Ивелина Иванова Добавено Януари 31, 2013 Доклад Share Добавено Януари 31, 2013 можете ли да ми препоръчате хомеопат, който лекува аутизъм. аз съм от ловеч, но това няма значение Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Януари 31, 2013 Доклад Share Добавено Януари 31, 2013 можете ли да ми препоръчате хомеопат, който лекува аутизъм. аз съм от ловеч, но това няма значение В Ловеч, доколкото знам, няма класически хомеопат, но на Лични ще Ви дам опции. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ViaLuminosa Добавено Януари 31, 2013 Доклад Share Добавено Януари 31, 2013 Здравейте, ако определено хомеопатично лекарство ме накара да се почувствам зле след първия прием, а след следващите не усетя никакъв изразен ефект, има ли смисъл да продължа да го приемам? Става дума за конституционално лекарство. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 Здравейте, ако определено хомеопатично лекарство ме накара да се почувствам зле след първия прием, а след следващите не усетя никакъв изразен ефект, има ли смисъл да продължа да го приемам? Става дума за конституционално лекарство. А след като първия път се почувствахте зле, след това имаше ли облекчение, подобряване на състоянието. Питам, за да разбера, дали това не е било лечебна криза. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ViaLuminosa Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 Да, и аз се зачудих дали не е такова нещо, но сякаш не - нямаше подобрение. Всъщност, става дума за Сепия, която пих след като няколко дена бях пила Натриум Муриатикум и от него бях получила изключително облекчение. Но тъй като се разпознавам в голяма степен и в описанието на Сепия, реших да я пробвам и получих този странен ефект. По-скоро, на фона на "постиженията" на Натриума, Сепията сякаш ме върна назад - усещането беше като че ли антидотира Натриума - сякаш придобих негативите на Сепията. Това веднага след първия прием, а следващите - нищо... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 Дам, самолечението с хомеопатични лекарства е дори по-опасно от самолечението с алопатични! Защо? - защото може да получите дълготрайно влошаване, което после трудно може да бъде преодоляно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ViaLuminosa Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 А по каква логика хомеопатичните лекарства могат да влошат едно добро иначе състояние (т.е. не случай на лечебна криза), при условие, че енергията им действа само, ако има нужда от нея в позитивен план? Не е ли това противоречие в/с принципите на хомеопатията? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 Извинете, но имате погрешна информация за хомеопатичното въздействие. Може би правите асоциация с други енергийни методи, като Бах терапия, Рейки, Прана... не знам. Тук е малко по-сложно. Енергията е само за пренасяне на огромен обем информация... Принцип на подобието... принципа за използването само на едно единствено хомеопатично лекарство... И още 291 принципа, разписани от бащата на хомеопатията Ханеман в "Органон на лечебното изкуство". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ViaLuminosa Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 "При хомеопатично изпитване приелият лекарството (здрав) индивид обикновено проявява слаби симптоми - физически, но също и емоционални, и умствени, които са всъщност симптоми на съответното лекарство, които продължават в рамките на една седмица. Сиптомите проявени при хомеопатичното изпитване не траят дълго, а отшумяват при прекъсване на приемането на лекарството." Предполагам, че мога да се впиша като такъв случай с опита си със Сепия... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 1, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 1, 2013 (edited) Може да се впишете, дано. Зависи от индивидуалната Ви чувствителност към хомеопатичните л-ва. При някои хора трае седмица, при други месец, а в редки случаи дори година. Проблема със самолечението с хомеопатия е, че хората не знаят, че хмеопатичното л-во предизвиква временна изкуствена болест, която на принципа на подобието, изтласква съществуващата и после самоизчезва, при това без да предизвиква патология. Но това не и пречи временно да усилва симптоми с различна интензивност и продължителност. Редактирано Февруари 6, 2013 от Alexander Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ViaLuminosa Добавено Февруари 6, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 6, 2013 Мда, питам във форум, озаглавен "Попитай хомеопат" и сама се налага да си отговарям. Всъщност, нищо ново под българското слънце... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 6, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 6, 2013 "При хомеопатично изпитване приелият лекарството (здрав) индивид обикновено проявява слаби симптоми - физически, но също и емоционални, и умствени, които са всъщност симптоми на съответното лекарство, които продължават в рамките на една седмица. Сиптомите проявени при хомеопатичното изпитване не траят дълго, а отшумяват при прекъсване на приемането на лекарството." Предполагам, че мога да се впиша като такъв случай с опита си със Сепия... Да, би могло да се впишете, но реакцията може и да е друга. Ще прозвучи банално, но всеки има индивидуална чувствителност към хомеопатичните л-ва като цяло, но и индивидуално към отделни хомеопатични л-ва. Така тук във форума, мога да говоря само "По принцип". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Flora Добавено Февруари 6, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 6, 2013 Здравейте Александър, Бях пациентка на класическия хомеопат д-р Михаил Костадинов във Варна. Той ми постави диагноза нервно-вегетативна дистония. Симптомите ми са безсъние, което се провокира от силно изразена емоционалност. Колкото повече се усилва безсънието, толкова повече ми се срива имунитета, цикъла ми спира, нервната ми система е в ужасно състояние, ако може така да се каже. Имах и тикове на очите. За две години и половина с хомеопатични лекарства д-р Костадинив успя да повлияе на съня, цикъла и много други проблеми, които възникваха. За голямо съжаление д-р Костадинов не е вече сред живите (липсва ми и като приятел). От 15 август безсънието стана нетърпимо, в следствие на силно изразена емоционалност. Започнах да чета за диагнозата си и опитах хипноза - това ми помогна много. Съня ми се нормализира. След като почина д-р Костадинов започнах психотерапия при известен психиатър, на когото бях пациентка преди да започна лечение с хомеопатия. Тук е момента да кажа, че личната лекарка ме насочи към психиатър за безсънието, въпреки че настоявах за невролог. Направих 4 сеанса при психотерапевта, казах каква диагноза ми е поставил д-р Костадинов, но психотерапевта не се съгласи и каза диагноза тревожно разстройство. Даваше ми антидепресанти, които аз отказах да пия и сънотворно, което ми подейства само първата вечер. Втората вечер пак беше безсънна, въпреки сънотворното. Опитах се да му обясня, че сънотворните ми действат само първият път, когато ги пия, но той не ми повярва. Сега отново безсънието се изостри много, цикъла ми спря след една силна емоция и не знам какво да правя - дали ще ми препоръчате добър хомеопат от Варна или специалист по когнитивно-поведенческа терапия (къде да намеря такъв ?). Усещам, че вече се вълнувам от много дребни и незначителни неща - например различно от моето мнение, при условие, че съм била само слушател, без да участвам активно в разговора. Опитвам се сама да се контролирам, но за съжаление не успявам. Понякога дори не знам какво точно провокира безсънието.При такива ситуации и СD с хипнозата не ми помага, въпреки че цяла нощ не го спирам. P.S. На 43 г. съм. Посетих и психолог. В момента вземам хомеопатичен препарат и цикъла ми се появи, но е много оскъден и се "бори" с безсънието. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 6, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 6, 2013 (edited) Разбирам Ви! - За съжаление, "въоръжението" на психиатрите не е много богато... транквиланти, психотропни, хипноза... и трите имат странични ефекти. Трябва да се върнете пак при хомеопатията. Редактирано Февруари 6, 2013 от Alexander Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
koletc Добавено Февруари 7, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 7, 2013 Здравей Александър! Моя проблем е малко труден, защото нямам точно определен от лекар. По принцип съм скептично настроен към лекарите и не ги посещавам много често (само за болнични от време, при настинка). Имам проблем със скалпа и малко кожни проблеми. Наскоро взех да ровя из мрежата и по симптоми отговарям на себореен дерматит. От два дни ровя из форумите и се отказах от посещение на лекар, защото всички бяха единодушни в едно - посетили са няколко лекари, всички изписват разни стероидни мазила, които само подтискат проблема и водят до зависимост. Моя проблем е "пърхут" ... люспи по главата и имам кожни възпаления около носа и над горната устна (както аз им казвам "Мойте червени мустаци"), също така имам и кожно възпаление на гърдите, лятото почна да се появява и на шията. Всички кожни проблеми се появяват и изчезват, само "пърхота" ми е постоянен. Можеш ли да ми помогнеш, ще ти бъда много благодарен! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nin4ето Добавено Февруари 9, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 9, 2013 Здравейте Александър, Дъщеря ми е на 6 години и често прави ангини.Посещаваме хомеопат, но лечението и се състои в приемане на няколко хомеопатични препарата.Резултата е задоволителен.Искам да намеря класически хомеопат,който работи в Пловдив. Моля за съвет и координати. Предварително благодаря. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 13, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2013 (edited) Здравей Александър! Моя проблем е малко труден, защото нямам точно определен от лекар. По принцип съм скептично настроен към лекарите и не ги посещавам много често (само за болнични от време, при настинка). Имам проблем със скалпа и малко кожни проблеми. Наскоро взех да ровя из мрежата и по симптоми отговарям на себореен дерматит. От два дни ровя из форумите и се отказах от посещение на лекар, защото всички бяха единодушни в едно - посетили са няколко лекари, всички изписват разни стероидни мазила, които само подтискат проблема и водят до зависимост. Моя проблем е "пърхут" ... люспи по главата и имам кожни възпаления около носа и над горната устна (както аз им казвам "Мойте червени мустаци"), също така имам и кожно възпаление на гърдите, лятото почна да се появява и на шията. Всички кожни проблеми се появяват и изчезват, само "пърхота" ми е постоянен. Можеш ли да ми помогнеш, ще ти бъда много благодарен! Здравейте coletc, На 08-и Февр. Ви писах на Лични... Редактирано Февруари 13, 2013 от Alexander Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 13, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2013 Здравейте Александър, Дъщеря ми е на 6 години и често прави ангини.Посещаваме хомеопат, но лечението и се състои в приемане на няколко хомеопатични препарата.Резултата е задоволителен.Искам да намеря класически хомеопат,който работи в Пловдив. Моля за съвет и координати. Предварително благодаря. Здравейте Нинче, На Лични Ви изпращам координати на класически хомеопат в Пловдив. Хубав ден! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mar_d Добавено Февруари 17, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2013 Здравейте, дъщеря ми е на 2год. От 2-3 месеца започна да повтаря едни и същи симптоми на хрема и кашлица, нездрав сън, според мен твърде голяма активност. Моля Ви, за контакти на ваши колеги в Русе или в близост, за да се обърна за помощ и съвети. Тъй като досегашните ни посещения при лекари не се увенчаха с успех. Притеснява ме повтарянето на симптомите през седмица. А не ми се иска да оставям здравето на детето на опитите на традиционно познатите лекарства и лекари. Предварително благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 17, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2013 Здравейте, В Русе не разполагам с информация, да има класически хомеопат. За Варна, ако не ви е далече,има. Поздрави Александър! mar_d 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
martt Добавено Февруари 17, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2013 Здравейте, много моля да ми препоръчате класически хомеопат от Младост или Дружба ( гр. София). Благодаря предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mar_d Добавено Февруари 18, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 18, 2013 Здравейте, В Русе не разполагам с информация, да има класически хомеопат. За Варна, ако не ви е далече,има. Поздрави Александър! Моля Ви, за контакти във Варна и благодаря за бързия отговор! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Февруари 18, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 18, 2013 Здравейте, В Русе не разполагам с информация, да има класически хомеопат. За Варна, ако не ви е далече,има. Поздрави Александър! Моля Ви, за контакти във Варна и благодаря за бързия отговор! Изпращам Ви на Лични Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
spring_blossom Добавено Февруари 18, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 18, 2013 (edited) Здравейте! Имам въпрос за тежка мигрена. На 35 години съм и от около 15 години периодично страдам от изключително тежки пристъпи на мигрена. От близо година, обаче, забелязвам, че има пряка зависимост между началото на месечния ми цикъл и началото на мигрената - още от първия ден се събуждам с леки болки в слепоочията и врата, които към средата на деня и впоследствие прерастват в тежка криза - пулсиращо главоболие, повръщане, гадене, болки в стомаха и корема до степен невъзможност да хапна или задържа някаква храна, втрисане... последните няколко пъти започнаха дори да ми изтръпват пръстите на ръцете... От доста време не пия обезболяващи. Има ли някакъв начин да се намали интензивността на тези мигренозни фази? В такива дни съм абсолютно неспособна да свърша каквото и да било, налага ми се да си тръгвам от работа и пр. Пробвала съм какво ли не - масажи, сън, разходки на въздух... Но вече нищо не помага. Пристъпите се оформиха като циклични и следователно доста чести... Благодаря предварително! Редактирано Февруари 18, 2013 от spring_blossom Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
doroteya74 Добавено Февруари 19, 2013 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2013 Здравейте! Баба ми има високо кръвно, предимно вечер. Вече не и действат и лекарствата. Моля за препоръка на класически хомеопат в Стара Загора и Пловдив! Благодаря ви! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts