои на стайна температура накиснато , но е добре от време на време да се промива и да му се сменя водата, за да не вкисне. Редактирано Юни 7, 2010 от Све Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Юни 7, 2010 Доклад Share Добавено Юни 7, 2010 За съжаление в бързината не съм видял по-бледото заглавие на темата.А и трудно ми е да повярвам ,че точно за прокисване на пшеницата може да има метафизични причини.Е,аз не съм специалист по метафизичните явления.... След консултации с агрономи ,стигнах до извода ,че лимецът не е много подходящ за Житен режим.Не се знае дали няма''външна''намеса/за вноса/ ,а и е малко по-труден за смилане.Но всеки сам си избира каква пшеница да ползва. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юни 8, 2010 Автор Доклад Share Добавено Юни 8, 2010 Какво имаш впредвид под "външна" намеса?Това е интересно...Имам догатки,но може и да бъркам. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Юни 15, 2010 Доклад Share Добавено Юни 15, 2010 (edited) Житото беше лимец,водата-минерална,времето-хладно,термоса-само за накисване на жито го ползвам. Случи се на 5-тия ден от режима миналата седмица.Опитвам се да разтълкувам това,което ми се случваше в този момент правилно.Двете неща определено бяха свързани-събитийния план и прокисването.За това и написах-метафизични причини. Ако това се е случило в дните 9,10,11юни(дни на Черната Луна) няма нищо странно - на тези дни се приписват какви ли не свойства!Тогава на ход са черномагьосниците и много хора(а защо не и житни зърна?!) могат да прихванат лоши енергии,дори когато не са преки обекти на нечие зловредно влияние.(Това е шеговитото обяснение на прокисването!) Аз не бих търсила причината за прокисването на пшеницата в метафизиката ,а в качеството и.Пазара е залят с некачествени продукти. Редактирано Юни 15, 2010 от granat1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 1, 2010 Автор Доклад Share Добавено Юли 1, 2010 Режима го правих с приятелка,бяхме заедно.Разбрах защо е прокиснало-предишната вечер тя е отпостила с водка... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.