Иво Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Здравейте, Учените се опитват да изградят своите теории главно на възприетата от сетивата информация.... Но дали предадената информация от сетивата и преработена от мозъка винаги ни дава истината за заобикалящата ни реалност? Предлагам в тази тема да съберем линкове, които показват някои от заблудите на очите и мозъка, а можем и да обсъдим как и защо се получава така... Ето и още една забавна каринка: Текста гласи: Концентрирайте се в 4-те точки в средата на картината за около 30сек. После затворете очи и наклонете глава назад. Дръжте ги затворени известно време... и ще видите кръг от светлина... Продължете да гледате в кръга... Какво виждате? Иво Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 http://www.patmedia.net/marklevinson/cool/cool_illusion.html Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Добри+Разумни+Силни+Богати Вълнуваща тема Даааа! и мнооого сериозна... Всъщност доста познато ми състояние.... гледам уж нещо ЕДНО а виждам...други СТО Седя...мисля/моля се/медитирам...седя/МММ... седя/МММ ....и изведнъж - изненада установявам, че само ...СЕДЯ И що е то Илюзия и къде точно е тя... Любов+Светлина+Мир+Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Октомври 21, 2005 Автор Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Да... това ми напомня на онзи дзен коан. Двама ученици спорят - дали вътърът се движи или знамето, което гледат отсреща се движи. Отиват да питат техния учител. Той отговаря, че единственото, което се движи е тяхното съзнание. А като мисля за тези картинки се сещам и за научната парадигма за хологафската вселена... или за думите на мъдреца, че зад това, което виждаме и възприемаме има една велика реалност. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Невенна Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Иво , аз Го видях. Много забавна игричка за сетивата, другите какво видяха? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Страхотно!!!!!! Аз видях образа на Исус! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Дарт Вейдър Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Добри+Разумни+Силни+Богати Моля ви братчета+сестрички...овладейте инерцията ...този филм вече сме го гледали и отработили ...и то много активно...по друга тема...кво виждаме на едни картинки...от локва...до Исус Христос....показателен опит, не мислите ли... то че мъглата в сетивата и умовете ни .... си е мъгла...голяма веселба...дано да е краткотрайна...МЪГЛАТА де....но мъдрите казват, че това състояние е част от Пътя.. Да бъде все някога Виделина! Любов+Светлина+Мир+Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Васил Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Като следвах указанията не успях да видя нищо определено. Но открих по-лесен начин: картинката се поглежда с едно око, почти докрай затворено, така че едва-едва да се вижда. Тогава контурите се размиват и се вижда ясно силует на глава на възрастен мъж. Ефекта илюстрира работата на зрителния анализатор, според мен. Между другото, задачата да се разпознават хиляди различни двумерни образи мигновено (което извършваме несъзнателно всеки ден) в технически план е доста сложна и би отнела значително време на един съвременен компютър. Така че зрителният ни анализатор си е супер машинка Това са само дребни странични ефекти Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Ефекта на негатива Видях белия кръг и в него се очерта образът на мъж с дълга коса и брада - така, както рисуват Христос. После погледнах пак картинката - само че с премрежен поглед, през миглите и ясно видях негативното изображение. Няма никакво чудо. Мозъкът е чудото . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Да бе, и аз видях Исус, чак се изненадах - това компютрите могат да си играят с възприятията на нас, бедните протоплазмени протеинови маломощни тяхни бледи подобия... ! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Зара_ Добавено Октомври 21, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 21, 2005 Направо невероятно! Най ме впечатли това, че някъде 3-4 мин след като си бях отворила очите,виждах същия образ. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Телемах Добавено Октомври 22, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2005 Здравейте! И аз го видях образа.Колко ли други неща ни карат да виждаме и си мислим без да осъзнаваме. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Една задачка, която изисква участието и на вътрешните сетива, тоест умът: имаме шест кибритени клечки - ето ги: / / / / / / . Как да ги наредим така че да образуваме четири равностранни триъгълника? Ами сега? ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Алекс Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 За колко време е нормално да се отговори? Аз мислих около 5-10 минути, докато се сетя.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Орлине, благодаря за задачката, много обичам такива! И аз се позабавих заради това, че пред белия лист по навик мисля в равнината, а решението е пространствено. И е доста популярно, хората пари правят от него. Оказва се, че понякога листът и химикалката пречат на мисленето, на пространственото, де. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Както чувам - решили сте задачката - хей, наистина се радвам - аз не я реших, а и имаше 30 човека около мен, все интелигентни млади студенти... Да, отговорът е пространствен, Латина, трябва да се прехвърли мисленето от 2-то в 3-то измерение. Отговорът е тристранна пирамида ! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Естествено. Три страни плюс една основа - равностранни триъгълници. Всеки е чувал за египедските пирамиди, за хеопсовата пирамида, умален модел на която се продава за неутрализиране на вредни енергетични влияния. Една такава, пълна с пясък, имам и у нас, подарък от майка ми. Някои хора ползват кухи пирамиди за съхранение на хранителни продукти, понеже в определена част от вътрешността им не могат да се развиват микроби. Предполага се, че в това се крие една от тайните на мумифицирането. Около всяко тяло има излъчвания, предизвикани от формата му и по-чувствителни хора могат да ги усещат. По-силни потоци от частици се излъчват от острите ръбове. Заслужава си човек да научи повече за това. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Да опита тогава с торсионните излъчвания. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Имаме една водна лилия - за един час тя развива листата си двойно. За 24 часа изпълва цялото езеро - за колко часа изпълва половината езеро? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Елементарно, Уотсън, за двадесет и три. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Дайте още загадки, моля! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Хей, ти трошиш рекорди наред... Верен отговор! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Аз съм загадковото чудовище. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Ноември 27, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2005 Два въпроса : 1. Ако познаваш една бременна жена, която е болна от сифилис и има 8 деца като 3 от тях са глухи, 2 слепи и едно със забавено развитие….Ще и препоръчаш ли да направи аборт! Отговор: 2. Трябва да се избере нов световен лидер и ти имаш възможност да гласуваш за него. Има 3 кандидата със следните факти от живота им: Кандидат 1 :Бил е свързан с корумпирани политици. Консултира се с няколко астролога. Има 2 любовници. Пуши и пие дневно между 8-10 мартинита. Кандидат 2: На 2 пъти уволняван от работа. Спи до обяд. В университета е употребявал опиум и всяка нощ изпивал по една бутилка уиски. Кандидат 3 : Заслужил герой от войната, с отличие, вегетарианец, не пуши, рядко пие бира. Не са известни извънбрачни връзки. За кой един от тримата ще гласувате. Помислете внимателно и изберете отговора си. Отговор: Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts