lefterova Добавено Септември 28, 2009 Доклад Share Добавено Септември 28, 2009 (edited) Здравейте на всички! Престраших се и аз да се регистрирам и включа при вас във форума! На 33 г. съм и страдам от ПР от 2005.Получих го непосредствено след като родих! От тогава,всеки ден ставам с мисълта за ПР-как ще съм днес? ........ През 2006-след година прием ,спрях лекарствата,но няколко месеца след това се наложи да ги започна наново. Всичко се върна,беше дори по-страшно.Пих ги още година и осем месеца и наскоро(преди 2месеца) ги спрях наново.Защото искам бебе!!!! Но страхът , че всичко ще се върне си ме преследва Дори в моменти,когато ме обхване паниката ,започвам да си мисля че не искам бебе ,защото се страхувам че ще трябва да прибягна пък към АД .Напоследък доста се порових в нета и виждам,че има момичета ,които бременея с депресанти и после си раждат нормални, здрави дечица.Въпросът ми към вас е има ли мами които са се решили ,въпреки ПР ,да си имат дечица,и как е протичала бременноста? Дали сте приемали АД по това време? Редактирано Май 25, 2010 от Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иви Добавено Септември 28, 2009 Доклад Share Добавено Септември 28, 2009 От думите ти мога само да предполагам какво означава ПР, а вероятно АД е антидепресанти. Според мен може би е добре да се консултираш с лекаря, който евентуално би следил бременността ти и какви рискове крият лекарствата, които се налага да приемаш. Вероятно още по-добрия вариант е да опиташ с хомеопатично лечение, което вероятно би било безопасно и за бъдещото бебе. Моя позната загуби първото си бебе и няколко години приемаше лекарства, но след като забременя всичко се промени и не се е налагало да се връща повече към тях. Всеки организъм е различен, струва ми се, че е трудно да се отговори еднозначно на въпроса ти. Надявам се всичко да се нареди и скоро да гушкаш малко дребосъче Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Септември 28, 2009 Доклад Share Добавено Септември 28, 2009 Безумие е да пиеш антидепресанти за ПР и си бременна . Няма безопасно психотропно лекарство.Всяко едно лекарство от този тип влиза и в бебето и се свързва на същите места на мозъка както и при майката.Проблема е в това ,че майчиният мозък е вече формиран, докато детския не е.Получава се така ,че лекарството се намесва значително във формирането на мозъчните центрове и води до промени в психиката ,емоциите и поведението, които никой не е изследвал. Образно казано, вместо по характер детето да прилича на майка си и баща си , то ще добие съвсем нови черти формирани от лекарството и никой не може да каже какви ще бъдат те .Винаги се изследва само тератогенния ефект.Но, как психотропният препарат е променил психиката и какво отражения дава върху нея за период от 5 – 10 и повече години никой не знае и не иска да знае . Във всеки случай аз мога веднага да ви пратя линк към сайт в който жена пила антидепресанти през бременността си описва проблемите, които има с детето си след раждане. Правилният алгоритъма е , първо се добива контрол върху паническите кризи с помощта на психотерапевт и след това се забременява. Лина Коцева 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts