Пламъче Добавено Декември 13, 2009 Доклад Share Добавено Декември 13, 2009 От години се съобщава за спонтанно запалили се и почти напълно изгорели хора.Същевременно предметите около тях остават непокътнати,независимо от чудовищната температура която е необходима за изпепеляването на човешкото тяло.Според свидетели самозапалването започва от областта на стомаха. Как си обяснявате тази мистерия? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Декември 13, 2009 Доклад Share Добавено Декември 13, 2009 Това за първи път чувам.Може ли да дадеш линк или да разкажеш за такъв случаи в тази тема,за да съм по наясно! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Декември 13, 2009 Автор Доклад Share Добавено Декември 13, 2009 Това за първи път чувам.Може ли да дадеш линк или да разкажеш за такъв случаи в тази тема,за да съм по наясно! Потърси книгата на "Мистериите на Артър Кларк" на Саймън Уелфеър и Джон Феърли.Там бегло е описано самозапалването.И аз бих искала да разбера повече. Ето и един от случаите. През 1980 година 73 годишен уелсец(Хенри Томас) е намерен напълно изпепелен с изключение на черепа и единия крак от коляното надолу,все още обут в панталон.Според свидетели в стаята е имало оранжевочервено зарево,а по стъклото на прозореца и на електрическата крушка е намерена оранжева субстанция.Телевизорът е работел,диванът на метър от останките бил непокътнат. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Декември 14, 2009 Доклад Share Добавено Декември 14, 2009 А какъв е шанса това да е кълбовидна мълния??? Или журналистическа фантазия? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Декември 15, 2009 Автор Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 А какъв е шанса това да е кълбовидна мълния??? Или журналистическа фантазия? Кълбовидна мълния е едно от предположенията.Някои пък смятат че самозапалилите се хора са били или алкохолици или вещици,което разбира се не отговаря на истината.Итнересното е това,че винаги самозапалването тръгва от областта на слънчевия сплит.Дали пък не е някакво свръхнатрупване на енергия? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Декември 15, 2009 Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 Дали пък не е някакво свръхнатрупване на енергия? Я енергия, я метален медальон.... кой ли знае..... Принципно около сърцето има много силно електромагнитно поле и затова силно му влияят магнитните бури и силните изригвания на слънцето. Кълбовидните мълнии още не са добре изучени ... като няма как да ги "хванат" на живо. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Декември 15, 2009 Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 По какъв начин е доказан този случай ,че не е измислица ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Декември 15, 2009 Автор Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 По какъв начин е доказан този случай ,че не е измислица ? Доколкото знам Артър Кларк е събирал сведения от очевидци и съдебни и медицински досиета. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Декември 15, 2009 Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 Е,добре ... къде са ?Къде мога да прочета за тях ?Имам предвид да видя тези досиета ,да видя снимки от самия случай примерно! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Декември 15, 2009 Автор Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 Е,добре ... къде са ?Къде мога да прочета за тях ?Имам предвид да видя тези досиета ,да видя снимки от самия случай примерно! В самата книга има и снимки и всякакви мистерии. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
val68z Добавено Декември 15, 2009 Доклад Share Добавено Декември 15, 2009 (edited) истина е . има доста коментари както в български ,така и наи -вече в руски специализирани саитове. Редактирано Декември 15, 2009 от val68z Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Декември 18, 2009 Доклад Share Добавено Декември 18, 2009 А какъв е шанса това да е кълбовидна мълния??? Или журналистическа фантазия? Не е кълбовидна мълния, а истински случаи. Аз имам такива пациентки, засега не горят, слава Богу и благодарение на хомеопатичното л-во, което ги компенсира, но всички ел.уреди около тях непрекъснато гърмят! И това са хора с ярко изразена картина на едно хомеопатично л-во. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Декември 19, 2009 Доклад Share Добавено Декември 19, 2009 Моля, би ли споделил малко повече за този феномен. Наистина много ми (ни) стана интересно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Декември 19, 2009 Доклад Share Добавено Декември 19, 2009 Това е един минерал, който задължително се съхранява във вода, защото при съприкосновение с кислорода във въздуха моментално гори! И този минерал е............. Фосфора. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Октомври 15, 2018 Доклад Share Добавено Октомври 15, 2018 Явлението е резултат от ядене на люти чушки и боб плюс последващ запек. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts