..Gemini.. Добавено Април 20, 2014 Доклад Share Добавено Април 20, 2014 Давам един КК за това каква е дадена ситуация в момента и как ще се развие. Струва ми се интересен. 1. Смъртта 2. Рицар чаши 3. Кулата, 4 пентакли 4. Асо пентакли, 6 жезли 5. 10 жезли, Любовниците 6. Рицар пентакли, 5 жезли 7. Рицар жезли, Справедливост, 6 пентакли 8. Звезда, Глупакът, 8 меча 9. Отшелник, 2 жезли, 10 чаши 10. Висша жрица, 4 жезли, 9 пентакли Какво бихте казали вие по този кръст, ще се радвам да чуя. Здравейте, и честит празник! В този Келтски кръст няма скорошно развитие-Звезда, Отшелник, Висша жрица. Има отражение на вътрешните преживявания, на дълбока вътрешна трансформация-Рицар чаши, Смъртта свързани с осма, девета и десета карта. Кулата с 4 пентакли според мен е промяната неприета от питащия и довела до трансформацията. 10 жезли с Влюбените - човекът е избрал трудният начин и е готов да понесе последствията.Рицар жезли на седма позиция дава надежда за развитие, след като се премине през периода на Отшелника. Понякога и жезлите могат да задвижат 9 пентакли, това от лични наблюдения, но може и да греша . Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Април 20, 2014 Доклад Share Добавено Април 20, 2014 В този Келтски кръст има съсредоточие на най-тихите карти в Таро - Звездата, Отшелникът, Висшата жрица. Тихи, защото ни насочват към историята на личността, назад във времето, тихи, защото не обещават велики катаклизми на битийно ниво, но най-вече на екзистенциално - онова, което се отнася до човека и до това как той се самоопределя. Смъртта с Рицар чаши е онзи малък камък, о който се препъваме, да се върнем назад и да се видим кои сме били, но най-вече кога сме били най-щастливи. Получаваме един палантир, кристална топка, в кяото се виждаме като в машина на времето. Усмихваме се, чудим се, все едно споменът отдавна е изтрит, но не, него го има и той трайно съществува с привличаща назад сила, която е единствената, когато човек си е помислил, че се е изгубил ... Именно споменът за това минало битие, но и щастие, може да бъде единствен мотор за сегашното променяне на нещата, че да даде път на надеждата да се роди. Другите карти, които касаят днешното ежедневие, като Кула с 4 пентакли (вътрешна съпротива срещу старата-нова личност, но и неудобство от това, че трябва да се променят и много други съпътстващи неща), не биха могли да заблудят една устремена 9 пентакли, която знае, че дори и човек да се мисли за преливаща или пресъхнала река, меховете ще се напълнят. Разбира се, целта е Умереността - там, където е текло пак ще тече, това е единственият извод за този Келтски кръст. И, да - където е огрявало Слънцето, то пак ще огрява. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Джи Добавено Април 21, 2014 Доклад Share Добавено Април 21, 2014 (edited) Пускам един келтски кръст за въпрос какво е състоянието на Х и как ще се развият нещата за него? Ще се радвам и ще имам нужда от вашата помощ. 5 пентакли 9 меча 7 меча, 6 жезли 6 меча Рицар чаши 3 чаши, Крал чаши 7 чаши, 4 жезли Смъртта, Влюбените Рицар меча 5 чаши, 8 чаши, Справедливост Труден период, при това не от скоро - лишен от вяра в светлото бъдеще. Напразни усилия да пребориш себе си и света. Нереализирани планове, емоционален хаос, който владее почти, да не кажа изцяло, питащия. По Рицар чаши ми се струва, че не е преценил собствените си възможности преди да се впусне в нещо, което сега е негов затвор. Смъртта и Влюбените показват единствения изход от ситуацията, а именно изправянето срещу най-големите страхове и поемането на отговорност с взимане на крайно решение. Нещо, което питащия е трябвало да направи отдавна. Рицар чаши трябва да надмогне себе си и да стане Рицар меча, защото само като такъв ще може да се справи. Чашите с горчиво вино седят и чакат да бъдат изпити. И всякаш, по който и път да поеме той, те ще са неговият Рим - и за добро, и за лошо. В този КК ми се струва, че няма други хора, просто битката между човека и личността му. Редактирано Април 21, 2014 от Джи Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest MEGGI Добавено Април 23, 2014 Доклад Share Добавено Април 23, 2014 Джи,този човек е стигнал дъното,няма на къде по-надолу. Съзнава го това,но мисля че не се примирява,защото все още пази искрицата , но трябва да повярва в силите си. А силата е да се роди наново,защото смъртта май е доброволен акт при него,отдал се е,стига да не остне в нея... Той далине си мисли ,че някой някъде му е длъжен,и някак разчита на някой да го зачете за нещо,но няма да стане в случая така.Трябва да разчита на себе си,да съгласна съм с теб :''няма други хора, просто битката между човека и личността му.'' трябва хъс,желание,,знам ли една колесница би сторила някакво чудо за него. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Димитрина_ Добавено Юни 6, 2014 Доклад Share Добавено Юни 6, 2014 (edited) Пускам КК от днес, за мен е и съм задала въпрос ще осъществя ли (линията) на моите планове: 1. 3 меча 2. 6 пентакли 3. Паж мечове 4. Кралица мечове 5. Слънцето 6. Рицар пентакли 7. 10 чаши 8. 4 меча 9. Крал мечове 10. Императрицата 11. Влюбените 12. Смъртта ____________________________________ 3 меча е именно на мястото си – за да получиш нещо, трябва да дадеш, да се отречеш от друго, да излезеш от мисленото за добро място като "блатото" на 10 чаши, и да оставиш действията да продиктуват какво може да направиш и да се случи. Изразено е в наличието на Кралица и Крал мечове. В крайна сметка дестинацията е действие и само действие. Краят, обусловен по Любовниците и Смъртта, очертава точката на превъртане, която е край и начало. Слънцето, заедно с Кралица меча е "тепихът", върху който на крайните конфликти (крайностите) трябва да се сложи край. За земни неща е въпросът Редактирано Юни 6, 2014 от Димитрина_ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Юни 6, 2014 Доклад Share Добавено Юни 6, 2014 Пускам КК от днес, за мен е и съм задала въпрос ще осъществя ли (линията) на моите планове: 1. 3 меча 2. 6 пентакли 3. Паж мечове 4. Кралица мечове 5. Слънцето 6. Рицар пентакли 7. 10 чаши 8. 4 меча 9. Крал мечове 10. Императрицата 11. Влюбените 12. Смъртта ____________________________________ 3 меча е именно на мястото си – за да получиш нещо, трябва да дадеш, да се отречеш от друго, да излезеш от мисленото за добро място като "блатото" на 10 чаши, и да оставиш действията да продиктуват какво може да направиш и да се случи. Изразено е в наличието на Кралица и Крал мечове. В крайна сметка дестинацията е действие и само действие. Краят, обусловен по Любовниците и Смъртта, очертава точката на превъртане, която е край и начало. Слънцето, заедно с Кралица меча е "тепихът", върху който на крайните конфликти (крайностите) трябва да се сложи край. За земни неща е въпросът Здравей ! В този КК ме притеснява една единствена карта и тя е - 10 чаши на 7-ма позиция. Според мен, не кореспондира с останалите карти, но може и да греша. Без да задълбавам много, ще споделя общи впечатления. Смятам, че моментът за действие е подходящ, внимавай да не го изпуснеш - това по 6 пентакли от пресечните карти. Предполагам, че външните обстоятелства не са благоприятни, ( не са били и няма да бъдат - 3 и 4 меча ), но ти не се осланяй на тях, а действай. Последните карти тълкувам така - удобството, познатото и уютното по Императрицата трябва да бъдат пожертвани съзнателно / Влюбените /, за да се осъществи желаният преход, желаната промяна / Смъртта /. Ако предприемеш необходимите действия, не виждам защо плановете ти да не се осъществят. Само не изпадай в състоянието на 10 чаши, че по мое мнение това е мираж и нищо добро не носи.. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Юни 7, 2014 Доклад Share Добавено Юни 7, 2014 Изцяло подкрепям Таня. 10 чаши е контрапункт на всички други карти. Тя е неприобщена в общия контекст. Т.е. това идва да каже, че пожелаваното е до такава степен пожелано, че вече живеем в него, дори го сънуваме. Не зная да ли е добре да се събудим, или да продължим да сънуваме, но като намерим мост от сънуваното към реалността. И още един анализ, в тоя КК, единствената реална карта е именно 10 чаши, заради нейната антагоничност спрямо другите карти. Обратна конструкция в цяла една подредба, добре е да се отбележи и да се коментира. Отваря много, много полета за Таро анализи, момичета. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Димитрина_ Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Нямам особени коментари към моя КК, но главното, което тълкувам като извод в момента, е че от съня на 10 чаши както ти го наричаш, се излиза и минава през мечовете. 3 меча сигурно е отричането, но бих го тълкувала и като пътя, през който трябва да се мине. Май всеки подобен процес преминава през мечове като 3 меча, 8 меча, 10 меча... Аз направо съм инат. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Нямам особени коментари към моя КК, но главното, което тълкувам като извод в момента, е че от съня на 10 чаши както ти го наричаш, се излиза и минава през мечовете. 3 меча сигурно е отричането, но бих го тълкувала и като пътя, през който трябва да се мине. Май всеки подобен процес преминава през мечове като 3 меча, 8 меча, 10 меча... Аз направо съм инат. Здравей! Не съм се се задълбочавала в този КК, но не мислиш ли, че в състояние на 10 чаши те е вкарало точно 3 меча. Т.е в момента правиш замяна на последователността и местата на нещата. Иначе виждам съпротива. Само първо хрумване. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Димитрина_ Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Така е, има съпротива. От тъпотия Ще си дам почивка на ума и ще прилагам на практика. Защото другото са просто глупости. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Юни 10, 2014 Доклад Share Добавено Юни 10, 2014 Пускам КК от днес, за мен е и съм задала въпрос ще осъществя ли (линията) на моите планове: 1. 3 меча 2. 6 пентакли 3. Паж мечове 4. Кралица мечове 5. Слънцето 6. Рицар пентакли 7. 10 чаши 8. 4 меча 9. Крал мечове 10. Императрицата 11. Влюбените 12. Смъртта ____________________________________ 3 меча е именно на мястото си – за да получиш нещо, трябва да дадеш, да се отречеш от друго, да излезеш от мисленото за добро място като "блатото" на 10 чаши, и да оставиш действията да продиктуват какво може да направиш и да се случи. Изразено е в наличието на Кралица и Крал мечове. В крайна сметка дестинацията е действие и само действие. Краят, обусловен по Любовниците и Смъртта, очертава точката на превъртане, която е край и начало. Слънцето, заедно с Кралица меча е "тепихът", върху който на крайните конфликти (крайностите) трябва да се сложи край. За земни неща е въпросът Да продължа. В момента имаш нещо, което не харесваш или искаш нещо, което не виждаш как да постигнеш. Въпреки че имаш потенциала, си в ситуация на обмисляне, изчакване и колебаене. Идеята е доста амбициозна, но имаш съмнения, че ще се справиш. Общо взето нещата ще стават бавно, защото май си изпуснала точния момент вече. А като че ли се страхуваш от радикални и категорични действия. Императрицата не ти обещава кой знае какво. Трябва да избереш, това го знаеш, да си позволиш избора. Димитрина_ 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Димитрина_ Добавено Август 27, 2014 Доклад Share Добавено Август 27, 2014 Отново се завръщам към подредбата КК, този път пак с въпрос за тенденциите. Като цяло нямам логически конструиран план, и това предполагам може да се забележи. И така: 1. Светът 2. 8 чаши 3. 2 чаши 4. 8 пентакли 5. Крал пентакли 6. 6 меча 7. Кралица меча 8. Паж жезли 9. 5 меча 10. Ас чаши 11. Кралица чаши 12. Паж меча Единият контрапункт е Кралят, срещу желанието на Кралица меча да се осъществи, да изличи най-накрая тези 5 меча от полезрението си. Не трябва да се върви по пътя на 5-те меча, към падението у Кралица чаши. Паж меча от своя страна доставя необходимата нотка на съмнение - дали нещата протичат правилно и темподобни. 2 чаши не могат да бъдат убежище. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Август 28, 2014 Доклад Share Добавено Август 28, 2014 Отново се завръщам към подредбата КК, този път пак с въпрос за тенденциите. Като цяло нямам логически конструиран план, и това предполагам може да се забележи. И така: 1. Светът 2. 8 чаши 3. 2 чаши 4. 8 пентакли 5. Крал пентакли 6. 6 меча 7. Кралица меча 8. Паж жезли 9. 5 меча 10. Ас чаши 11. Кралица чаши 12. Паж меча Единият контрапункт е Кралят, срещу желанието на Кралица меча да се осъществи, да изличи най-накрая тези 5 меча от полезрението си. Не трябва да се върви по пътя на 5-те меча, към падението у Кралица чаши. Паж меча от своя страна доставя необходимата нотка на съмнение - дали нещата протичат правилно и темподобни. 2 чаши не могат да бъдат убежище. Не е лошо и другите да се завръщат по-често към Келтския кръст. Макар, че да се завърнеш, означава да си го усвоил. Имаш основна конструкция в този "кръст" и той почва със следните карти - Светът + 8 чаши + Кралица меча. Което ще рече следното - все още осмисляш преживяно сериозно разочарование, от което не си е отърсила. Останалите са карти се делят на две: едните са осъзнато бягство от "провала", другите са желание за осмислянето му. Последните 3 карти все едно ги няма, Келтският ти кръст е "канселиран" - той свършва преди да е почнало действието, поради вина на кралицата (меча). Ако стане дума по-натам и за другите карти като части от пъзела, ще се намеся конкретно. За да ти е по-лесно, раздели картите на 3 тройки от карти по 4. Получаваш 4 комбинации от по 3 карти. В зависимост от вътрешните звена, ще получиш още тройки по диагоналите и т.н. Ако искаш да видиш развитието на ситуация, по принцип говоря. Твоят КК приключва в 8-та карта, а именно в Пажа жезли. Пак те улеснявам: 1/2 Светът/8 чаши - Кралица меча - Паж жезли (като вземеш за 1 карта Светът с 8 чаши, което прави Отшелникът, това е картата Сянка). Продължаваш натам с Паж жезли и т.н. И една друга насока за КК - Крал пентакли може да е условно ситуиран като карта на миналото, но не забравяй, че е 5-та поред карта Позициите са условни, важни са картите. И ако се направи логичен анализ по хоризонталата, ще получиш Крал пентакли - Светът/8 чаши - Кралица меча. Другата тройка по диагонала нагоре е Светът/8 чаши - 6 меча - 5 меча ... Т.е. човекът сам се отказва, дори и да си мисли, че не го прави (поради липса на самочувствие), заради последващата карта Паж жезли, чийто образ се явява самия той. Дори и седмата карта да е Кралица меча. Има обяснение. Логично е всичко. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Димитрина_ Добавено Август 29, 2014 Доклад Share Добавено Август 29, 2014 (edited) Крал пентакли - Светът/8 чаши - Кралица меча Да, всъщност има логика. На мен това ми прилича на 2 тежести, поставени на везните. Може би към момента натежава Крал пентакли, новата перспектива в практичен план минава през страховете на 9 меча, например. Или 8-те чаши. Разкъсване на личността между страхове и желания според мен е финалната фраза. И сега, за да не пропусна възможността да дооформя темата, ще пусна още един келтски кръст, тематично свързан с предишния. Какво би следвало да се направи е въпросът. 1. 2 меча; 2. Слънцето - обърнато; 3. 3 жезли; 4. 9 чаши; 5. Кулата; 6. Крал меча; 7. 10 жезли; 8. Обесеният; 9. Рицар меча; 10. 5 жезли - обърната; 11. 4 пентакли; 12. Императрицата. Има необходимост от преоценка на ситуацията (5-те жезли об., както и Слънцето об.). Обръщане към себе си, като вечния съвременен лайтмотив. По 2 меча, да се спре външното влияние. 3 жезли също в подобен контекст, по продължението на линията на 2 меча, но и нова посока. Кулата и Крал меча заедно формират пластовете, които трябва да се разчистят, струпаната шлака. Аз подреждам келтския кръст така: 12 11 3 10 9 5 1/2 6 8 4 7 Редактирано Август 29, 2014 от Димитрина_ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vviktorova Добавено Октомври 5, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 5, 2014 Моята комбинация е Келтски кръст. 1.Отшелникът 2. Глупакът 3.Силата 4. 8 Жезли 5. 10 чаши 6. Асо Чаши 7. Висшата Жрица 8. 4 Меча 9.4 Чаши 10. 5 Меча Тук става въпрос за мен самата, без конкретно зададен въпрос. Отшелникът ме описва много точно в момента, както и Глупакът... Силата и 8 Жезли - да, и тук отново картите показват истината...искам да приключа с това, което се занимавах през последните години...вложих много енергия и чувства. 10 Чаши и Асо Чаши...изглежда ми невероятно, дали са проективни? Не бих се определила като Висшата Жрица, но картите това показаха. 4 Меча, 4 Чаши и 5 Меча ( особено последната!) много ме затрудняват. Ще се радвам да ми помогнете! Благодаря! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts