wiki Добавено Май 23, 2010 Доклад Share Добавено Май 23, 2010 Здравейте търся съвет относно моята 6 годишна дъщеря. Тя е изключително нежно и чувствително дете. Най- малката е вкъщи и определено е слабоста на всички, баткото е на 13 години. Всичко започна изведнъж. Започна да се къпе с "часове",всяка една част от тялото си търка по 3-4 пъти най-малко със сапун след което се изплакваме още толкова пъти с вода. Ако и кажа че трябва да остави вода и за другите (защото сме на бойлер) тя започва да плаче и изпада в истерия, че не се е изкъпала достатъчно добре. Когато я питам защо се къпе така тя ми отговаря че не е достатъчно чиста. Не съм се обръщала към психолог.Опитвах с разговори че всяко прекалено нещо не е добре и даже вреди, понякога и с леко поскарване че прекалява и други чакат да се изкъпят. Търся причината от къде започна, дали някое приятелче от детската градина не и е казало нещо.Незнам това продължава вече повече от месец. Незнам как да постъпя и какво да и кажа.Ще се радвам ако ме посъветвате. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 23, 2010 Доклад Share Добавено Май 23, 2010 Наистина е малка з атова, но е факт, че се случва! Обсесивности за замърсяване и компулсивни ритуали с миене. Можете да я обичате, да опитате нежно и внимателно да си поговорите за детската градина, за чувствата и, за това какво мисли за вас, за татко, за батко, за децата от градината. Нещо я е наранило - какво е то, не знам. Може да бъде еднократно или да е поредица от по-малки, но натрупващо нараняващи изисквания или обиди. Пробвайте да резонирате с нея, да я спечелите изцяло - за да ви разкаже всичко - но меко и нежно, сякаш сте и приятелка, в никакъв случай заповедно и с изисквания. Вие обаче не сте обучен психотерапевт. Опитите ви за разговор могат да бъдат само добра база данни, която да предоставите на психотерапевта, който изберете! Психотерапевт, който има опит с деца с натрапчивости, най-добр еот когнитивната школа, но и вещ в хипнотерапията! Най-сърдечно ви желая добро развитие. Не се бавете - ставащото изисква работа със специалист! Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
wiki Добавено Май 23, 2010 Автор Доклад Share Добавено Май 23, 2010 Много Ви благодаря за бързия отговор. Наистина съм много притеснена. Ще потърся помощ от детски психолог и ще следвам съветите Ви. Ако ми препоръчате някакъв детски специалист ще съм Ви много благодарна. Живеем в София. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Май 23, 2010 Доклад Share Добавено Май 23, 2010 Eдна и съща стая ли делят с баткото? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 23, 2010 Доклад Share Добавено Май 23, 2010 Честно казано, не познавам много детски психотерапевти, защото аз самия работя с възрастни... Познавам Милена Манова - тя работи предимно с деца: 0899175517 . Поздравете я от мен! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
wiki Добавено Май 23, 2010 Автор Доклад Share Добавено Май 23, 2010 (edited) Благодаря Ви още веднъж. Eдна и съща стая ли делят с баткото? Всички делим една стая. Всички спим в една и съща стая Редактирано Май 23, 2010 от Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts