Guest Христо Добавено Декември 22, 2010 Доклад Share Добавено Декември 22, 2010 То всеки така иска. Макар че е красиво да загинеш в някоя справедлива кауза ( но бързо да умреш) : тази смърт май ми се струва още по - сладка. Mindfield 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
smehy Добавено Декември 22, 2010 Доклад Share Добавено Декември 22, 2010 Smehy, защо не вярваш в живота след смъртта и не ти ли се иска да вярваш ? Не ти ли се иска ? Не, не вярвам и не ми се иска да вярвам. А защо - нека да остане загадка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Декември 22, 2010 Доклад Share Добавено Декември 22, 2010 Не знам защо, но си мисля, че дълбоко в себе си вярваш. И че не ти се ще да вярваш, въпреки че вътрешно вярваш. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
цветна дъга Добавено Декември 23, 2010 Доклад Share Добавено Декември 23, 2010 Вече съм изразявала моето мнение по темата. Ето нещо, което вчера прочетох от Учителя в книгата "Учителят говори": "Това, че човекът ще умре и ще изчезне, е първата лъжа, която е внесена в света. Има нещо у човека, което не умира - и в този, и в онзи свят. Това, което не умира, това, което не се разлага, това, което не изчезва, то е човекът . То нито остарява, нито се помладява. Когато говорим за човека, ние разбираме душата. Ако имащо Божествено у човека, то е Светлата душа, която мисли. ... Има степени на човека. Под човек ние не разбираме само онова същесство, което живее на Земята. Човекът съществува не само на Земята, не само в Слънчевата система. Той населява цялата звездна Вселена - всички слънца и планети. Планетите и слънцата са населини със сещества от разни степени на интелигентност. Не е важно какви тела имат те. Те са разумни същества и принадлежат към една и съща човешка раса. Тази раса постепенно се развива. Много от човешките същества по другите системи са далеч по-напреднали от човека, защото са излезли по-рано от великия първоизвор на Живота. Тяхната Мъдрост е толкова велика, че културата на хората, в сравнение с тази на Сириус например, е още в своите пелени. Съвременните хора пред съществата на Сириус не са даже и деца. Но човекът е вечен пътешественик. Земята не е била и няма да бъде едничко негово жилище..." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Йордан Анов Добавено Декември 24, 2010 Доклад Share Добавено Декември 24, 2010 Защо да е важно отношението ни към Смъртта? Мисля, че е много по-важно, какво отношение има Тя към нас. smehy и октим 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts