Розалина Добавено Януари 10, 2010 Доклад Share Добавено Януари 10, 2010 Късметче,днес моето момиче ме пита кога започваме тазгодишния житен режим.Направих справка.Мисля,че на 3.02.2010 е добре да се започне.Какво мислят другите последователи на житния режим във форума? -------------------------------------------- свързани теми от форумите: Житен Режим 2004 | Житен Режим 2005 | Житен Режим 2006 Житен Режим 2007 | Житен Режим 2008 | Житен Режим 2009 Гладолечение | Захранване след лечебен глад свързани лекции: Житното зърно | Абсолютната Чистота свързани статии: Житни режими. Правилно отношение. - обзорен материал Мисли за житното зърно - мисли от Учителя за житното зърно свързани притчи: Житното зрънце на Заратустра. | Куршум и Житно зърно | Житно зърно, колкото кокоше яйце Десетте житни зрънца | Притча за Сеяча | Мъдрецът, царската дъщеря и дървото на живота Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Януари 10, 2010 Доклад Share Добавено Януари 10, 2010 (edited) Клаудия, чудесно напомняне! И аз избирам сряда , 3 . 02., защото ще се захранвам в събота. Някой помни ли къде беше записана зависимостта между първия ден и качествата, които усилваме? Редактирано Януари 10, 2010 от късметче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Януари 10, 2010 Доклад Share Добавено Януари 10, 2010 Как някой ми е прочел мислите Днес мислех за житния режим и кога да си го започна. Благодаря ви Ако Житният режим започне в сряда е най-добре, защото влизаме в лечебницата на природата за 10 дни и завършваме в петък - деня, в който е създаден човекът. Тогава, ако искаме да постигнем нещо в живота си, трябва усилено да работим за развитието на сърцето си и животът ни да стане напълно съзнателен. Целта ни ще бъде постигната с усилена умствена работа и системни сериозни занимания. http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Януари 10, 2010 Автор Доклад Share Добавено Януари 10, 2010 (edited) Ако Житният режим започне в сряда е най-добре, защото влизаме в лечебницата на природата за 10 дни и завършваме в петък - деня, в който е създаден човекът. Тогава, ако искаме да постигнем нещо в живота си, трябва усилено да работим за развитието на сърцето си и животът ни да стане напълно съзнателен. Целта ни ще бъде постигната с усилена умствена работа и системни сериозни занимания. http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html П.С.А видяхте ли този хубав календар за 2010 Редактирано Януари 10, 2010 от Klaudia Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Януари 10, 2010 Доклад Share Добавено Януари 10, 2010 И аз може би ще го започна тогава, да Клаудия аз го видях, прекрасен е! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Януари 11, 2010 Доклад Share Добавено Януари 11, 2010 Житният режим започва на 3.02.2010 г./сряда/. Продължава десет дни. През тази година са спазени изискванията за началото му/Те зависят от целите ,които си поставяме/. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Януари 16, 2010 Доклад Share Добавено Януари 16, 2010 Благодаря за оценката за календара. Той си има и своите недостатъци /като дизайн и снимки/. За жалост, ние не разполагаме с необходимата техника за снимане. Не искахме да крадем и чужд продукт/има доста качествени снимки в специализираните сайтове/. Една от целите ни беше да внесем малко настроение в ''компютърното ежедневие'' или в домовете на тези, които са си го копирали.Но другата ,по -важната ,която искахме и искаме да постигнем, е мислите на Учителя да бъдат препрочитани през конкретния месец и чрез тях да ви помогнем да направите една малка крачка напред в духовното си развитие. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
djein1 Добавено Януари 24, 2010 Доклад Share Добавено Януари 24, 2010 (edited) Житният режим е най-доброто, което човек може да направи за своето духовно и физическо пречистване.Вече няколко години го правя и се чувсрвам отлично.Пожелавам на всеки да опита. Редактирано Януари 24, 2010 от djein1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвина Б. Добавено Януари 24, 2010 Доклад Share Добавено Януари 24, 2010 хей тая зима май е към края си! Време за пречистване! Хубаво е, че се организирахме и много хора могат да си вземат екологично жито от Мърчаево. Към 1 тон жито се раздава в момента. Вижте повече тук и се присъединете! http://www.facebook.com/event.php?eid=246712520487&ref=nf Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
томи Добавено Януари 28, 2010 Доклад Share Добавено Януари 28, 2010 Относно житният режим. За онези приятели ,които полагат усилен труд през деня и освен с жито ще се хранят с мед ,орехи и ябълки. Има оплаквания ,че още през първите дни се получават стомашни смущения, които принуждават започналият житния режим да го прекрати. От наблюденията, които съм правил ми е направило впечатление ,че масово се консумират замърсени с микроби орехови ядки. Това става най -вече като ореховите черупки се трошат с ръце и извадените ядки се консумират без да се обръща внимание ,че ръцете след като са пипали ореховите черупки са се замърсили . Хубаво е да се изплакват ореховите ядки преди консумация. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Януари 29, 2010 Автор Доклад Share Добавено Януари 29, 2010 Добър ден. Миналата година бях прочела,в коментар ,че в деня преди да се започне режима е добре да се направи изчистване .В коментара се споменаваше за пиене английска сол,разтворена във вода. Въпросът ми е :Необходимо ли е такова предварително прочистване на организма по този начин? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
томи Добавено Януари 29, 2010 Доклад Share Добавено Януари 29, 2010 Като последно хранене преди житния режим , варените картофи ще ви донесат нужната преходна среда. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Януари 30, 2010 Доклад Share Добавено Януари 30, 2010 Някой помни ли къде беше записана зависимостта между първия ден и качествата, които усилваме? Ето тук. И аз мисля да започна житния режим тази година на 3-ти февруари и съм много щастлива,че всички условия тази година са изпълнени! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Януари 30, 2010 Доклад Share Добавено Януари 30, 2010 Само да уточня, че връзката между качествата и началото / края на режима не е като правило, а са астрологични разсъждения писани от ученик. Всеки с основни астрологични познания може да си изведе и още подобни връзи / зависимости. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Януари 31, 2010 Доклад Share Добавено Януари 31, 2010 Някои интересни препоръки за житния режим можете да прочетете на този адрес. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Malena Добавено Януари 31, 2010 Доклад Share Добавено Януари 31, 2010 Аз също се включвам, вече купих житото Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Milena Добавено Февруари 1, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2010 Също съм решила да направя житния режим; дори днес ще потърся орехи с черупките ~ щом е добре да вадят ядките непосредствено преди консумация... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mochito Добавено Февруари 2, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 2, 2010 А дали има още жито за раздаване в Бялата къща? Аз лично се сдобих с достатъчно за мен за целия режим, но една моя приятелка прояви интерес,а няма жито с което да започне! Ако някой има информация моля да сподели! ПП На всички пожелавам успешен и хармоничен режим! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвина Б. Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Екологично жито все още се раздава на три места в София:в Бялата къща, кв. Изгрев, ул. ген.Щ.Атанасов 6, в Кооперация Розова зора, ул. Хан Крум 7А, и в Центъра по квантова медицина, кв. Изгрев, ул. Жетварка 16. Раздава се безплатно по кг. на човек, но всеки може да вземе повече и за свои близки. При желание за благотворителност може да се оставя в касичката на центровете кой колкото прецени. Най-добре да минете през деня. Последно в неделя имаше достатъчно и на трите места. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Florestan Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Извинявам се за малко странния въпрос, но по време на житния режим какво може да се пие? По-специално, може ли чай или само топла вода? Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Февруари 3, 2010 Автор Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Здравей florestan.Аз лично пия и билков чай по време на режима. Има много хубава статия за житния пост тук Ани го е дала също в темата Житен режим 2010. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mochito Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Екологично жито все още се раздава на три места в София:в Бялата къща, кв. Изгрев, ул. ген.Щ.Атанасов 6, в Кооперация Розова зора, ул. Хан Крум 7А, и в Центъра по квантова медицина, кв. Изгрев, ул. Жетварка 16. Раздава се безплатно по кг. на човек, но всеки може да вземе повече и за свои близки. При желание за благотворителност може да се оставя в касичката на центровете кой колкото прецени. Най-добре да минете през деня. Последно в неделя имаше достатъчно и на трите места. Благодаря за бързия отговор! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Ооо, екологичното жито е много вкусно Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ирина - Horus - Чебурашка Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 Ами, не знам дали е подходящо тук и дали има значение за някого, но ми се иска да споделя собственото си състояние в момента, защото ако някой може да го разбере – то това са хората тук. При мен в последните години в такива дни (обикновено след втория-третия) се появяват желания за „чистене” – буквално на всичко. Сякаш всички натрупани потиснати чувства и желания набират енергия да излязат. Всичко, което съм натрупала през годината като излишества от предмети, вещи, дори и отношения, както и всичко, което съм недоизказала и потиснала като изява – сега просто напира да се прояви. И това желание сега е по-силно от мен и ако допреди тези дни съм го пренебрегвала или по някакви причини и съображения не съм му обръщала внимание – сега вече не мога (а май и не искам) да го спра.. Обяснявам си го с това, че това физическо прочистване, което става в тези дни – води до подчиняване на човешкото и физическото пред по-висшото и съкровено желание на Азът, който поема кормилото безпрепятствено и иска да освободи и прочисти и себе си. Напоследък сънят доста бяга от мен и до късно чета и пиша. После, сутрин ставам по-рано от обичайното и започвам да тормозя и ръчкам всички около мен.. Днес ме обхвана мания да чистя и да изхвърлям и досега напълних догоре почти два амбалажни чувала с всякакви „куклички и парцалки”, бележки и творения, събирана коса, нокти и дрехи.. С една приятелка (също „пироман” като мен ) имаме „хоби” на три-четири месеца да ходим на Караач-теке тук до нас и да си правим малък горски пожар от събраните излишества – и въпросните чували, заедно с нейните, които тя също подготвя тези дни, ще ни свършат добра работа. След пожара ще си правим и деспачо за годината. Имам да „доизчиствам” и някои неща в отношенията си са някои хора. И се подготвям да им се обадя и да приведа в ред нещата и там. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Февруари 3, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 3, 2010 (edited) Чебурашка, разбирам те...Искам само да те питам въпреки, че е малко в страни от темата, за ноктите и косата. Понеже знам, че трябва да се изгарят сред природата, аз малко се смущавам защото нашият град е малък и всички се познават. Душат се и се клюкарстват един друг, а горичката е пълна с познати. Затова аз си ги хвърлям в печката. Чудя се дали това не е погрешно!? Както знаем, Учителя дава формули които да се правят сред природата, явно в това се влага много дълбок смисъл и е важно!?!? Много се чудех кой да питам и ето, че намерих удобен случай Редактирано Февруари 3, 2010 от Eлф Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts