Guest alma9 Добавено Ноември 15, 2009 Доклад Share Добавено Ноември 15, 2009 http://www.vbox7.com/play:0c7b79a9&al=1&vid=4929692 http://www.vbox7.com/play:8bcc232e&al=1&vid=4720735 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Ноември 25, 2009 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2009 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ирина - Horus - Чебурашка Добавено Декември 23, 2009 Доклад Share Добавено Декември 23, 2009 Днес с потрес прочетох, че последният див индокитайски тигър в Китай бил.. изяден Нямам думи.. http://dnes.dir.bg/2009/12/22/news5592610.html Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Декември 23, 2009 Доклад Share Добавено Декември 23, 2009 Днес с потрес прочетох, че последният див индокитайски тигър в Китай бил.. изяден Нямам думи.. http://dnes.dir.bg/2009/12/22/news5592610.html При цялото ми уважение и любов към животните - от 1 бр. тигър няма как да се възстанови вида. Или по-рано е трябвало да вземат мерки или да не става човекът жертва за назидание. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Декември 23, 2009 Доклад Share Добавено Декември 23, 2009 И аз четох. Уж го убил при самозащита, пък го изял?... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Декември 24, 2009 Доклад Share Добавено Декември 24, 2009 (edited) Тигрите винаги са били ценен трофей, не замо защото кожата им е скъпа, а защото са много ценни за направа на лекове от народната им медицина за много тежки болести и мъжка потенция, да се роди син и т.н..... И затова винаги са се намирали бедни хора, които заради заплащане да си рискуват живота и да убиват тигри за черния пазар на кожи, амулети, мехлеми....... В Китай пак с цел лекарства са създавали развъдници за тигри, но те там се променят, даже не искат да раждат или отказват да гледат малките си. Оказало се, че лекарствата вече нямат и тази сила. Явно тамошните знахари са изготвяли енергийни лекарства, щом вече не искат мас от опитомен, нещастен и мързелив тигър. Редактирано Декември 24, 2009 от Viki3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Февруари 9, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 9, 2010 Здравейте! Отдавна се чудя над един въпрос и той е дали животните имат нещо като нашите меридиани на енергии, чакри и акупунктурни точки? дали можем да им помагаме с масажи на тези точки, с музика или цветолечение? Може да ви се стори малко смешен въпросът, но си мисля, че е много интересен и необходим, особено за хората, които искат да им помагат и да прекарат повече време с домашните си любимци Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Февруари 9, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 9, 2010 Животните, както и всичко в космоса, имат същите енергийни центрове като хората. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Февруари 10, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2010 Това хубаво, ама може ли нещо по-конкретно Някой да знае да има писани книги на тази тема или нещо в беседите... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Февруари 12, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2010 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=yW48bq5XFLs&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=hgtG5cfatUA&feature=related Редактирано Февруари 12, 2010 от alma9 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Това е популярно мнение. Надеждна Добавено Юни 5, 2010 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Юни 5, 2010 (edited) Здравейте! Преди няколко дни, докато разхождах кучето в парка, прочетох текст, залепен на едно дърво, който много ме развълнува. Намерих го в интернет и реших да го споделя с вас: Дванайсет молби на едно куче: 1. Моят живот трае от 10 до 15 години. Всяка раздяла с теб ми причинява голяма тъга. Помисли за това преди да ме вземеш. 2. Обичай ме такова,каквото съм, защото ти си ме избрал. Аз нямам възможност да избирам приятелите и господарите си. 3... See more. Дай ми време да разбера какво искаш от мен, когато ме въ...зпитаваш. Преди да ми се скараш, изпитай себе си - може би аз не разбирам какво искаш от мен. 4. Обичаш ли ме аз живея от твоята любов. 5.Недей да ми се сърдиш и наказваш.Ти работиш, имаш приятели и развлечения, а аз имам само теб. 6. Говори ми. Може би си мислиш, че не те разбирам, но аз зная какво мислиш и чувстваш. 7. Не зная какво е отмъщение, но знай,че не забравям как постъпват с мен. 8. Помисли преди да ме удариш, защото аз мога и да те ухапя. Въпреки че няма да го направя. 9. Не ме взимай като играчка, докато съм малко и сладко кутре, а като порастна да ме изхвърлиш, защото моята любов към теб не зависи от възрастта ми. 10. Грижи се за мен като остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея. Ако много страдам-изпрати ме ТИ да си ида достойно от живота. 11. Не казвай: "Аз не мога да направя това". С теб всичко ми е леко. Нека това бъде твоята отплата за моята вярност и нашата красива младост. 12. Когато вече ме няма, недей да тъгуваш, а си вземи друго куче и го обичай така, както си обичал мен. От: Твоето куче! Източник Докато го четях, се сещах за постоянно бълващите в новините информации за хора и деца, нахапани от кучета... Те, както и децата, които отглеждаме, стават добри или лоши в зависимост от любовта, с която ги даряваме, но за съжаление тя не е обект на новинарските атракции. Редактирано Юни 5, 2010 от Надеждна Латина, Духче, Пламъче и 4 others 7 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Юни 8, 2010 Доклад Share Добавено Юни 8, 2010 Развълнува ме,Надеждна! По-любящи и безкористни същества от животните няма!От нас,хората зависи дали те ще проявят качества,които не са им присъщи по рождение. Ани и Надеждна 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Юни 8, 2010 Доклад Share Добавено Юни 8, 2010 Благодаря, Надеждна! Духче, Надеждна, Преслава Петрова и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юни 9, 2010 Доклад Share Добавено Юни 9, 2010 Ех, Надеждна, това наистина трябва да се разлепи на повече места. Относно въпроса на Vespertine: не съм срещала още студия за енергийното устройство на животните. Вероятно има разлики за всеки вид. Какво може да се направи - когато галиш и разтриваш лапичките или гърба на домашния си любимец, наблюдавай поведението му, ползвай и своята интуиция. Животните са доволни , ако могат те да ни служат по приятен за тях начин. Достатъчно им е да усещат благодарността, но разбира се, че е по-добре за всички, ако я покажем активно. Специално за котките мога да кажа, че са щастливи да се допрат до стопанина и да го лекуват. nina7705 и Ани 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юни 9, 2010 Доклад Share Добавено Юни 9, 2010 (edited) Във фейсбук: Подписка против избиването на животни заради кожите им . Dear friends / Cari amici / Chers amis, Our EU Action against Fur Farming and Fur Import goes on, thanks a lot everybody for your precious support!! http://www.facebook....0853906&index=1 Редактирано Юни 9, 2010 от късметче Ани 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Юни 9, 2010 Доклад Share Добавено Юни 9, 2010 ех, късметче, моята котка постоянно иска да ми ляга на коремчето и почва да прави нещо като масаж. Сякаш си оправя леглото и като си полегне доволно си подава лапичката и я опира до бузата ми. Мисля че това е нещо като израз на благодарност. А понякога съм се опитвала да и правя масаж на гръбчето, отначало се оглеждаше учудено, но после мисля че й хареса, също и по лапичките. Ани 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Юни 9, 2010 Доклад Share Добавено Юни 9, 2010 (edited) Редактирано Юни 9, 2010 от Дъгата Духче, Ани, Лъчезарна и 3 others 6 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Юни 14, 2010 Доклад Share Добавено Юни 14, 2010 Пламъче, Розалина, Латина и 3 others 6 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ирина - Horus - Чебурашка Добавено Юни 18, 2010 Доклад Share Добавено Юни 18, 2010 Внимавайте на кого си подарявате малките котенца и кученца! Напоследък има "мода" с тях да бъдат хранени влечугите в частните и обществени терариуми! Моя приятелка, учителка от Варна, ми сподели как при посещение с децата в тукашния терариум в Морската градина - пред очите на всички са нахранили змиите с живи котенца.... Впоследствие при проучванията ни, се оказа, че това се прави отдавна и от собственици на частни домашни терариуми или на хищни риби-пирани, и не само във Варна, но и навсякъде в страната. Както и че се изкупуват животни за дране на кожи за износ в чужбина, уж под "шапката" на "загрижени" местни български асоциации! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Юни 18, 2010 Доклад Share Добавено Юни 18, 2010 Uploaded with ImageShack.us Vespertine и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юни 18, 2010 Доклад Share Добавено Юни 18, 2010 (edited) Внимавайте на кого си подарявате малките котенца и кученца! Напоследък има "мода" с тях да бъдат хранени влечугите в частните и обществени терариуми! Моя приятелка, учителка от Варна, ми сподели как при посещение с децата в тукашния терариум в Морската градина - пред очите на всички са нахранили змиите с живи котенца.... Впоследствие при проучванията ни, се оказа, че това се прави отдавна и от собственици на частни домашни терариуми или на хищни риби-пирани, и не само във Варна, но и навсякъде в страната. Както и че се изкупуват животни за дране на кожи за износ в чужбина, уж под "шапката" на "загрижени" местни български асоциации! Това са факти, така е! Котенцата и кученцата отдавна са ядени в някои държави. А по цял свят се ядат съзнателно отгледаните и умъртвени умишлено трупове на децата на всякакви създания. Процесът на целенасочено отглеждане и прекъсване на краткия и неизживян живот на децата на земни обитатели се нарича животновъдство. Ако хипотетично си представим как на глобусчето ни съществува по-агресивен от голат амаймуна вид, с повече логика и жестокост и самата гола маймуна бива отглеждана "за месо", можем леко да подусетим същността на поведенческите факти, които причиняваме! Седем реда офтопик: Също така, сега масово се шири модата на съзнателно задоволяване на нагона към смъртта чрез воден от много високо политическо и икономическо ниво бизнес: хващат се бездомници, туристи и други жертви двуноги жиовтни от вида на голата маймуна и се предоставят в специално организирани "учреждения', където двуногата стока се ползва за изтънчено и максимално болезнено изтезание - до смърт, разбира се. На ползващите тази услуга състоятелни политици, бизнесмени и силни на деня им се предоставят наръчници по видовете изтезания, като според избраните заплащането е различно. Но не е много скъпо, а цените падат - населението расте и стоката става все по-лесно осигуряема. А наръчниците стават все по-дебели, като към елементарните кошмарни соматични изтезания, се добавят и комплицирани морални. Е, нали се развиваме, няма да оставим изтезанията на едното примитивно ниво на средновековната инквизиция и механичните китайски мъчения - иска се прогрес...! Разбира се, във връзка с темата може да се спомене бегло психиката, която причинява подобни афективно поведенчески фактологии. Или по-добре да не се споменава, защото мастилото няма да стигне. Същата психика избива спокойно други голи маймуни в организирани под "шапката" на шовинизма и племенния национализъм кланета, наречени от голата маймуна войни. При това колкото повече голи маймуни от избиваната извадка претрепе мяймунякът, толкова повече политическо-социални поощрения получава като шарени медали. Съвременната двунога гола маймуна поддържа огромна касапска индустрия - тя самата я нарича военна. Е, няма как да не споменем лова. Този скот, голият маймун, който по някаква неизвестна на разумността причина, се нарича разумен човек, взема в ръцете си средство за садистично изтезание на обитатели на синята планета - метална тръба, през която летят кръгли стоманени обекти. Голият маймун влиза в природата, с която има все по-малко общо, и с външната и вътрешната такава, набелязва си цел и извършва притеглящо движение с показалеца си. При това от металната тръба излитат стоманените айтеми и проникват в системите на земните жители. Тези последните започват да плачат, болката е неописуема. Разкъсаните органи отравят тялото, организмът пробва отчаяно да задържи динамична хомеостаза, но не може. А съществото дори се надява, че "събратът" му земен двуног маймун може и да му помогне. В съвремието ни т.н. зверове носят много повече човечност от условно етикетираната с названието човек гола маймуна. Голата маймуна през това време се наслаждава "от сърце" - каквото има само във физиологичен смисъл. Тя обича да задоволява комплексите си чрез примитивния садизъм, наречен спорт. Мда, ловът се нарича спорт, а убиването на земни жители от най-садистичния и откъснат от природата и смисъла на нещата вид, се практикува ... за удоволствие. При това легализирано. А ако не е, кой ли контролира - особено в държава, където интелектът продължава двадесет години да изтича като мозъчно вещество от продупчен и изсмукван нарочно череп. Е, държавна политика... Ето една двунога гола маймуна, извличаща садистично удоволствие от умишлени убийства: тук, тук, тук(клик) Хубаво е да имаш президент примитивен природопат (ей, нова думичка - като Шекспир съм, създавам нови слова...) убиец! Извън всичко, някакси неизвестно защо ми се върти из главата регулярната практика по китайските ресторанти. На майка плъхкиня или свинка или друг земен обитател в напреднала бременност с епричинява химично предизвикано раждане, при което пред очите и новородените и малки се хвърлят живички в цвърчащия тиган и поднесени след няколко минути на поръчалия ги джентълмен жълтомаймун и "изключително разумен" двунов звяр китаец. Аз бих загатнал аналогия със същото преживявано от човека, но ... Всичко това са само спонтанно зявени бегло споменати факти от поведението на "хомо сапиенс" - "разумен човек" в кавички - държа да отбележа присъствието на кавичките в словосъчетанието! Редактирано Юни 18, 2010 от Орлин Баев Дъгата 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Юни 18, 2010 Доклад Share Добавено Юни 18, 2010 Uploaded with ImageShack.us Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Юли 16, 2010 Доклад Share Добавено Юли 16, 2010 (edited) Раснах, раснах ииииии пораснаааааааах източник Още снимки от галерията: Снимки, за които няма да повярвате, че не са обработени с Фотошоп Редактирано Юли 16, 2010 от Дъгата Духче и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Юли 16, 2010 Доклад Share Добавено Юли 16, 2010 Пламъче и _edno_momi4e_ 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_edno_momi4e_ Добавено Юли 28, 2010 Доклад Share Добавено Юли 28, 2010 (edited) Искам такова кученце Редактирано Юли 28, 2010 от _edno_momi4e_ Eлф, Розалина и Пламъче 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts