Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Поздравяване след Паневритмия

Иво

Recommended Posts

По традиция веднага след края на Паневритмията се поздравяваме и си пожелаваме светъл и хубав ден, след това се пеят братски песни. Някои от по-ентусиазирани и вдъхновени участници се прегръщат. Получава се един естествен завършек на играта и плавен преход към всекидневните задължения. Понякога при повече време, след това има обсъждане или срещи за чай или закуска :)

Моля споделете опит:

Как усещате поздравите след Паневритмия?

Чувствате ли се добре? Споделяте ли радостта и усмивките си с другите?

Какво е усещането много и различни хора да ви пожелаят светъл и хубав ден? Зареждате ли ви това допълнително с положително настроение и мисли?

Споделете размисли и наблюдения.

Линк към коментар

Направи ми силно впечатление темата за поздравите на devashaktika и нейния въпрос относно хващнето на две ръце за поздрав след Паневритмия:

Друг интересен поздрав е този след паневритмията с пожелание "Светъл ден", при който дясната ръка се поставя отгоре, а лявата отдолу отново на принципа вземане-даване т.е. дясната ръка приема, а лявата дава (енергия). Но наскоро в една братска група се цитира беседа от Учителя, в която се казва, че след паневритмия поздравът трябва да бъде само с една ръка, не с две (т.е. като ръкостискане). Някой знае ли нещо повече по този въпрос?

Това е интересен въпрос наистина. Вчера след Паневритмия питах една жена от Варна, която е в Братството от 40-50+ години, защо точно с това хващане на ръце се поздрвяваме след Паневритмия. Отговори ми, че по време на Учителя, участниците след Паневритмия са отивали да поздравявят него, някои са му целували ръка. След като той си заминава физически, започват да се поздравяват един друг. Каза ми, че това с хващането на двете ръце е въведено след 1990 г. и че преди това старите братя и сестри не са правили такъв тип хващане на двете ръце за поздрав. След Паневритмия просто са пеели песни.

Моля ако някой знае нещо повече по въпроса да сподели.

Линк към коментар

Беседата, за която съм споменала по-горе, се намира в "Медицински и окултни правила, том 1, стр. 180. Аз не разполагам с нея, така че, ако някой я има, ще се радвам да цитира, какво е обяснено там, за да не се получи нещо като развален телефон...

Линк към коментар