Аделаида Добавено Февруари 24, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 24, 2010 (edited) Планета: Венера; Цвят: Ясносин, Розов; Подходящи храни: Пшеница, грах, сини сливи, смокини, ябълки, череши; Подходящи билки и подправки: Бръшлан, иглика, бъз, бял равнец, еньовче, здравец, репей, маточина. За този ден е от изброените подходящи храни, ще предложа нещо бързо, лесно и вкесно: Задушен грах с масло: Замразения или консервиран грах се задушава в масло/зехтин/ и съвсем малко вода на тиган или друг подходящ съд, към него прибавяме копър и за тези които обичат може счукана 1-2 скилидки чесън. Предлагам и един много бърз и вкусен десерт ябълки: Печени ябълки на фурна: Килограм ябълки се режат на две изчистват се от семките и се поставят в тавичка, изпичат са на слаба до умерена фурна до омекване. Може към тях да се добави мъничко канел. Изключително полезни са, също и много вкусни. Десерт от ябълки: 1 пакет обикновени бисквити се натрошават и 3-4 ябълки се настъргват объркваме сместа и поставяме в чаши, атгоре може да се постави мялко сметана и да се залее с течен мед. Оставя се да престои малко за да може сока от ябълките да попие в бисквитите, след което е готов за консумация. Вярвам, че ще Ви хареса. Редактирано Февруари 25, 2010 от Аделаида Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 25, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 25, 2010 Грах в зелен сос В гореща вода изсипваме един пакет замразен грах. Или подходящо количество пресен. Оставяме го да поври със солта. В отделен съд запържваме в олио 1-2 суп. лъжици брашно и го прибавяме към врящия грах. В дървено хаванче счукваме около половин връзка копър, още толкова магданос и 3-4 скилидки чесън, след като граха поври с брашното около 10 мин прибавяме продуктите от хавачето, след 5 мин отстраняваме от огъня. Много вкусно, бързо и лесно. Това ястие може да се консумира по описания начин, но като цяло е половината от индийска рецепта, при която в отделен съд се сварява ориз със сол, дафинов лист (или любими подправки) и се сервира като в средата на широк плитък съд се изсипва ориза , а около него се разлива граха. също е много вкусно. Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.