Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ангелска супа. Как се прави? Вкусна ли е?


Иво

Recommended Posts

"Ангелска супа се приготвя по следния начин: литър и половина леко подсолена вода се варят 3 средно големи картофа, накрая се прибавят няколко стръка нарязан магданоз."

Забързани в нашето ежедневие, понякога забравяме за дребните неща. По улиците отвсякъде дебнат закусвални за "бързо хранене". Всякакви синтетични вкусотии ни се предлагат. Но човек, който веднъж е опитал ангелска супа, особено след житен режим, не може никога да забрави вкуса и. Днес ми е първи ден на отпостване след житен режим и искам да споделя, че ангелската супа е най-хубавото нещо на света. smile.gif


Моля споделете
Само след житен режим ли си правите ангелска супа?
По кое друго време? И колко често?
Вкусна ли ви е? Препоръчвате ли я на приятели/
Има ли вариации на рецептата?

Линк към коментар
Share on other sites

Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества.:)

Лошото и е,че някои хора не я харесват.:D

Линк към коментар
Share on other sites

Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества.smile.gif

Лошото и е,че някои хора не я харесват.biggrin.gif

Като правиш следващия път запази ми една порция ;) хехе.

Аз лично подправям супата също с малко лук, сол, морков, чубрица, магданоз и червен пипер. Понякога слагам и пикантина... Дояде ми се :)

Линк към коментар
Share on other sites

Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често.

Линк към коментар
Share on other sites

Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често.

:) Слагам картофки и 1 глава лук във водата. Като се свари, слагам в чинията малко масло, магданоз и лимон.В нас от край време я ядем за лекарство, и много хубаво действа на стомаха. по едно време страдах от тежка мигрена, и си правех тази супа за лекарство...

Линк към коментар
Share on other sites

Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина.

Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз.

После малко по малко, могат да се включват вариациите...

Линк към коментар
Share on other sites

Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина.

Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз.

После малко по малко, могат да се включват вариациите...

Според мен солта през първия ден не бива да се добавя.Количеството сол трябва да се увеличава по малко всеки ден,иначе има риск от претоварване на бъбреците.

Линк към коментар
Share on other sites

Ето ме и мен, готова за ангелската супичка. :hypocrite: Кротко къкри на печката, а аз току се въртя и я наглеждам. :P

Като Иво мисля, че когато става въпрос за захранване след 10-дневен житен режим, трябва да е по-опростена - "картошки", вода, малко сол, лимон и магданоз. След три опита, за първи път не усещам бясно нетърпение да премина все по-бързо към обикновеното хранене. И въпреки мъгливото и влажно време при нас в Пловдив, усещам топлината на слънцето вътре в мен. Заедно с това пробиват първите лъчи на слънцето навън и по това разбирам,че сме в хармония - аз и цялата Вселена. Усещам, че пролетта и радостта са съвсем близо! Хубаво ми е! :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Вкусна е, да! Даже много. Аз също я правя само с картофи и я подправям с магданоз, с малко лимон, слагам и малко солчица (все пак организмът трябва да се настрои на прием на храна, която съдържа сол, ако се храним с такава. Или?). Картофите трябва да са цели и три, но на мен ми идват в повече :) Затова си мисля, че броят им би трябвало да е индивидуален.

Моника13 и аз се чувствам като теб! Този път също не бързам да преминавам на обикновеното хранене :) и вече усещам идването на пролетта, дори и когато е мрачно. Природата се пробужда вече.

Първият ден на режима тук в София беше много слънчев и хубав и сега като за едно чудесно завършване пак ни огряха слънчевите лъчи :lol:

Приятно похапване на ангелска супичка!

Редактирано от devashaktika
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...