Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Спонтанното самозапалване

Пламъче

Recommended Posts

От години се съобщава за спонтанно запалили се и почти напълно изгорели хора.Същевременно предметите около тях остават непокътнати,независимо от чудовищната температура която е необходима за изпепеляването на човешкото тяло.Според свидетели самозапалването започва от областта на стомаха.

Как си обяснявате тази мистерия?

Линк към коментар

Деяна каза:
Това за първи път чувам.Може ли да дадеш линк или да разкажеш за такъв случаи в тази тема,за да съм по наясно!

Потърси книгата на "Мистериите на Артър Кларк" на Саймън Уелфеър и Джон Феърли.Там бегло е описано самозапалването.И аз бих искала да разбера повече.

Ето и един от случаите.

През 1980 година 73 годишен уелсец(Хенри Томас) е намерен напълно изпепелен с изключение на черепа и единия крак от коляното надолу,все още обут в панталон.Според свидетели в стаята е имало оранжевочервено зарево,а по стъклото на прозореца и на електрическата крушка е намерена оранжева субстанция.Телевизорът е работел,диванът на метър от останките бил непокътнат.

Линк към коментар

Viki3 каза:
А какъв е шанса това да е кълбовидна мълния???

Или журналистическа фантазия? :hmmmmm:

Кълбовидна мълния е едно от предположенията.Някои пък смятат че самозапалилите се хора са били или алкохолици или вещици,което разбира се не отговаря на истината.Итнересното е това,че винаги самозапалването тръгва от областта на слънчевия сплит.Дали пък не е някакво свръхнатрупване на енергия?

Линк към коментар

granat1 каза:
Дали пък не е някакво свръхнатрупване на енергия?

Я енергия, я метален медальон.... кой ли знае.....

Принципно около сърцето има много силно електромагнитно поле и затова силно му влияят магнитните бури и силните изригвания на слънцето.

Кълбовидните мълнии още не са добре изучени :)

... като няма как да ги "хванат" на живо. :rolleyes::lol:

Линк към коментар

Деяна каза:
По какъв начин е доказан този случай ,че не е измислица ?

Доколкото знам Артър Кларк е събирал сведения от очевидци и съдебни и медицински досиета.

Линк към коментар

Деяна каза:
Е,добре ... къде са ?Къде мога да прочета за тях ?Имам предвид да видя тези досиета ,да видя снимки от самия случай примерно!

В самата книга има и снимки и всякакви мистерии.

Линк към коментар

Viki3 каза:
А какъв е шанса това да е кълбовидна мълния???

Или журналистическа фантазия? :hmmmmm:

Не е кълбовидна мълния, а истински случаи.

Аз имам такива пациентки, засега не горят, слава Богу и благодарение на хомеопатичното л-во, което ги компенсира, но всички ел.уреди около тях непрекъснато гърмят!

И това са хора с ярко изразена картина на едно хомеопатично л-во.

Линк към коментар

Това е един минерал, който задължително се съхранява във вода, защото при съприкосновение с кислорода във въздуха моментално гори! :o

И този минерал е............. Фосфора. :)

Линк към коментар

• 8 years later...