Диляна Колева Добавено Октомври 26, 2009 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2009 Честито на всички именници!Носете със здраве името си! "Народният култ към Свети Димитър го представя като по-голям брат на Свети Георги. Пък според народните предания от този ден започва зимния период. Широко разпространена е поговорката „Св. Георги лято носи, а Св. Димитър — зима“. Като предвестник на зимата и студа светецът се свързва със света на мъртвите. Затова около празника е една от най–големите задушници. В представите на нашите предци Свети Димитър язди червен кон, а снежинките падат от бялата му брада. На Димитровден се прибират ралата на сухо, редят се дървата за зимата, очакват се първите снегове. Характерни са и трите дни след Димитровден — т.нар. Миши празници, спазвани предимно от жените." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Октомври 26, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2010 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ НОСЕЩИ ИМЕТО НА СВЕТЕЦА! Eлф, Слънчева и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Октомври 26, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2010 (edited) "Димитровден е приет също като ден на строителя. Празнуват всички архитекти, проектанти, строителни инженери и всички ангажирани в сферата на строителството." Димитровден Освен на всички именници, честит да е професионалният празник и на строителите ! Редактирано Октомври 26, 2010 от Eлф Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Октомври 26, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2011 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ! smehy и Илен 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Октомври 26, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2011 Да, нека бъдат живи и здрави, аз си имам вкъщи Димитър и днес ще празнувам в негова чест! Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Октомври 26, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2011 Котаракът ми се казва Димитър,донесоха ми го на Димитровден,изключителен е Eлф 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts