broken_angel Добавено Януари 8, 2014 Доклад Share Добавено Януари 8, 2014 И аз съм избирала този метод за "лечение" след стрес, но запитвали ли сте се някога защо Исус ги отрича? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Януари 9, 2014 Доклад Share Добавено Януари 9, 2014 Тези практики се отричат основно в Стария Завет. А реално се отрича и съвременната наука и медицина, чиито методи по онова време също са попадали в тази група. Или може би когато отидем на лекар той се позовава на вярата в Бог при лечението вместо на методологията, която познава? Това, че в огромната част от лекарите и учените липсва вяра в Бог, дава ли ни основание да обявяваме науката и медицината за сатанински? Критерият в крайна сметка е един: По плодовете ще ги познаете. Колкото до леенето на куршум, то според мен е практика, чието начало са дали мюсюлманите и корените и не би следвало да се търсят преди началото на Исляма. При нас практиката е донесена най-вероятно от турците. Разбира се в нашите земи арабските молитви съпътстващи ритуала са заменени с християнски. Някъде може би дори не се произнасят молитви, а други текстове и заклинания. Самите ритуали са почти едни и същи с някои вариации тук и в арабския свят. Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 (edited) Станимире, истината наистина надхвърля фантазията, а твоята е прекалено богата. Нещата са доста по-прости. Само ние ги правим сложни с некадърните си мнения. След стресови ситуации се вижте с приятели. Сипете си по едно питие и се забавлявайте. Толкова, толкова просто. Редактирано Януари 19, 2014 от Деяна Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 Със същия успех може да кажеш на алкохолика да спре да пие или на наркомана - да взема наркотици. Просто е на думи. Но в действителност за много хора е доста трудно, а за някои - почти невъзможно. Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 (edited) Ти май не можеш да правиш разлика между ситуациите. Къде сравняваш стреса със зависимостите? Нещата там са по-неприятни. Редактирано Януари 19, 2014 от Деяна Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 (edited) О, не, не, еднакво неприятни са, да не кажа и че стреса повече дори. Какво имам предвид - при стреса включително имаме намеса на външни обстоятелства, които често нямаме почти никаква възможност да избегнем. Не, че и зависимостите не са причинени донякъде и от средата, в която е поставен човека. Точно поради това и двата проблема се повлияват най-добре, когато коренно се промени средата и начина на живот. П.С. Я, да се върна по-близо до темата - скоро чух, някъде преди Коледа по някоя от телевизиите, за един обичай в една от скандинавските държави; оказа се, че по Коледа те си правят в домашни условия нещо като леене на куршум, без специални молитви/заклинания/наричания, а по-скоро с мисълта - какво ме очаква през новата година. Оловото също приема съответни фигурки/формички, по които гадаят каква ще бъде за тях годината. Редактирано Януари 19, 2014 от Диана Илиева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ashtoning Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 (edited) Май трябва да отида да ми леят един куршум. Редактирано Януари 19, 2014 от Ashtoning Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 Баба ми лее куршум. Това май не го бях писал още в темата. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Калена Добавено Януари 19, 2014 Доклад Share Добавено Януари 19, 2014 Здравейте, Моля да ми препоръчате някой във Варна или околността, който лее куршум и от когото сте доволни. Благодаря предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts