Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Превод на Ницше

Recommended Posts

Здравейте!

Превеждам субтитрите на един филм. В тях има няколко реплики на Ницше, които срещам трудности да преведа. Сърдечно моля някой по-запознат с творчеството му, да ме насочи в правилната посока. За един от цитатите знам, че е от "Отвъд доброто и злото", за другите не съм съвсем сигурна. Ето ги и тях. Благодаря ви предварително!

1. "It's not the strength...

"but the duration

of great sentiments...

"that makes great men."

2. "the botched and bungled" - тук се имат предвид хората, които са без значение за света

3. "expendable masses"

Линк към коментар

• 2 months later...

Здравейте!

Превеждам субтитрите на един филм. В тях има няколко реплики на Ницше, които срещам трудности да преведа. Сърдечно моля някой по-запознат с творчеството му, да ме насочи в правилната посока. За един от цитатите знам, че е от "Отвъд доброто и злото", за другите не съм съвсем сигурна. Ето ги и тях. Благодаря ви предварително!

1. "It's not the strength...

"but the duration

of great sentiments...

"that makes great men."

2. "the botched and bungled" - тук се имат предвид хората, които са без значение за света

3. "expendable masses"

Здравей, с голямо закъснение, това е от "Тъй рече Заратустра", но го има и в други книги - напр. в "Или или" на Сьорен Киркегор.

Ницше му е бил голям почитател, както и на Шопенхауер, важно е откъде е този английски превод.

Линк към коментар