Guest Цветелина. Добавено Февруари 14, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2010 Здравейте всички! От известно време насам чета различни теми във форумите и реших да се включа и аз, първо с въпрос. Предполагам повечето от вас са чували за витилиго - вид автоимунна болест, даже не съм сигурна, че може да се нарече болест, тъй като единствената промяна в организма е недостигът на пигментация, в следствие на което започват да се появяват бели петна по кожата. Знаете ли на какво вътрешно състояние се дължи тази болест? Какви алтернативни методи за лечение сте чували? Благодаря предварително за всички отговори! Цветелина Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Февруари 15, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2010 Според Луиз Хей витилигото вероятно се дължи на липсата на чувство за принадлежност,чувството че сте извън играта,че не принадлежите към нито една група. При лекуването на витилиго трябва да се промени мисловния модел чрез утвърждението "Аз съм в самия център на Живота и съм изцяло свързан с Любовта". Много български фитотерапевти лекуват този козметичен дефект(аз не го смятам за заболяване). Чувала съм че в Куба се произвежда мехлем който изцяло премахва белите петна. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Цветелина. Добавено Февруари 15, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2010 Горепосочената причина си струва да се обмисли... От мехлеми засега няма нужда, тъй като петната са само няколко и почти незабележими, а и смятам, че това би излекувало само външното проявление на проблема.... Мисля, че предложеният нов мисловен модел наистина може да доведе до добри резултати с малко повече усилие! Благодаря много за информацията! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 15, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2010 Според Луиз Хей витилигото вероятно се дължи на липсата на чувство за принадлежност,чувството че сте извън играта,че не принадлежите към нито една група. При лекуването на витилиго трябва да се промени мисловния модел чрез утвърждението "Аз съм в самия център на Живота и съм изцяло свързан с Любовта". Много български фитотерапевти лекуват този козметичен дефект(аз не го смятам за заболяване). Чувала съм че в Куба се произвежда мехлем който изцяло премахва белите петна. Да, липсата на любов и секс също могат да влияят за появата на Витилиго. Също и дългото излагане на силно слънце! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ирина - Horus - Чебурашка Добавено Февруари 15, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2010 Присъединявам се към мненията на Гранат и Алекс и ще допълня само следното: Най-общо казано, кожата има връзка със себеоценката спрямо външната среда. Като обвивка на тялото, тя представлява образът, който човек има за себе си и всеки кожен проблем има връзка със срама, преживян от човека спрямо себе си и способността за допускане на близост към околните. Възможни причини: - придаваме твърде голямо значение на това, което другите мислят за нас и преценките им. - не си позволяваме достатъчно да бъдем себе си или чувстваме, че е накърнено личното ни пространство. - прекомерно сме чувствителни към външния свят и твърде лесно позволяваме да станем досегаеми за другите (или твърде трудно им позволяваме да ни обичат такива, каквито сме). - трудно преживяваме раздялата или загубата на общуване, отхвърлянето от някого или нечие нежелание да приеме това, което искаме да направим за него. - чувство за вина към себе си или другите. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Цветелина. Добавено Февруари 16, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 16, 2010 Явно витилитото се опитва да каже нещо Благодаря на всички за информацията! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts