klapauciusjd Добавено Април 15, 2010 Доклад Share Добавено Април 15, 2010 (edited) Филмът е един от най-добрите кинопостановки на книгата, а аз винаги съм харесвала исторята за Алиса така че спокойно мога да кажа, че с удоволствие прекарах малко повече от два часа в киното. Тук има допълнителна информация, препоръчвам го на всеки! Редактирано Април 15, 2010 от klapauciusjd Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Април 15, 2010 Доклад Share Добавено Април 15, 2010 Да, да, да! Страхотен филм! Заслужава си Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Април 15, 2010 Доклад Share Добавено Април 15, 2010 Току що го гледах в IMAX 3D в мола в София. Много интересна метафора за работата на ума. Отначало седнах да го гледам скептично - ня бях чел приказката. Бях гледал някаква анимация за Алиса отчасти, но не до край, защото не ми беше харесвала... Сега обаче беше приказно преживяване. Още веднъж се убеждавам, че приказките са повече за възрастни, отколкото за деца. Децата ще ги разберат буквално - а има толкова символика. Едно момиче, което изоставя момическия си живот, пълен с блянове, мечти, фантазии, въображение, приказност, щастие. Земята на ИСКАМ и мога всичко. А пред нея зейват ужасяващите перспективи на ТРЯБВА и съобразявам се. Интуицията, въображението, сърдечната емоционалност им предстои да бъдат може би оковани от сухата жестока логика, от страха и скучните изисквания. Всичко е архетипно и се развива в несъзнаваното на Алиса в резултат на случващото се в живота и. Личностите от живота и имат отраженията си в архетипните приказни персонажи на несъзнаваното и. Бялата кралица, мама, е заточена от червената кралица - майката на оня сух и бездарен лорд-вале. Зайчето на тредвожността от ставащото повлича Алиса в 'заешката дупка' на собственото несъзнавано, където в края на краищата се среща с най-големия си страх-змея на така ТРЯБВА, на ужаса от механизмите на социалния контрол, убиващи творческия дух... това са общи приказки, разбира се. Един юнгианец би написал книга по тази приказка - може и да е написана... Пламъче и Иво 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts