Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Първата Паневритмия за годината. Кога се играе?


Розалина

Recommended Posts

На 22.03. ли се играе първата паневритмия на открито за годината? Имам предвид, че тази година на 21.03. се пада неделя и въпросът ми е дали се правят някакви изключения.

И още един въпрос имам, пак свързан с паневритмия. Има ли дни в сезона, през които не се играе паневритмия? Ще поясня втория си въпрос - например на разпети петък не се играе паневритмия доколкото аз знам?? Има ли други такива дни?

Линк към коментар
Share on other sites

И аз не съм много наясно, кога е първата Паневритмия, но се готвя вътрешно за 22.03. И даже си мисля, че времето се оправя, слънцето се усмихва и ни чака да започнем...

Ще съм на полянката на 22, пък дано да не съм объркала.:)

Линк към коментар
Share on other sites

Обикновено Паневритмията започва на 22ри. Някои приятели се съобразяват с точната астрономическа пролет и понякога започват на 21ви.

От 22 март до 22 септември, няма дни, през които да не се играе Паневритмия. Понякога при проливен дъжд или много лоши метеорологични условия - не се играе. Но даже и в такива дни има ентусиасти, особено на Рила.

Преди първата Паневритмия винаги има молитвена програма. Тази година молитвата ще започне в 6 часа сутринта на 22ри. След това ще бъде първата Паневритмия за годината.

Линк към коментар
Share on other sites

Народе покрай тези детски упражнения така се запалих и аз, че направо летя. Гледам си ги от интернет и си играя у дома с наближаването на пролетта, направо ми се иска да изляза до гората и да ги направя на някоя полянка, представям си го много живо. Според мен Неделя 21 март е чудесен ден да го сторя :sorcerer:. Навивам и една приятелка да ходим в гората да учим шесте гимнастически упражнения, имам ги в молитвеника, дано да стане :). Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Първата паневритмия може и да започне да се играе на 21, защото първият ден на пролетта вече е настъпил и пролетното равноденствие вече е минало. Тази година се случи неделя (денят на слънцето) да е на 21 и ние в Пловдив по общо споразумение ще играем на 21. Още повече, че хора от по-малките населени места наоколо искат да се присъединят и за тях е добре, че това ще стане в неделя. Това не е "против правилата". Най-важното е да има споразумение в групата и когато се случва така, че всички, наистина всички - в случая - одобряват това, няма проблем. На 22 ще си направим наряда заедно с всички останали групи, разбира се.

Редактирано от Светла_Б
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря сърдечно на Светла,за пояснението.Значи първият ден за паневритмия е 22.03.Утре някъде ще си направим генерална репетиция на открито,другаде в зала.:3d_146:Важно е да сме слънчеви,усмихнати и много позитивни.

Хубав ,слънчев,светъл ден на всички полянки,на които утре или в понеделник ще започне да се играе паневритмия. Хармония в кръговете,без значение къде са и колко са.:3d_097:

Линк към коментар
Share on other sites

Днес изиграх първата пъневритмия за годината!!! Много съм щастлива, много доволна, много вдъхновена!!!3d_053.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...