Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрологията - за възпитание на деца и възрастни

Recommended Posts

:yinyang: Скъпи приятели,

Отскоро започнах да разглеждам дискусиите по отделните теми в Астрофорума. Всички те са много интересни и полезни, за което Ви благодаря.

С Астрологията се срещнах късно, когато бях усложнила твърде много отношенията си с най- близките ми хора, а също и здравословното си състояние.

Астрологичните знания ми помогнаха да разбера кои са истинските причини , довели ме до това състояние. Убедиха ме, че в действителност причините се крият в непознаване на самата себе си и на хората около себе си, а също и на хората въобще. Не познавах истинските си потенциални възможности, които Бог е вложил в мен, за да мога да упражня свободната си воля по най- положителен начин.

Срещата ми с Астрологията ми даде шанс. Разреших по- голяма част от проблемите си, което не беше никак лесно, но помогна и на близките ми да се справят с част от своите проблеми.

Опита ми в тази насока ме убеди,че за да може човек да се възползва рационално от една астрологична консултация и да повярва на астролога-консултант, той трябва да има минимум знания по астрология.

Убедена съм от необходимостта да се изучава Астрология още от най- ранна възраст и че родителите и учителите много по- лесно биха възпитавали своите деца, ако познаваха хороскопите им.

В предвид на това, реших да работя по темата: "Астрологията- средство за възпитание на деца и възрастни" и по нейното осъществяване.

Ще бъда благодарна на всякаква помощ от Ваша страна- мнения, споделен опит, литература.

Линк към коментар

Здравей Таня,

това което пишеш е много хубаво.

Как точно смяташ да работиш по темата "Астрологията- средство за възпитание на деца и възрастни" и по нейното осъществяване?

Линк към коментар

Таня, мисля, че книгата на Линда Гудман "Слънчеви знаци" е много подходяща за твоята цел. Аз я използвах да разбирам по-добре децата си, техните особености, как по най-адекватен начин да ги възпитавам. Благодаря, че ми напомни всичко това!

Линк към коментар

Guest Гост_марчела_*

Здравейте всички,

Аз не съм се интересувала пряко от астрология, но скоро ми попадна една книга, в момента на знам на кого е - "Кармична астрология".

Това, което ми направи силно впечатление е, че написаното за космичния закон карма е много изчистено от комерсиални идеи и много отрезвяващо - кармата е преди всичко сбор от всички наши мисли в този живот, в който ние изграждаме себе си чрез мисленето си.

Това допълва класическото схващане на когнитивната психология, че човек си създава големи трудности чрез вредни за него, заучени още в детството начини на мислене и действане. Така, че карма, дхарма и т. нар. дисфункционално мислене са в една обща система, а познаването на начина, по който мисленето управлява живота ни е много важно, за да се издигнем над кармата си. При мен последното е много трудно, признавам си и знам, че от тук нататък ми предстои много работа в превъзпитаване на себе си.

Надеждата на цялото човечество е като че ли в това да "помисли"света в нова светлина, защото развитието на културата е оставило след себе си много клишета и предразсъдъци.

Чао засега и късмет!

Линк към коментар

:yinyang: Здравей Ради,

Ще започна с цитат от Лао Дзъ:

"Действието започва с онова, което още не е.

Голямото дърво израства от малкото.

Деветоетажната кула започва от първата тухла.

Големите дела започват от малките.

Изминаването на хилядите версти започва от първата стъпка."

Първата ми стъпка относно поставената тема бе осъзнаването на необходимостта от професионално изучаване на астрология, за да мога да бъда полезна на повече хора.

Влизането ми във Форума и поставянето на темата на по- широко обсъждане е втората стъпка.

Ще бъда благодарна на всички, които споделят опита си в сферата на астрологията като средство за възпитание и превъзпитание и изкажат мнение дали е осъществима тази идея.

Линк към коментар

:yinyang: Здравейте Latina и Марчела,

Благодаря Ви за участието.

За теб Latina се радвам, че книгите на Линда Гудман са дошли навреме, тъй като действително са чудесни като ръководство за възпитание.

На теб Марчела ще пожелая "На добър час" в трудния път към опознаване на себе си със следните думи на Учителя Беанса Дуно:

"Душата е Божествена субстанция, чрез която се проявява Божията Любов.

Умът и сърцето са спомагателни средства на Душата, а Духът е нейният ръководител.

Досега човешката душа е напъпвала, тя е достигнала да стане пъпка. Но в нашата епоха тази пъпка започва да се разтваря и това е един от най- великите моменти в Космоса. Всички възвишени същества в Божествения свят очакват с трепет разцъфтяването на човешката Душа. Те знаят, че тя е една свещена книга, в която Бог е написал развитието на цялото Битие.

В човешката Душа има такава красота, както в никое друго същество по света.

Когато Христос слезе на Земята, Той слезе да помогне именно на човешките Души"

Линк към коментар

:yinyang:

Здравейте приятели,

В подкрепа на идеята си съм изготвила примерен хороскоп на дете от зодия Овен с родители съответно от зодиите майка-Козирог и баща -Водолей. Все още не се чувствам професионален астролог, затова съм използвала помощна литература.

І.Минимални знания за астрологията

1.Предмет на астрологията

“АСТРОЛОГИЯТА е наука, която изучава действието на небесните тела върху подвижните и неподвижните обекти и техните реакции на тези влияния. Тя се занимава също с ъгловите разстояния между планетите и техния изследван ефект върху човечеството.

ЗНАКЪТ може да се счита за поле на действие;ДОМЪТ е мястото, където става действието, а планетата е движещата сила.

АСТРОЛОГИЯТА ни учи, че има хармония и симетрия във Вселената и че всеки е част от Цялото. Така вие трябва да се опитате да разберете астрологията като наука, която помага да се обясни живота, а не само като изкуство за предсказване ЦЕЛТА на астрологията не е да се обвиняват планетите за това, което ни се случва, а точно обратното, да научим за себе си чрез това, което показват планетите. Когато видим себе си ясно, ние можем да открием нови качества у себе си и така нашият живот може да стане по- пълен, смислен и продуктивен.” М.Марч

“Астрологията създава условия човек да разбере заобикалящия го свят и най- вече себе си, да открие потенциалните си възможности и да се пребори със страховете си, откривайки причините за тях. Така астрологията помага да опознаем самите себе си не като творение на случайни своенравни фактори, а като отражение на ритмите на Природата, сътворени и приведени в действие от Бога. Вторият принцип на Хермес гласи:”Както е горе, така е и долу, както е долу, така е и горе”.” Кирил Стойчев

“ХОРОСКОПЪТ е небесна карта или диаграма, създадена да определя потенциалите и характеристиките на личност, родена в точно определено време и мясо на планетата Земя. Тази диаграма се нарича още рождена карта, натална карта, радикална карта или радикс.

Да се направи рождена карта е относително лесно за всеки, който може да събира, изважда и умножава. Обаче разчитането или интерпретирането на една рождена карта изисква преценка и възможности, за да разбереш какво закономерно трябва да се случи при определени астрологични положения.

АСТРОЛОГИЯТА ще ви даде възможност да гледате на събитията, които се случват във вашия живот и в живота на другите, по- различно. Това е така, защото вие ще можете да видите и разберете какви сили действат и ще се научите да виждате как тези сили са свързани с това, което се случва. Обаче винаги помнете, че вашата свободна воля и вашият начин на мислене ще определят колко много или малко полза ще извлечете от потенциала, с който сте роден.Изборът е ваш. “

/Марион Марч- “Най- добрият начин да научим астрология”/

Когато се обръщаме към астрологията с разбиране и с желание да вникнем в нея, това ни води директно към безусловната любов. Когато напълно разбираш вътрешната същност на един човек и къде са слабите му места, как може да му бъдеш ядосан? Всички даваме най- доброто от себе си в стремежа да преодолеем своите недостатъци. Защо? Поради съображения за практичност. Нашите недостатъци ни пречат да постигнем онова, което искаме. Все пак всички живеем на една планета.

В мига, в който сте поели първата си глътка въздух, цялото човечество, всички живи хора в този момент са изживели това заедно с вас. Всеки е направил най- доброто, което е могъл, за да бъде изпълнен с радост този миг, и след това идва следващият миг и така до безкрайност. Но минутата, в която вие сте родени, се е запечатала върху вашето същество и остава завинаги част от вас.

В този смисъл вие носите отговорнаст за пречистване на този момент в името на всеки човек от планетата и самите вие имате сила да подобрявате момента на своето собствено раждане. То е сякаш вземате тази частица от време и я вплитате в себе си, за да продължи тя през цялото ви прераждане. И когато започнете да работите с този миг, “когато събирате тези отрязъци от вашата електрическа мрежа, които не работят много добре, и ги променяте, това създава радост, смях и веселие във вашия собствен живот- положителната енергия от вашата промяна влияе и на другите. Чрез собствения си живот вие може значително да промените своето минало, а когато правите това, променяте настоящето на всички. Слушала съм много духовни учители да казват, че най- доброто, което можем да направим за другите, е да усъвършенстваме себе си. Ние сме свързани много дълбоко, ние сме Едно Цяло.

Астрологичната карта сама по себе си е доста схематична: показва вътрешната структура на един човек. Но за всеки от нас тя е различна. Тя не е “добра” или “лоша”, тя е просто такава, каквато е. Вашата астрологична карта ви дава информация за вътрешните характеристики , с които сте родени, но как ще ги развиете зависи изцяло от вас.

Когато можете да видите обективно модела на собственото си поведение, вие можете да направите промени, за да получите по- ефективни резултати и да се усъвършенствате. Когато погрешните неща се поправят, резултатът е един по- гладък път в живота (първо за вас и след това за другите). С ясната представа за своите особености вие по- добре осъзнавате слабите си места и може да изберете да изоставите онези навици, които не работят във ваша полза.

Например ако един човек знае (след като види изчертана рождената си карта), че има склонност да възприема, че знае отговорите на всичко и това го е направило нетърпелив и самодоволен, качества, които го изолират от другите (както би се случило, ако той е роден със Северен възел в Близнаци или в Трети дом), и ако научи за тази своя склонност, това ще му позволи да отдели повече време, за да изслушва с уважение информацията, която му дават другите, преди да си позволи да изложи своето собствено мнение. Дори само тази проста промяна ще направи живота му и взаимоотношенията с хората доста по- различни.

Ние всички имаме тенденция да се държим по неподходящ начин и това води до чувство на изолация и нещастие. Номерът е да открием слабите си места и да се въоръжим със сила и търпение и да ги преодоляваме. След като притежаваме това обективно знание, ние вече не действаме на тъмно, без да разбираме защо животът ни понася ситуации, които ни правят нещастни. Житейският ни път е прекалено кратък, за да се движим по него със завързани очи.

Рождената карта е картина на вашата личностна структура, но вие сте факторът, който лежи зад нея и има сила да използва личността си(енергията, обрисувана в личната ви карта) по начина, по който си изберете. Дали ще позволите на своята личност да действа несъзнателно или ще поемете отговорност и ще пречистите енергията така, че поведението ви да работи във ваша полза, зависи от вас.

Съществуват десет различни личностни типа , които се представят от десетте планети, използвани в астрологията. Вие може да погледнете във вашата рождена карта и да видите, че някои сфери от вашия живот са непрекъснато в противоречие с други и така се създават различни видове противоречива енергия. Други пък са в пълна хармония и никога няма борба между тях. На едно по- дълбоко ниво вие можете да видите основата, от която произтича всичко друго във вашата личност. Целта на изготвения хороскоп е да се задълбае в тази основа, да я опише и да помогне за осъществяването на някои промени. Те ще позволят на енергиите на планетите да съществуват съвместно, в една по- хармонична среда.

Вие сте напълно уникални. От гледна точка на астрологическия хороскоп, всеки човек е съвършено неповторим. Астрологията не изучава общата истина, а по – скоро ключа към конкретното познание, което може да отключи силата на конкретния индивидуален вътрешен Аз.

Към разтълкуването на астрологическия хороскоп има толкова много подходи, колкото астролози. Това е така, защото всеки един от нас е уникален, а астрологът внася своето измерение в науката и интерпретацията на основните символи. Значението на рождения хороскоп се филтрира през убежденията и основните житейски възгледи на астролога, който го тълкува. По тази причина реакцията на вътрешния ви глас е най- добрият ви глас за точността и пълнотата на предложените ви прозрения, също както при психиатрията и всички други социални науки, които боравят с уникалността на човешката същност.

Много хора смятат, че всичко в астрологията е предопределено, че свободната воля е невъзможна. Всъщност е вярно точно обратното. Астрологическият хороскоп е просто картина на вътрешната същност на човека, както физическото тяло е картина на външността му.

Без граници няма свободна воля или избор; няма между какво да се избира. В този смисъл вашият хороскоп, който показва картина на вътрешният ви Аз е определен/предопределен по същия начин, по който и тялото ви е определено/предопределено в момента на раждането ви.Физическото ви тяло макар да расте и съзрява , по същество остава същото. Пак е вашето тяло , различно от всички останали на Земята и единственото тяло, което имате. По същия начин хороскопът изобразява неосезаемото ви тяло. То е картина на вътрешната ви същност, различна от всички останали на Земята и единствената вътрешна същност, която имате.Осезаемите страни на човека , тялото, могат да се видят физически. Неосезаемите страни на човека, същността вътре в тялото, могат да се видят математически чрез астрологическия хороскоп.

Свободната воля или изборът се проявяват в начина, по който използваме онова, което имаме. Във физическо отношение сме наясно с избора. Знаем кои действия водят неминуемо до болка и ако не искаме болка, не предприемаме тези действия. На неосезаемо ниво пътепоказателите са също толкова неизбежни, но не толкова очевидни, освен с помощта на математическите средства за графично изобразяване на енергиите, каквото е астрологията.

Например, ако запалите автомобила си , ускорите го до 60 км. в час и се блъснете в тухлена стена , знаете, че това неминуемо ще ви причини болка. Няма начин да я избегнете, болката ще бъде неизбежно следствие от предприемането на подобно действие.

На неосезаемо ниво, от друга страна, всеки един от нас постоянно задвижва фактори, които неминуемо водят до емоционална, умствена и/или физическа болка.Единствената разлика е , че не съзнаваме връзката между причината и следствието, когато не са на чисто физическо ниво. Астрологията е средство за осъзнаване на тази връзка на неосезаемите нива на усещане. От психологическа гледна точка вършим неща, които са не по- малко глупави от това да се блъснем в стена, а после да се чудим:”Какво стана, защо животът е срещу мен?” Използвам астрологията като средство за обективно влизане във връзка с “тухлените стени” за мен и за другите.

Хороскопът е средство за обективен преглед на неосезаемото (нефизическото) измерение на човека. Когато видите неосезаемите си страни по осезаем начин, най- после става възможно да осъществите реално неповторимите условия, които ще доведат до индивидуално удовлетворение и щастие в живота. Да се опитвате да се справите с нефизичните си страни без познаване на измеренията и вида на вашия Аз означава да търсите удовлетворение от живота на нивото на сляпата вяра, случайността и суеверията. Не е нито научно, нито реалистично, и следователно не дава носещите постоянно удовлетворение резултати.

Астрологическият хороскоп разкрива вътрешната личност и местата, където човекът трябва да прояви навън потенциала си, за да получи вътрешно удовлетворение. Всички искаме да бъдем щастливи, но все пак няма магически правила, които да водят всички към щастие. Например човек, чиято Луна е в Рак, може да намери емоционална сигурност като създаде дълбока, интимна връзка с другия; човек, чиято Луна е във Везни , намира сигурност като утвърждава усещането за хармонично сътрудничество във връзката. Това, което действа за един човек ,не действа при друг. Идеята е да установите връзка с това, което действа за вас.Индивидуалното щастие и удовлетворение се постигат реално, когато разпознаваме и уважаваме разликите помежду си.

За да разберем своя хороскоп е необходимо да вярваме в идеята за прераждането на човешката душа, и да повярваме, че моментът на прераждането не е случаен. Вие не сте жертва на хороскопа си и това не е нещо извън контрола ви. Възприемам планетите и знаците от индивидуалния ви хороскоп като напълно идеални и подходящи за съответния човек.Хороскопът е научно изображение на живота, който е избрала тази душа като процес на собственото си израстване и усъвършенстване.

Всеки хороскоп е съвършен. От гледна точка на прераждането, преди да се родите, душата ви е казала нещо подобно:

“Добре, този път ще се справя с (това)... и (това)...и (това)...Искам да завърша тази работа, затова ще подредя нещата по този начин...Това трябва да я завърши. Също така ще се справя с това и това...и като съм се захванала, ще се погрижа междувременно и за това. Добре. Готово.”

После се обръща към ангелите:

“Видяхте ли!”

Тогава се появявате като бебе на планетата Земя и поемате първата си глътка въздух. Затова хороскопът обрисува как вие сте искали да бъде. Той е ролята, която сте си обещали, че ще изиграете, човекът, който сте казали, че ще бъдете (с мъдростта на душата си), за да завършите целостта си. Докато работите върху себе си, същевременно допринасяте за останалия живот. Хороскопът показва ролята, която сте обещали да изиграете, и когато сте онзи, който сте казали, че ще бъдете, животът върви. Щастието, радостта, удовлетворението са реално постижими за всеки, ако спазва обещанията и е верен на себе си.Няма жертви.

Когато осуетявате отрицателните модели и побеждавате тези страхове и страни, които ви правят нещастни, печелите не само вие, но благодарение на ведростта ви и всички около вас.

В основни линии съществувате вие и душата ви. Ако сте едно с душата си, всичко, до което се докосвате, ще се превръща в злато, в радост, в любов и мир.

Между вас и единството с душата ви стои неосъзнатото и всеки един от нас има своя купчина неосъзнати неща. Астрологичният хороскоп е ключ към разкриване на подсъзнанието на обективно и конкретно ниво, което предлага решения.

Неосъзнатото(или статичното състояние) прилича на тъмна стая. Включете осветлението и тъмнината веднага ще се разпръсне. Същото важи и за подсъзнанието. Няма нищо за мислене или вършене. Въпросът не е психологически.Просто го извадете на показ и светлината от вътрешния ви Аз ще го разпръсне. Изложите ли го можете да се освободите от него и да получите възможност за нов избор.

Никой от нас не разчупва изведнъж старите модели на подсъзнанието. Това е процес, игра на избор нещата да се правят малко по- различно, с малко повече съзнание какво става, стъпка по стъпка. Става постепенно. Вземете един аспект и експериментирайте, като изявявате тази своя страна по- различно в ежедневните ситуации на живота си. Вижте какво се случва. Това е експеримент. Идеята е да използвате онова, което върши работа, което поражда повече щастие и лекота във връзката ви с живота.

Единствено вашата душа съдържа пълни сведения за вас, а вие сте единственият, който знае кои неща са за вас. По тази причина потвърждението за вътрешния ви Аз е върховният съдник за пълнотата и точността на предложените прозрения. При някои планети може да усетите вътрешно чувство за “Да, точно така става”, а при други да няма незабавно признаване. Вие сте авторитетът. Практическият ви опит за нещата, които ви носят продуктивни и непродуктивни резултати, е най- доброто мерило. /Жан Спилър- “Духовна астрология”/

Астрологията е наука, тя е ключ към самопознанието и средство за разбиране характера на другите, както и за изграждане на съчувствие към грешките им, толкова необходимо, за да развием любов към ближния си. Любовта към ближния е една от висшите заповеди на Христос и ако я спазваме, спазваме и всички други закони.

В тази връзка всеки родител може предварително да се запознае със заложбите и дарбите на своето дете, които природата е заложила в него, като използва хороскопа му като ръководство за възпитание и осъществяване на тези му заложби. Чрез познаване хороскопа на своето дете родителите най- правилно биха определили в каква област от живота детето би се реализирало най- пълно и къде би се чувствало най- добре и пълноценно, коя професия би била най- подходяща за него, къде най- лесно ще осъществи своите цели и амбиции. За да може да разчита хороскопа на своето дете , своя собствен или на своите близки, е необходимо човек да бъде запознат с основните принципи и правила в астрологията,т.е. с азбуката на астрологията и основните правила, по които планетите ни въздействат.

2.Инструменти (азбука) на астролагията

2.1.Зодиакални знаци – същност

2.1.1.Качества и елементи – класификация

а)По качества – кардинални, неподвижни(фиксирани),подвижни

б)По елементи – Огнени, Земни,Въздушни, Водни

2.1.2.Овен

а)Характеристики на знака:Качество- Кардинален; Елемент- Огън; Принцип – Активен;Господар – Марс;Съответстващ знак – на І дом; Анатомия – глава, лице, мозък, горни зъби; Болести – главоболие, нараняване на главата,лицето, невралгии

б)Ключови думи- начало ,първи, бебе, семе, пионер, защитник, глава, ентусиазъм

в)положителни характеристики – независим, смел, предприемчив, инициативен, новатор,ентусиазиран, борбен, въодушевен ...

г)отрицателни характеристики-неспокоен, нетърпелив, агресивен, арогантен,безразсъден,безцеремонен, липса на такт и дипломатичност, ревнив...

д)състояния на знака

- Хармоничен- има нужда от изява, динамичен, волеви, действен, енергичен, жизнен, изявяващ се, водач

- Поразен- има нужда от проработка, съзнателно да работи върху себе си и да преодолее негативното отношение към света и хората

е)ситуацията на Овена – Ситуации, в които е необходимо действие, преодоляване на препятствия, където съзнателно да проявим Аз-а си и да заявим на света за съществуването си.

2.2.Планети-същност

2.2.1.Сила и слабост – общи понятия

2.2.2. Марс

а)характеристики – Управител на Овен, Съуправител на Скорпион, Екзалтира в Козирог; Заточение във Везни, Падение в Рак; Символизира- действие, инициатива, агресивен импулс; Анатомия – мускулна система, външни репродуктивни органи,, глава и лице, червени кръвни телца, моторни нерви

б)Ключови думи – воля, действие, енергия, сила,импулс, активност, динамика, агресия, борба, война, конфликт, Ян, мъж, любовник, страст, секс, изява

в)Положителни характеристики – смел, силен, храбър,инициативен, решителен, страстен,борбен, мъжествен, амбициозен...

г)Отрицателни характеристики – груб, агресивен,рязък, избухлив, конфликтен, деспотичен, командващ

д)Силно положение – физическа сила, активност,бързи решителни действия, силна воля, инициатор, водач, лидел, спортист.

е)Слабо положение – недостиг на физическа сила за извършване на определена работа, недостатъчна воля за изява, необходимост от външна подкрепа,трудно отстоява интересите си.

ж)Ретрограден Марс- указва проблеми с изявата на Марсовите качества

2.3.Домове

2.3.1.Качества и елементи – класификация

а)По качества – Ъглови, Следващи, Падащи

б)По елементи – на Живота, на Материята, на Взаимоотношенията, на Края

2.3.2. Първи дом

а)характеристики –ъглов, съответстващ знак Овен, Управител Марс,дом на Живота

б)Сфери на активност – показва личността, естествените й наклонности, индивидуалността и начина, по който изразява себе си, показва как хората виждат личността и как тя иска да я виждат; физическото тяло, здравето и ранните години.

2.4.Аспекти

ІІ.Изследване на личността

1.Основни понятия

Знаци Дни на преминаване на Слънцето през знаците Ключови думи

Овен 21.03 – 21.04 Действие, начинание, воля, хрумване, първостроителство, импулсивност; агресивност ...

Телец 21.04. – 21.05. Съхраняване, упорство,работоспособност,ревност, собственичество; инат ...

Близнаци 21.05. – 21.06. Любознателност, учение, търговия, общителност ; двуличие ...

Рак 21.06. – 21.07. Мечтание, семейство, наследственост, емоционалност, скитничество , уседналост; обидчивост

Лъв 21.07. – 21.08. Великолепие, желание да бъде оценен, борбеност,изкуство, притежание, щедрост; показност...

Дева 21.008. – 21.09. Наблюдателност, методичност, изпипване,служене; дребнавост

Везни 21.09. – 21.10. Бракосъчетание, връзка, общителност, дипломатичност, законопочитание, търсене на равновесие; нарцисизъм...

Скорпион 21.10. – 21.11. Сексуалност, потайност, преобразуване, смърт, възкресение; ревност, отмъстителност

Стрелец 21.11. – 21.12. Пътуване, духовност, независимост, философия,нагаждане, жизнерадост; тщестлавие, горделивост...

Козирог 21.12. – 21.01. “съгласуване на времената”, настойчивост, учение, бавност, време; кариеризъм...

Водолей 21.01. – 21.02. Бъдеще, преустройство, алтруизъм, оригиналност; смутове ...

Риби 21.02. – 21.03. Любвеобилност, тайнства, интуиция, медиум; токсикомания...

2.Изявяване на личността

В първите шест знака и първите шест дома детето се изгражда:

- от Овен до Везни (индивидуалистични знаци) : то има нужда да казва “Аз” (като извършител на действието).

- От І до VІ дом(индивидуалистични домове): то има нужда да казва “Аз”, “Мене” (като съсредоточие).

- От Везни до Риби (колективистични знаци): то има нужда да казва “Ние”.

- От VІІ до ХІІ дом (колективистични домове) : то има нужда да казва “Другите”.

Ако голям брой планети са разположени в индивидуалистични знаци или домове, детето ще бъде обърнато към себе си.

Ако голям брой планети са разположени в колективистични знаци или домове, детето ще бъде обърнато към другите.

Никое положение не е по- добро от останалите, всяко е със свой жизнен път.

Знаците влияят върху душевността, характера, поведението, външния вид и здравето , докато домовете въздействат върху събитията, съдбата.

Индивидуалистични знаци- ключова фраза Колективистични знаци – ключова фраза Оси

Овен: Аз съмТелец : Аз имам, аз притежавам Близнаци : Аз мисля Рак : Аз си представям , аз съмЛъв : Аз обичам, аз искамДева : Аз служа Везни :Ние смеСкорпион : Ние имамеСтрелец : Ние мислимКозирог : Ние осъществяваме Водолей : Ние обичамеРиби : Ние служим Аз съм /Ние смеАз имам / Ние имамеАз мисля / Ние мислимАз си представям/ Ние осъществявамеАз обичам / Ние обичамеАз служа / Ние служим

3.Хармоничност на личността

Елементи – Огън, Земя, Въздух , Вода

Обикновено се съпоставят слънчевият знак и Асцендента.

Елементите са в хармония, ако между тях съществува съгласие. Когато са съчетаеми (например като Огъня и Въздуха), характерът на личността е силен и детето е уверено в себе си. То има по- голяма готовност да се справя с живота.

Елементите са в дисхармония, ако не се съчетават помежду си (например като Водата и Огъня), което причинява двойственост в темперамента; двойствената природа е в плен на противоположните подтици и често носител на комплекс за малоценност.

Елемент /Знак Съчетаващи се с него- Елементи /Знаци Несъчетаващи се с него –Елементи / Знаци

Огън – Овен, Лъв, Стрелец Въздух – Близнаци, Везни, Водолей Вода – Рак , Скорпион, РибиЗемя – Телец, Дева, Козирог

Въздух – Близнаци, Везни, Водолей Огън – Овен, Лъв, Стрелец Вода – Рак, Скорпион, Риби Земя – Телец, Дева, Козирог

Земя – Телец , Дева, Козирог Вода – Рак, Скорпион, Риби Огън – Овен, Лъв, СтрелецВъздух – Близнаци, Везни, Водолей

Вода – Рак, Скорпион, Риби Земя – Телец, Дева, Козирог Огън – Овен, Лъв, СтрелецВъздух – Близнаци, Везни, Водолей

Огнената зодия е в хармония с другите огнени знаци и със знаците на Въздуха.

Въздушната зодия е в хармония с останалите въздушни знаци и със знаците на Огъня.

Земната зодия хармонира с другите земни знаци и с тези на Водата.

Водната зодия хармонира с другите водни знаци и със знаците на Земята.

Пример : Овенът е в хармония с Асцендент Лъв, Стрелец,Близнаци, Везни и Водолей, а е дисхармоничен с Телец, Дева, Козирог, Рак, Скорпион, Риби.

Пример: а)Дете от зодия Овен с Асцендент Близнаци = Огън + Въздух. Това съчетание задейства ума и стимулира бързината на изпълнение, като същевременно първичността остава водещо начало.

б) Дете от зодия Овен с Асцендент Риби = Огън + Вода. Това съчетание води до неудовлетвореност на Овена, тъй като личността се разкъсва между два противоположни подтика: пламенността на Овена противоборства с мудността на Рибите. Първичните пориви са объркани , непоследователни, често утопични.Пълният с ентусиазъм Овен начева много неща, но Рибите не му дават средствата да продължи , поради което действията му са хаотични и безрезултатни, като борба с вятърни мелници. Устремът на Овена бива прекършен и той се чувства неудовлетворен.

ІІ.Луната като главен предопределящ фактор на детството- Луната съответства на ранното ни детство и инстинктивната ни природа. Тя определя емоционалните и духовните потребности на детето в началото на неговия живот, както и реакциите ни по- късно. Луната(майчиният архетип) представя образа на майката. В представата за майка си детето влага характерното за знака , в който е разположена Луната. Но не в смисъл, че ако Луната е в Рак, майката на детето ще бъде зодия Рак, а в смисъл, че то очаква от майка си качествата на Рака, докато в действителност в повечето случаи тя изобщо не ги притежава.

Пример:Луна в Рак – детето проектира в майка си всички семейни ценности, очаква от нея нежност и обич към семейството.

Астрологията свързва Луната с някои механизми на вегетативната ни зависимост от природата:сънят, автоматизмите, емоционалните реакции, връзката с обществената среда, хранителните смущения, навиците.

В тема на момиче:Луната представлява връзката с майката, но също и женския образ, с който детето се отъждествява.

В тема на момче: Луната представлява образа на майката, който по- късно ще даде отражение върху представата му за жената изобщо.

Познанието на лунния знак на детето ще покаже на родителите кога то ще бъде спокойно и уверено и при какви обстоятелства може да даде воля на чувствата си, тъй като Луната е непреднамерена и инстинктивна и разкрива каква би била естествената реакция на детето в дадена ситуация- дали е раздразнително, срамежливо, буйно, непретенциозно или взискателно.

Лунният знак дава представа за бебето, детето и неговия вътрешен мир, а и като възрастни оставаме подвластни на изискванията на собствения си лунен знак.

3.Луна в Близнаци

Бебетата с лунен знак Близнаци притежават вродено любопитство към живота. Тези бебета се чувстват най- добре в динамична среда и изпитват удоволствие от контакти с много хора.

Причината за това е скрита в социалната предопределеност на този знак, чиито врати са широко отворени за всички. Детето с Луна в Близнаци би предпочело да го вземете с вас на парти или ресторант, където ще гука или тича наоколо, отколкото да стои само в къщи.

3.1.Ключови думи

3.2.Отношение към майката-Характерната за този знак двойственост често става причина някои от Близнаците да имат повече от един настойник в ранните си детски години. Лунните Близнаци отрано се научават да приемат ласките на повече от две близки ръце. Този зодиакален знак е свързан също така и с разума и затова бебето с Луна в Близнаци долавя и осъзнава много повече от обикновените телесни усещания и чувства. Още от първите седмици на живота си то е много жизнено, влиза в душевна хармония с майката и прави опити да общува с нея.

Децата с лунен знак Близнаци имат склонност да поддържат известно душевно напрежение и майката е тази, която успява първа да го долови. Представителите на този знак са склонни да се залавят с много неща наведнъж и малчуганите лунни Близнаци много скоро разбират, че могат да се оправят и без всеотдайните грижи на майките си. Това съвсем не означава, че те нямат нужда от тях, а само това, че сами могат да се нагърбят с известна отговорност, за да облегчат майките си. Когато пораснат лунните Близнаци са спонтанни и непретенциозни към промяната в обстановката и предпочитат динамичния живот пред строго определения ред.

3.3.Здраве: особености на храненето и съня -за бебетата с лунен знак Близнаци е характерно, че повече ги занимават събитията около тях, отколкото проблемите на собственото им здраве. Вниманието им лесно може да бъде откъснато от храната, а вътрешната им напрегнатост и любознателност са в състояние да ги държат будни цяла нощ. Малчуганът с Луна в Близнаци със сигурност би предпочел да разговаря, отколкото да ес храни , и никак не е лесно да го накарате да стои мирен, тъй като това ужасно изтущава нервната му система.

Ако от ранното детство лунните Близнаци са били научени как да си почиват, това страшно много би подсилило жаждата им за живот, но ако са били оставени да развиват склонността си към лекомислие, това би могло да се превърне в техен непреодолим недостатък. В такъв случай те вечно ще се носят нанякъде, няма да се свъртат на едно място, а периодите им на “изключване” няма да са достатъчно продължителни, за да може мозъкът им “да зареди батериите си”.

Убедително доказателство за преумората са миговете, когато техният мозък е разпален, те непрекъснато мърморят и сменят едно занимание с друго, без да са довършили докрай работата си. Тъй като лунните Близнаци са природно надарени с жив и пъргав ум, детството е моментът, когато трябва да бъдат научени как да съчетават любознателността си с грижата за собственото си здраве.

3.4.Необходими условия за увереност , спокойствие и щастие – парадоксален е фактът, че детето I Луна в Близнаци се чувства спокойно и уверено, когато около него стават някакви промени. С други думи , този лунен знак повече от всички останали се нуждае да научи нещо ново и да се адаптира към различни ситуации. Лунните Близнаци са в стихията си, когато пътешестват, ходят на гости или правят каквото и да било, което държи будно съзнанието им.

Онова, с което най- лесно се оправя този лунен знак, е общуването, затова е много важно малките му представители да влизат в непрекъснати контакти с хора, да започнат да изграждат собствено мнение и представи и да бъдат насърчавани да ги споделят. Уединението лесно би могло да пречупи жизнеността на лунните Близнаци, те имат нужда да общуват с различни хора и да развиват многостранните си интереси. Децата лунни Близнаци харесват игри, които развиват умствените им възможности и утоляват жаждата им за знания. Представителят на този лунен знак е типичен любопитко.

3.5.Изразяване на чувствата – Детето с лунен знак Близнаци е с променлив характер. В даден момент то изцяло е съсредоточило вниманието си върху нещо, миг след това е отегчено. Неговото непостоянство е причината човек никога да не може да бъде сигурен с какво би успял да привлече вниманието му.

Чувствата му също много бързо се менят. То не може дълго да се сърди и да бъде злопаметно – чувствата му идват и си отиват. Най- голямата му духовна потребност е да говори за чувствата си; това може да прави още от най- ранна детска възраст. Тази общителност може да се окаже привидна обаче. Детето с Луна в Близнаци може да бъде възприемано като възрастен човек, защото на пръв поглед общуването изобщо не го затруднява. Процесът на размишления и теоретично обсъждане на чувствата, съпътстващи израстването му, може да го превърне във възрастен човек, у когото се таи парализираната детска емоционалност. Той ще подтиска и омаловажава болката, гнева и радостта си, търсейки и намирайки обяснение за тях.

3.6.Реакция към околната среда- Детето с лунен знак Близнаци мигновено реагира на промените в заобикалящата го среда. То забелязва всичко и прави опит да си обясни всичко. Лунните Близнаци се стремят да натрупат възможно повече знания, тъй като в техните очи животът е огромна загадка, чието разгадаване изисква неуморни усилия.

Лунните Близнаци трудно съсредоточават вниманието си върху една единствена дейност или обект, понеже мислите му непрекъднато препускат напред – още преди да са приключили първата започната работа, те са се заловили да обмислят следващата. Тази висока степен на любознателност подтиква лунните Близнаци още от прохождането им да изследват околния свят. Сякаш целият им вътрешен свят се върти около въпроса”Защо?”. Всъщност лунните Близнаци никога не ес разделят с детската си любознателност и това им качество поддържа тяхната духовна жизненост през целия им живот.

11.ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Детето , родено с Луна във Водолей, е с разкрепостен дух. В ранните си години то много често се държи крайно неблагоразумно, а в зряла възраст продължава да изненадва с необичайния си начин на общуване. Водолеят е символ на независимостта и приятелството, а родените под лунния му знак обичат компанията на други хора, макар вечно частица от тях да се стреми да бъде свободна.

11.1.Ключови думи

11.2.Отношение към майката- Когато Луната – планетата, символизираща майката, е в знака Водолей, между майката и роденото под този знак дете съществуват особени и строго индивидуални отношения. В най- добрия случай детето и майката са обвързани с чувства на приятелство и взаимопомощ, а понякога, в ранните години, тази роднинска връзка на голяма близост отстъпва на заден план, давайки предимство на приятелството.

С други думи, щом детето навлезе във възраст, когато започва да установява по- необвързващи в емоционално отношение контакти с други хора, майката влиза в правата си и може по- лесно да контактува с него. Възможно е до този момент майката да преследва личната си амбиция, борейки се да се измъкне от етикета “просто майка”. Тя може да влиза и излиза от ролята си на майка.

Същевременно Водолеят е и знак на разрушението, а ранните му години могат да бъдат повлияни от промени в домашната обстановка – смяна на жилище, промени в обстоятелствата и начина на живот – и детето да добие чувството, че животът е изменчив във всеки един момент. Водолеят е въздушен знак и затова по – скоро се свързва с главата и ума отколкото със сърцето Това позволява на детето да не бъде зависимо от чувствата си и да не се паникьосва при мисълта за промяна, а да изпитва радостно вълнение. Ако майката си дава вид, че приема спокойно промените, детето ще си изгради убеждението, че не е необходимо човек да се привързва силно към миналото си. Личният пример на майката може да допринесе за формирането на по- широк светоглед у детето.

11.3.Здраве: особености на храненето и съня – Положението на Луната във Водолей предразполага родените през този период деца да не се интересуват особено от тялото си, тъй като те са преди всичко мислители. Ето защо размислите за важни неща изтласкват на заден план мисълта за храната. Поради това могат да възникнат проблеми от здравословен характер, така че за детето лунен Водолей е особено важно да развие чувството си на респект към храненето и ритъма на процесите в своето тяло.

Детето с Луна във Водолей е склонно да игнорира каквото и да било чувство на болка и в резултат на това поведението му може да бъде напълно безразсъдно. То просто не възприема факта, че трябва да живее съгласно изискванията на тялото си, а разпаленото му въображение може да го насърчи да поеме различни рискове. Ако мозъкът му е пренатоварен, то може да бъде нервно, раздразнително и капризно. Единственото нещо, от което се нуждае в такива случаи, е почивка, която да отпусне напрегнатите му нерви. Това дете може да бъде бебе мечта за майките, чийто начин на живот не е подчинен на определен ред – то едва ли ще забелязва промените в часовете за хранене. Лунният Водолей притежава вродената склонност да очаква неочакваното и приема това като нещо напълно нормално.

11.4.Необходими условия за увереност, спокойствие и щастие – За да има психическо равновесие, лунният Водолей не се нуждае от кой знае какво чувство за сигурност в живота. Той или тя вирее най- добре, когато е заобиколен от вълнуващи събития и има потребност от известна независимост и натрупването на опит в завързването на приятелства. Детето лунен Водолей се нуждае от множество възможности за контакти с други деца, за участие в отбори, клубове и организации, за да задоволи жаждата си за общуване. Освен това то трябва да бъде подтиквано да развива чувството си за независимост и това може да стане чрез откъсване от домашната среда и увеличаване на контактите му с хора из

Линк към коментар

:yinyang: Здравейте приятели астролози,

Мога ли да тълкувам мълчанието Ви като показател, че астрологията не може да се използва като възпитателно средство, а само като инструмент за прогнозиране с комерсиална цел?

И още един въпрос: Би ли се самоубила Лора Каравелова, ако още от ранно детство изучаваше астрология?/Лора Каравелова е родена на 21.01.1886 год. в 8часа и 55 мин, в София, ASC е на 15 градуса и 46 минути в Стрелец/

:yinyang: Извинявам се, сбърках при записването на рождената дата на Лора Каравелова, родена е на 21.11.1886 година.

Линк към коментар

Guest Гост_ТАНЯ_*

Няма да разглеждам подробно хороскопа на Лора Каравелова /мир на праха й/ и да търся астрологичните фактори, довели я до самоубийство.Това всеки може да направи и сам.

Не , темата е друга.

Как астрологичните знания биха помогнали на Лора да не достигне до този край.

Аз разглеждам астрологията като азбука за разгадаване на сложната система, наречена Човек.

Всички знаете , че за да може да се разбере и усвои която и да е наука / математика, физика, химия, литература и т. н./, трябва да се изучи нейната азбука и колкото по- рано се започне с изучаването на тази азбука, толкова по- дълбоко в нейната същност ще може да вникне човекът, който й се е посветил или който иска да се ползва от нея.

Какво представлява Човекът в най- дълбоката си същност?

Много учени и философи от най- дълбока древност и до сега са допринасяли със своите теории и изследвания за разгадаването на тази загадка.

Човекът е една много елементарна частица от сложната Система, наречена Космос и като частица от тази система е подчинен на общите й закони,които регламентират правата и задълженията му спрямо нея/Десетте Божи заповеди/.

Според най-съвременните теории Човекът е сложна система от енергийни тела- Физическо, Емоционално, Ментално и Духовно, които са вплетени едно в друго и са в постоянно взаимодействие. Като двуполюсна енергийна система Човек се намира в постоянна вибрация спрямо Общата система, която е също двуполюсна, и в зависимост от това каква част от себе си проявява- положителната или отрицателната , се свързва с положителните или отрицателните влияния на по- големите от него Космически тела – Планетите и Звездите .

С казаното до тук искам да насоча вниманието ви, че сме под непрекъснатото енергийно влияние на по- големите от нас тела – Земя, Планети, Светила, в което съм сигурна ,че всички сте убедени, но в най- голямата си част хората не са осъзнали тази истина.

Но ако радглеждаме всички космически тела не само като Физически , но и като Духовни същности, ще се убедим, че сме зависими от тях, както във физически план/огън, въздух, вода, земя/, така и в духовен план /чувства, мисли, идеи/.

Като част от Тази Единна Система Човекът има елементарно пространство за упражняване на своята свободна воля, а именно като двуполюсно същество той е устроен така,че да може да реагира чрез своите енергийни центрове или на положителните или на отрицателните Й влияния.Тази връзка се осъществява посредством неговия мозък.

Ако прояви отрицателния си полюс, ще привлече отрицателните влияния на планетите, а ако прояви положителния си полюс – ще привлече положителните им влияния.

Доброто и злото имат различни степени на вибрация- по- висока при доброто и по- ниска при злото.

Доброто можем да проявим като се свържем с положителните влияния на планетите, но за да можем да го осъществим, трябва да се научим да “вибрираме” на неговата честота.,т.е на честотата на доброто.

Злото проявяваме като се свържем с отрицателните влияния на планетите и за да го избегнем, трябва да се стремим да повишим своята вибрация.

А кое е условието човек да може да направи правилния избор – това е степента на неговото съзнание,което пък зависи от познаването на същността на нещата, които му се случват. Познания за същността на тези неща ще му дадат знанията относно влиянията на планетите. Те му влияят, но въпроса е как да се научи да се възползва от това влияние по- най- благоприятния за него начин. Това е правото му на избор.И колкото по- рано, толкова по- добре.

Идеята ми с по- ранното изучаване на астрология е човек още от малък да заживее с мисълта, че е зависим от Космоса, в частност най- силно от планетите на Слънчевата система и че има право на свободен избор в рамките на проявата на доброто и злото.

Проблема при Лора е ревността,чувство за притежание,чувство на злото /желанието й да обсеби своя любим, да го има само за себе си/Венера в Скорпион в опозиция с Плутон , Марс в квадратура с Луна/.

Как би могла да се справи с този си проблем. Когато го познава . Тогава не би наблегнала на влиянието на своята Венера, а на силата на своя Меркурий /макар и в заточение в Стрелец, той е в съвпад с Асцендента й и може да изяви своята сила/

Няколко думи от драмата на Яворов и Лора

“Ако любовта към Мина е била извор на творческо вдъхновение за Яворов, Лора е фаталната жена в живота му. Тя търси среща с него още на гроба на Мина в Париж. Яворов е погълнат от скръбта си по Мина, а има и лошо предчувствие за бъдеща връзка с Лора. Това го кара да я отблъсне. Но Лора е красива, интелигентна и упорито търси щастието си. Когато в Софийска картинна галерия излагат портрета на Яворов, нарисуван от Цено Тодоров, всяка сутрин пред него има букет бели рози. Художникът предполага, че това прави Лора Каравелова.

Лора е дъщеря на бившия министър – председател Петко Каравелов и племенница на писателя Любен Каравелов. Известна софийска красавица, тя скандализира обществото със своя живот. Има връзка с женен мъж, омъжва се за

д-р Дрянков, ражда му дете, но го напуска и очаква развод. Всъщност Лора е била личност с независим характер, а нещастният й брак е бил сключен под натиска на властната й майка. Лора има литературна дарба. Публикува в печата “Писма до никъде”- едни от първите образцови есета в българската литература.

Лора предизвиква чувствата на Яворов със своята красота и загадъчност. Когато веднъж Дора Габе казва по повод на Лора”Колко скръб има в очите на тази жена”, Яворов отговаря”Да! Това е жена, която един поет трябва да разгадае”.

Яворов и Лора се венчават през есента на 1912 год. преди заминаването на поета като войвода на чета в Македония. През 1913 год.Лора губи очакваното дете. Това засилва терзанията и болезнената амбиция да откъсне Яворов от всичко, което няма отношение към любовта им. В своето заслепение Лора не е искала да види, че поетът е устремен към други светове, че вижда “ужаса безкраен зад образа безгрижен на деня”.

През ноември 1913 год.в изблик на ревност Лора се застрелва.”

Линк към коментар

Guest Гост_Таня_*

Здравей Таня,

Статията е много интересна. За съжаление моите деца са големи вече ,а преди години астрологията се смяташе за несериозна наука. Като учител ,смятам че би могло да се помисли за приложението на астрологията в училище. Само може да помогне и в никакъв случай да навреди! Т. Лефтерова

Линк към коментар

• 2 weeks later...
Guest Гост_Ivanka_71_*

Тази тема ми е твърде интересна . Не знам да съществува майка, която да не се интересува от бъдещето на децата си , да не се вълнува какво поприще ще изберат, как ще се реализират в живота , имат ли нужната психическа устойчивост да посрещнат ударите му, ще бъдат ли щастливи в любовта и други подобни. В тази връзка съм участвала в много форуми на тема Астрология и съм питала за бъдешето на децата си поне в общи линии, но от всякъде ми отговориха, че на деца не бива да се правят хороскопи. Вярно ли е това ? И ако е така как бихме мегли да ги възпитаваме като не знаем на кои положителни черти да наблегнем и кои отрицателни да тушираме. Ако Вие правите хороскоп на деца, бихте ли ми помогнали, особено за Александър, не за друго, а защото иска да кандидатства в спортно училище, а аз не знам да го укоража ли или да го възпра като знам какво е нивото на знания там (без да обиждам хилядите спортисти). Ето данните им:

1. Александър, роден 20.06.1994г. в Пазарджик, 03.45 сутринта

2. Костадин, роден 19.08.1997г. в Пазарджик, 01.10 сутринта

Линк към коментар

:yinyang: Здравей Иванка 71, извинявам се, че ще трябва да ти отговоря публично на въпроса, тъй като нещо не мога да се справя с личните съобщения.Въпроса ти е дали правя хороскопи на деца и ако да, си ми посочила данните на двете си момченца. В началото, когато поставих темата, казах , че все още не съм професионален астролог, но тъй като вече от почти пет години се уча на астрология, мисля, че мога да дам някакво мнение по твоя въпрос, което не трябва да смяташ за миродавно. Преди да предприемеш някакво действие е по- добре да се консултираш поне с двама, ако не и с трима астролози или самата ти да научиш астрология.

Дали трябва да се прави хороскоп на малки деца. Щом като си ми дала данните им, ти вече си го решила, все пак ти си майката.

Доколкото по въпроса дали трябва да дадеш по- голямото си дете в спортно училище, отговорът ми е "Не", по- скоро го насочи към хуманитарните науки- психология, астрология.

За по- малкия ти син спортната кариера просто ще е задължителна, може да го насочиш към водните спортове.

Линк към коментар

• 2 weeks later...

:) Здравейте приятели,

Темата с лунните възли е следваща стъпка.

Благодаря ви , че ми помогнахте да осъзная как мога да бъда полезна за увеличаване на Доброто и Любовта.

Линк към коментар

• 7 months later...
  • 3 months later...

Таня, извинявай, но бих искал да ти задам малко странично-глупаво-изкочил в мен въпрос :D

Така да се каже не съм спец въобще по предсказателната Астрология, но се интересувам от Астрологията като цяло. Та... :) въпросът ми е: Аз съм зодия Овен с хороскоп в Дева, как ми повлиява като цяло Девата, никой не обяснява когато пише хороскопите за деня, седмицата, месеца, как хороскопа може да повлия през определени периоди> Той всъщност помага или вреди? Надявам се да не паднеш от стола като прочетеш всичко това :D Казвали са ми че май не ми се отразява добре тази позиция. :hmmmmm:

Линк към коментар

• 2 months later...

Здравейте на всички и благодаря ти,Таня!Определено темата е интересна и полезна за нас родителите.Та не са ли децата,които най-много ни учат на любов...

Майка съм на 13 годишно момиче и определено се вълнувам от това кой път тя ще избере.Свири на пиано от 5 годишна,но от момента,в който е проговорила или,както обичам да се шегувам с приятели,още преди да проговори - тя започна да цвили като кон.С други думи - конете са голямата и страст.Започна да язди преди 2-3 години,а от скоро започна да мисли за състезания и да работи сериозно върху това.Притеснявам се,защото е толкова вманиачена в мисълта за конете,че всичко останало просто не я интересува.А в същото време музиката не и е безразлична,но с напредването на образованието и в музикалното училище,материалът започна естествено да става по-труден и това постепенно я дистанцира от пианото.Опитвам се да и обясня,че трудности има във всяка професия,колкото по-навътре и сериозно се занимава човек с нея.В същото време не искам да преча на личния и свободен избор,но си давам сметка,че е на такава възраст,когато не може да преценя трезво.Не на последно място е и усилието ми да и покажа,че не може с лека ръка да захвърли един дългогодишен труд,като пианото и да хукне след друга своя мечта,само защото тя изглежда по-леснодостъпна,изисква по-малко усилия...

И все пак най-важното,което ме интересува е,без да и налагам волята си,да вземе най-доброто решение за себе си,да измине своя път,така като той е начертан от Космическия разум.Именно затова,според мен е важно да се заинтересувам от хороскопа и.Родена е на 19.12.1992,в 23,10 часа,ден-събота,гр.Пловдив.Знам,4е е зодия Стрелец с асцендент Дева,северен лунен възел пак Стрелец.Моля ви за помощ в доразгадаването и съвети,като майка!

Също бих искала да помоля за някаква литература по темата!Определено се интересувам от астрология,но все още съм на ниво много преди

начинаещите и научният стил ме плаши. :( С други думи,моля за литература на по-широкодостъпен език. B)

Благодаря за вниманието и с голямо нетърпение ще чакам отговорите ви!

Линк към коментар

Може би най-достъпно е ръководството на две американски астроложки - М.Марч и Дж.Макевърс - "Най-добрият начин да научим астрология"-особено 1,2 и 3 том /чети ги последователно/.

Относно лунните възли е добре да прочетеш нещо по-задълбочено. Можеш да започнеш с един материал, който Таня беше публикувала в темата за лунните възли:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=334

Линк към коментар

Здравейте!Пак съм аз и пак с молба за помощ!Опитах да си поръчам по електронен път 3-те тома на М.Марч и Дж.Макевърс на страницата на издателство Аратрон.Но доколкото разбирам,ми се дава възможност да поръчам само един от тях,вероятно първият!?Някой може ли да ми помогне да си ги поръчам и 3-те,даже и 4-те? :(

Благодаря ви!

Линк към коментар

Опитай оттук:

http://www.helikon.bg/autors.php?author=NzIxNg==

Може би е изчерпано количеството, затова не можеш да ги поръчаш от самото издателство.

Не знам къде живееш, но ако имаш възможност, провери лично в книжарниците "Хеликон" и "Пингвините".

Редактирано от Зара_
Линк към коментар