Пламъче Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Какви са ползите и вредите от ранното(5 години) тръгване на училище? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Много индивидуално е. Някои деца, но твърде малко, са готови по-рано за изучаване на основни умения. Дали обаче са готови за конкретното училищно ежедневие в България. Как им се отразява обкръжението и общуването с по-големи деца, ... защото училището не е само теория по математика, писане и четене? Моят опит казва - оставете децата да се наиграят и пообщувайте повече с тях в тази възраст. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Много интересна тема granat1.Намирам, че всяко нещо както и тръгването на училище трябва да е навреме за детето.Тоест да не предизвиква в детската психика напрягане, паника и негативизъм.Мисля, че някои деца имат готовност и за по- ранно тръгване на училище.Самата аз се научих да чета на 6 г. и до сега книгите са ми страст.Но психологически като тръгнах на училище ми беше трудно и родителите ми все ме напътстваха.Така, че родителите са тези, които трябва да мотивират детето, да предават позитивно мислене.Някои от нас прекаляват с изискванията към децата си.Моя близка се напряга емоционално и детето и също за постъпва в първи клас -сега то е на 5г.Недоумявам!? Много се възхитих на училища в Русия, мисля, че Людмила Гурченко е последовател на нов тип образование.Места за изява на креативното мислене на децата.Работят преподавателите с тях, децата са творци.Ето при такъв тип образоване може ли да говоря, че ще е вредно за едно дете, то не учи, то фантазира и играе с въображението си. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
loraip22 Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Образователната система в България е така извратена и уродлива, че полза не мисля да има..Господ да ни пази дечицата-държавници нямаме. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 (edited) Моят опит казва - оставете децата да се наиграят и пообщувайте повече с тях в тази възраст. Моята майка ме остави да се надивея. Не й се сърдя. Иначе сигурно и по-малка съм можела да тръгна на училище и е нямало да имам проблем с "по-големите" деца, защото и без това с по-големи все си общувах. Но за какъв дявол като мога да си поживея/подивея още една година и тогава. П.П. Това нещо за Людмила Гурченко ме заинтригува. Къде има повече информация? Редактирано Март 16, 2010 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Не следя в детайли промените в образованието, но мисля, че колкото по-близо е до творчеството, освободеното мислене и играта, толкова е по-добре. Хареса ми това, че до 4 клас няма да има оценки. Нека има свобода за децата. Нека си правят детските бели, като и на режим свикват, но не с налагане... Съревнованието и себедоказването не са най-доброто. Всеки може да изяви себе си и като е различен. Е, има някакви общообразователни норми и изсквания, но колкото е по-опростено, толкова по-добре. Много е важен индивидуалния подход... По-тясна насоченост по интереси и желания за децата може да има след 4 клас и отново след 8 клас. За да работят върху заложбите на всяко дете, то и родителите е добре да се променят-да нямат болни амбиции, но и да не са без заинтересованост за децата си... Никоя крайност не е добра. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 16, 2010 Доклад Share Добавено Март 16, 2010 Според мен на училище трябва да се тръгва на 10 години, а на работа на 30-40. Иначе си е насилие над личността. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Март 17, 2010 Автор Доклад Share Добавено Март 17, 2010 Може би най-добре би било ако родителите можеха да избират кога детето им да тръгне на училище-на 5, на 6 или на 7 години.Ако едно дете е готово за училище на 5,друго на същата възраст не е,което не означава че е изостанало в развитието си.Децата са различни и би трябвало властимащите да се съобразяват с това. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Март 17, 2010 Доклад Share Добавено Март 17, 2010 Да би било добре да има гъвкавост, индивидуален избор, но все пак с разлика 1-2 години. Много хубаво би ибло и да се разглежда астрологичната карта на детето, за да се подхожда правилно и да се насочва да развива това, което му е заложено. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts