Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Разочарование от партньора


Recommended Posts

Привет на всички ! ;) Случайно попаднах на този форум и съм много щастлива, че мога да споделя и евентулно да получа някакъв съвет. Реших да не споделям с приятели, защото за мен е важна неутралната позиция която би ме довела надявам се на по-прецизен отговор. Ще се опитам да бъда максимално точна за да добиете представа за ситуацита, за което Ви благодаря предварително!

Аз съм на 24 години, в момента уча магистърка степен, с приятеля ми имаме красива връзка и до сега всичко е ок. Той е интелигентен, мил, забавен, широкоскроен и притежава всички качества, които винаги съм търсила. Вчера в скайпа случайно ми се включи непознат с който писахме малко, но аз му обясних, че страшно много държа на приятеля ми и мога да го заявя на 100% че за мен е така. Днес неочаквано ми стана любопитно как би реагирал той в същата ситуация и ми хрумна да си направя 2-ри скайп с друго име, за да видя как би реагирал какво би споделил той с една такава "непозната". За мое изумление той се отпусна толкова много с новата си "дружка" , че просто не можех да спра сълзите си от прочетеното, защото имаше и много лични неща, включително и това, че му е скучно с мен и иска по-разкрепостена жена и се съгласи на отворена връзка т.е. само за секс за 2 минути с напълно непозната. Аз държа страшно много на него, а и той бил винаги внимателен, чувствам се като в приказките когато сме заедно, но всички пикантни истории които прочетох днес адски ме нараниха. Изпитвам вина и от факта, че наруших личното му пространство, защото знам, че ако разбере ще се ядоса, което е и нормално, всеки би реагирал така, защтото всеки има право на свобода.

Проблемът, който стои пред мен сега е дали да му разкрия, че знам какво мисли за нашата връзка или да продължавам да се правя че всичко е нормално и живота си продължава постарому. Искам само да уточня , че и двамата сме амбициозни, широкоскроени и имаме потенциал да се развиваме без занчение заедно или поотделно, така че бих се радвала на всякакви отговори за да взема възможно най-правилното решение за бъдещата развръзка на отношенията ни. И благодаря още веднъж птриятели! :):):)

Линк към коментар
Share on other sites

Скъпа milichkata_Silvyq, на поставените въпроси напълно откровено може да отговори само човекът до вас. Но се надявам, че разсъжденията ми върху споделената от вас ситуация, ще ви помогнат да стигнете сама до някои важни изводи.

Вие как мислите, защо той с такава лекота е споделил с виртуалната "непозната" всичко описано в поста ви? На пръв поглед интерненът е не задължаващ вид комуникация. Виртуалното пространство затова е и виртуално, защото нещата там са “уж”...

Да предположим, че приятелят ви в момента по някакви причини е неудовлетворен от връзката. Това съвсем не значи, че има намерения да скочи със затворени очи в нова такава. Дори когато хората са взели решение да се разделят, отношенията приключват окончателно след определен период от време. Следователно - имате време да промените хода на събитията.

Заслужава ли си да се безпокоите от случилото се?.. Според очевидните факти към момента той предпочита да бъде с вас, а не с която и да било друга жена. Подчертавам - към момента. Но нещо съвсем различно е какви са вашите отношения в действителност. Не сте уточнила от колко време сте заедно. А това е много важно. Всички двойки минават през период на анализиране на сериозността и продължителността на връзката. Какво сте вие за него и той за вас? Какъв е статуса на отношенията ви? Възможно е затова виртуалните откровения да ви тревожат, защото не сте намерила отговорите на тези въпроси и в отношенията ви съществува някаква неопределеност.

На мнение съм, че не следва да омаловажавате безпокойството и недоумението си. Ако желаете да имате открити, директни отношения с приятеля си следва да говорите с него за възникналите въпроси и емоционалното си изживяване. Сама ще прецените дали да му кажете цялата истина или ще намерите начин да зададете интересуващите ви въпроси индиректно. Но го направете едва след като сама анализирате - какво очаквате от отношенията ви, до колко реални са те (очакванията), имало ли е намеци или директни реплики от негова страна, че отношенията не го удовлетворяват, вие самата можете ли и искате ли да бъдете по-"разкрепостена", какви са били предишните му връзки и позволявал ли си е забежки встрани, какво бихте направила, за да разнообразите ежедневието, защото според половинката ви излиза, че има някаква рутина, а тя, както всички знаем, убива страстта в отношенията...

Линк към коментар
Share on other sites

Човек може да пише всичко в скайпа. Доколко е бил сериозен в това, което е писал можеш да разбереш само ако уговориш с него реална среща от името на „непознатата“. Ако отиде на срещата, вече можеш да се съмняваш съвсем основателно в него. От там нататък нещата обаче са си в твои ръце. В това отношение съвети не бих ти дал в никакъв случай.

Линк към коментар
Share on other sites

Споделям мислите на Диана (анаид), както и идеята на Станимир, която е добър поведенчески експеримент! Дори на срещата би могла да отиде твоя приятелка/ позната, която да пробва да се държи предизвикателно с него! Има една фраза" "разтвори вратичката на кафеза! Когато птичката отлети, но се върне при теб, тя наистина е твоя и те обича!" Дай му възможността да отлети, без да се вкопчваш в него! Ако го иска, той така или иначе ще го направи, а вкопчването ти или обвиненията ти само биха го подтикнали към това, макар че временно може да го задържат. Просто бъди смела, довери се на Себе си, знай че си важна, че си струваш, повярвай си дълбоко и нека щастието ти зависи от тази вяра, а не от ставащото с него!

Друго - мъжете сме много склонни към всякакви подобни разговори, просто ей така - били те скайп или чтове и т.н. Понякога те задоволяват някои несъзнавани нужди, които не показваме открито. Може този ви разговор да е бил за него просто като отдушник - не забравяй, че хората сме полигамни същества по природа, а моногамията е наше си социално изобретение, което е по-скоро в морала и идеалите ни, но далеч по-малко в реалността! Можеш да уговориш горната среща - това само ще ускори събитията.

Предложи му на шега да влезете в роли "Разговор по секс телефон!' - ако се съгласи, бъди изцяло "лошото момиче". Ако не, сто процента има задръжки пред теб и именно те го карат, къде съзнавано, къде не, да търси "нещо друго"!

Друго, за което говори и Дияна - помисли какво му липсва в отношенията ви. Питай го заобиколно и по женски тактично! Той може и да не знае за това съзнателно обаче! Затова си помисли: какво иска един млад мъж от приятелката си и по какъв начин? Мъжкото подсъзнание е далеч по-сексуално нагонно от женското и ако за теб са много важни чувствата, за него освен тях и още по-важен дори е сексът. Секс като количество и качество, като нещица, които възбуждат въображението му и го съблазняват тотално! Повярвай, ако един млад мъж е поставен пред два избора: разбирателство и сърдечни чувства или тотално завладяващ съзнанието му секс и страст, подсъзнанието му със сигурност ще избере втората възможност! Зависи каква си ти и какъв е той! Може той да иска да бъде доминиран и съблазняван, може да иска (подсъзнанието му) ти да го контролираш сексуално - защото сексът, ако е завладяващ за мъжа, е много силен контрол над мъжкия ум! Може да иска друго, просто не ви познавам!

Линк към коментар
Share on other sites

Има една фраза" "разтвори вратичката на кафеза! Когато птичката отлети, но се върне при теб, тя наистина е твоя и те обича!"

Да, ама - не! Често птичката се връща в кафеза, не защото си го обича - а от глад :D

Когато не успее да си намери храна другаде, тя по навик се връща там, където знае, че я чака храна - макар и вече омръзнала..

До следващата възможност ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Може би! Но вече имаме възможността да познаваме "птичката" по-добре, нас си по-добре и да изберем дали да и отворим вратичката към сърцето си или не! Държането и в кафеза на моралните ни идеали, комплексите ни и ограниченията ни е слаб избор!

Линк към коментар
Share on other sites

Приятели адски съм Ви благодарна!!! Много сте мили, особено се придържам към тезата на г-н Баев и тази на Станимир:) Разговарях с приятеля ми и му признах за притесненията си, той от своя страна се извини и много тактично ми показа колко много държи на мен, уважава ме и, че тази "закачка" е маловажна и нереална за него, за погалване на егото така да се каже, а и кой не обича да е ласкан и обсипван с комплименти?:) Заедно сме от скоро-3 месеца и сме в разцвета на нещо много красиво. Слава богу между нас има прекрасен диалог и тези ситуации тепърва ще ни спохождат, но когато човек има силите и желанието да се бори за щастието си останалото е без значение:))

Бъдете здрави, щастливи и усмихнати :)

Обичам ви много и Ви благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...