Латина Добавено Октомври 27, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2005 Здравейте! Имам въпрос към всеки, който желае да отговори как е взел решение да стане вегетарианец, а все още не е направил това тук. Наистина ми е интересно и благодаря предварително на отзивчивите! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kabala Добавено Октомври 30, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2005 Здравей,Латина!Аз не мога да кажа,че съм на 100% вегетарианка,защото от време на време ми се преяжда месо,но бих споделила опита си. Започнах с това дишане,дадено от Учителя по идея на един човек,който май не е писал отдавна тук Та,така...започнах в средата на март,тази година и след време започна да ми става лошо от месото....бях изненадана,защото не мога да кажа,че не обичам месо...много,при това мазничко И така...започна от само себе си...все още съм изненадана от себе си....Сега,обаче,от както е станало студено,започна луд глад за месо...не знам,може би това е някакъв процес,който винаги се появява вероятно.....докато свикна....ям само риба,защото я обожавам,е и яйца също...знам,че някои не хапват нищо от животински произход,ама като се замисля...по-евтино ми е да нахраня семейството си с кебапчета,отколкото със здравословна храна...за съжаление Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Октомври 31, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2005 От шест месеца съм вегетарианец. Преди дена на решението ми да не консумирам месо изкарах летен грип, който продължи три дни, в които имах силни болки в корема. На четвъртият ден почуствал се по-добре изядох пилешка пържола, от която симптомите на болестта се възвърнаха. В този ден взех решение да стана вегетарианец. В момента на решението почувствах благодарност и любов струяща от животинския свят. Вкъщи имам заек порода “Лъвска глава” – много обичливо и добро животинче. Въпреки, че се намирах на около 500 км. от дома го усетех сякаш е до мен. Мекото му и добродушно излъчване нахлу в душата ми. Аз бях един от тях – животните. От момента, в който човек спира да се храни с месо влиза (приемат го) в животинския свят. От момента, в който човек спира да се храни и с растителни продукти влиза (приемат го) в отвъдния свят. Ние сме това, с което се храним. Когато пристъпваме в духовния свят – храниме се с дух. Когато пристъпваме във физическия свят – храниме се с материя и дух. Колкото повече материята и духа, които стават част от нас са по-малко кармично обвързани, толкова по-малко кармично обвързани ставаме и ние, а от там и по-близки сме с духовния свят. Животните са носители на повече карма от растенията. Като “млад” вегетарианец искам да споделя промените в усещанията, които са новост за мен. В първите няколко седмици се изгладнява доста по-бързо. Когато се храниш, те обзема страх, че ще останеш гладен, който те кара да се тъпчиш неоснователно. Сега ценя и боготворя всяко зърно грах, леща, боб, ориз и т.н. Те са свещенни. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kabala Добавено Октомври 31, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2005 Аз не съм имала подобни усещания,но пък се чувствам много по-добре от преди.....Някак си съм по-жизнена.Ама,ако спрем да ядем и растителни продукти,какво ще правим Но пък,наистина човек усеща природата по друг начин Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Октомври 31, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2005 Наскоро постих за няколко дни и всъщност при мене се получи обратното. Огладнявах по-рядко и имах нужда от по-малко храна. Чувствах се по-бодра и работоспособна, уморявах се по-бавно. Това е добре дошло за моя диабет, макар и в лека форма. Както ми е скапано напоследък, дали да не започна пак? Понякога непоносимостта към някои продукти води до засилено чувство на глад при консумацията им. Нещо във връзка с алергични реакции, имуноглобулини и т.н. При мене определено се получава успокояване, когато не консумирам месо. А наслаждението и благодарността, които изпитвам при хранене с проста постна храна, са наистина големи. Сякаш всичко е много по-вкусно от обикновено. Усещам, че храня не само тялото, но и душата си. Макар да не съм вегетарианка, имам някаква опитност за връзка с животинския свят. Все пак обичам животните, грижила съм се и се грижа за някои от тях. Имах силна връзка, включително телепатична с двама от моите домашни любимци, които за съжаление вече не са живи. Моята котка Сиса и зайчето ми Прасчо. Мога да разкажа случки с тях, но са за друга тема. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Октомври 31, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2005 От момента, в който човек спира да се храни и с растителни продукти влиза (приемат го) в отвъдния свят. , Когато се случи вече сме Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
инта Добавено Ноември 16, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 16, 2005 Здравейте вегетарианци!Чета последните мнения и много ми харесват.Виктор, преживяванията ти са чудесни.Искам да споделя една друга моя опитност-след като станах вегетарианка терморегацията ми се подобри страхотно.Почти не изпитвам студ , а горещината въобще не ме притеснява.Това споделят и други мой приятели-вегетарианци.Това "откритие " направих на 2 година, след като престанах да ям месо.При вас как е?По някой път се притеснявам от реакцията си-вече не мога да вляза в магазин ,в който се продава сурово месо-от всякакъв тип.Миризмата , която усещам е толкова силна и нетърпима, че ми става лошо.Същото се получава и със силна миризма на скара.Страхувам се някой да не си помисли че преигравам, но е точно така.Слава богу че семейството ми ме разбира и подкрепя.Исакм да ви цитирам/по памет/ една мисъл на Бертолд Брехт-"човечеството няма да се оправи , докато човекът е направил от тялото си гробище за умрели животни".Мисля че е точен.Мир , любов,хармония и светли мигове на всички ви ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
gloriamorgan Добавено Ноември 18, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 18, 2005 Здравейте всички, Отскоро открих този сайт/савсем случайно/ и съм направо възхитена. Всички не6та, които ме интересуват на едно място! Конкретно за вегетарианството -и аз съм за с двете ръце. Не ям месо от 15 г / бях на 13 когато го отказах/, риба и яица също ям рядко. Никога не съм обичала особено месо, но като малка нямах голям избор.Беше голяма борба докато ме оставят да ям така. Мислеха , че са ме обсебили секти и т.н. Сега се опитах да науча и детето си така, но с толкова месоядни наоколо......... Надявам се, че когат порасне сама ще стигне до този начин на хранене. Много се чудя и на хората, които отглеждат животни, хранят,ги, грижат се за тях и накрая ги убиват и изяждат-ужас! Надявам се повече хора да достигнат до извода, че месото въобще не ни е необходимо , за да живеем добре! чао и поздрави на всички Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mary_48 Добавено Ноември 18, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 18, 2005 Здравейте! Имам въпрос към всеки, който желае да отговори как е взел решение да стане вегетарианец, а все още не е направил това тук. Наистина ми е интересно и благодаря предварително на отзивчивите! Здравейте, приятели! Е, наистина - спор няма - човек просто става по-щастлив и се чувства по-лек и по-чист, когато спре да яде месо - когато и в ума си спре да яде месо. Аз също съм от скоро осъзналите тази истина и моето решение дойде чрез вас! Не помня как точно попаднах на Вашия сайт, но след около две седмици ежедневно многочасово посещение, решението дойде от самосебе си - нямах никаква нужда от месото и то дори ме отвращаваше. Изведнъж вече гледах на тялото си като на Божествен храм, който не е мой и аз нямам правото да го замърсявам, а точно обратното - поставена ми е задача да го пречиствам. Чувставх се гузна, че толкова много време съм пропиляла в отрови и в същото време усещах и още усещам благожентсво - не мога да го опиша просто. Усещам любовта, идваща от животните. И така - Вие ми помогнахте да се осъзная и от края на Август аз вече не ям моите приятели животните! Благодаря ВИ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Ноември 25, 2005 Доклад Share Добавено Ноември 25, 2005 Здравей, братко Иване , ПРИИИДАВАМ СЕ ! Защо Христос и Апостолите са яли пасхалното агне в сряда вечерта , когато "Пасха " е била в .. съботата Защо са яли "пасхалното агне " в ... горницата или ... " Горницата " ще е по- добре като изказ на дмумерното поле на комуникация ????? Защо пак в ... "Горницата " Христос е ял печена риба и вощен мед или ...." печена риба" и ..."вещен мед".. ???? Ни съ получава с размишлението и отговорите мрачкаво ми е по темата....моля те подай светлинка или сподели когато можеш , а и къде се изгуби нали всичко е живо - здраво Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Гост_Орлин_* Добавено Декември 15, 2005 Доклад Share Добавено Декември 15, 2005 Интересно е да се види как темата за яденето на пържоли или не е разгледана 18 000 пъти, а някои теми в езотерични науки или в осъзнато сънуване едва са поглеждани... Само правя статистика, не ми се сърдете. Учителят беше казал:" КОгато започна да ви говоря за окултните науки, започвате да заспивате, но когато ви разказвам как да готвите чушките и доматите, ви става много интересно и ясно всичко..." Но, аз съм последният който трябва да каже това защото все още съм месоядец, и само си мисля да ставам вегетарианец...! Господи прости душу мою грешную ... ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Декември 15, 2005 Доклад Share Добавено Декември 15, 2005 Cnoko, don´t u know ? Rome wasn´t build in a day.... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Декември 15, 2005 Автор Доклад Share Добавено Декември 15, 2005 Няма какво толкова да му мислиш - спираш и толкова! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Гост_Кали_* Добавено Декември 29, 2005 Доклад Share Добавено Декември 29, 2005 Вегетарианството и йогата промениха живота ми във всички аспекти Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Isobel Добавено Януари 1, 2006 Доклад Share Добавено Януари 1, 2006 Не съм вегетарианка,но имам няколко поста "зад гърба си" и ми се иска да споделя,че промяната,до която води неяденето на месо, е просто удивителна. Преди да започна да постя,не се бях замисляла какво ям и какво причинявам на тялото си-тъпчех се с шоколадови изделия,мазни храни,каквото падне.Общо взето,и в съзнанието ми се случваше същото-хаос и бъркотия.Постите ме научиха да мисля за тялото си,за духа си и за живота си по съвсем различен начин... Сериозно се замислям дали да не се откажа от месото окончателно,и без това нямам никакво желание да хапвам "мръвка". П.С.Поздравления за страхотния сайт.Бог да ви закриля Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 12, 2006 Доклад Share Добавено Януари 12, 2006 Хей, от нова година съм вегетарианец - ! Пожелайте ми успех!!! Обичам ви! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 12, 2006 Доклад Share Добавено Януари 12, 2006 Поздрав с "Песента на Светлия Път "( Мога да постигна що желая, във живота всичко се постига)+ Пожелание за Постижение! МОЖЕШ ГО! АУМ И ний тебе те обичаме! Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sony Добавено Януари 14, 2006 Доклад Share Добавено Януари 14, 2006 Ох, и аз от Нова година щях да сьм, знам че го мога. Обаче, мама и тати... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
инта Добавено Януари 18, 2006 Доклад Share Добавено Януари 18, 2006 Здравейте вегетарианци!Орлине, желая ти от цялото си сърце да си истински вегетарианец.Веднъж споделих , че това не е само неядене на месо , а цяла философия.Наблюдавай себе си и ще откриеш много неща.Никой ли не е подобрил терморегулацията си и усещането за студено и топло след като е станал вегетарианец.Много искам някой да сподели опита си .Мир ,любов и хармония на всички ви! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Julian Добавено Януари 18, 2006 Доклад Share Добавено Януари 18, 2006 Здравейте на всички! От нова година и аз се опитвам да стана вегетарианец( засега успешно), ама засега е трудно, и то не заради мен самия, а заради хората около мен. Всички предполагам сте се срещали с подобно отношение на приятели и колеги- ти си луд, как може без месо, я се виж, 100 кила мъж да не яде месо и прочее такива интересни неща. Ама аз се чуствам от ден на ден по-добре, сутрин ставам по-свеж, наспивам се по-добре, изчезнаха повечето ми проблеми със стомаха, пълен съм с енергия, а и като играя тенис на маса забелязах подобрение на рефлекса ми. От което съм много доволен. Надявам се да продължа все така напред и помеждудругото едно голямо благодаря на всички тук за това, което споделят. Понякога това ми дава голяма доза увереност да продължавам напред Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Алекс Добавено Януари 20, 2006 Доклад Share Добавено Януари 20, 2006 Здравейте, до голяма степен катализат за вегетарианството ми стана този сайт. И преди това имах убежданието, че това е правилото ми решение, но след всичко прочетено само затвърдих решените си и то стана единственото възможно. Това е от година и половин ваче. Месото не ми липсва. Просто от момента, в който реших - това престана да е храна за мен. Най-интересното беше, че по същото време това решение взе и майка ми - още същата седмица мисля, преди година и половина. И при това, изобщо не го бяхме обсъждали (живеем отделно). Освен това всички роднини посрещнаха решението ни с разбиране и уважение! Много интересна ми се стори забележката за терморегулацията. Наистина в последната година съм преодоляла зиморничавостта ми, вече не ми е нито много топло, нито много студено, не съм и боледувала (изобщо). Не знам колко се дължи на хрането, колко на упражнения и доховни практики. Факт е обаче, че при по-строг пост усещането за топлина е почти едно и също, независимо от реалната температура навън. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Януари 20, 2006 Доклад Share Добавено Януари 20, 2006 Защото организма изгаря отвътре - така или иначе метаболизма е едно изгаряне, но при пост то се извършва без внасяне отвън на нужните продукти. Така като се замисля звучи малко страшно, но е точно обратното понеже изгарят ненужните състави... до едно време... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Алекс Добавено Януари 20, 2006 Доклад Share Добавено Януари 20, 2006 Абсолютно е така! Обаче трябва да се внимава да не се наруши равновесието в организма и да се засили прекомерно огнения елемент. Тогава изгарянето е прекалено голямо и човек буквално се топи... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Гост_Ася_* Добавено Януари 21, 2006 Доклад Share Добавено Януари 21, 2006 Здравейте,попаднах тук случайно,но ми се струва,че някой може да ми отговори на вълненията.Обичам страшно много животните и не искам да страдат,но безумно ми е вкусно месото като храна.Работата е там,че в съзнанието ми продуктите от месо са просто артикули от супермаркета и колкото и да си давам сметка как стоят нещата не успявам да се откажа от тях.От доста време се храня разделно и не ям много месо,но искам да спра окончателно,само че чуствам,че не мога да взема това решение все още.Нещо повече,не отричам,че месото ми е много вкусно и го ям с удоволствие.Как да си помогна?За няколко груби начина и отговора се сещам и сама. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Васил Добавено Януари 21, 2006 Доклад Share Добавено Януари 21, 2006 Здравей Ася, Бих ти препоръчал следният метод: За период от един месец премини изцяло на вегетариански режим на хранене. След това хапни концентрирасна порция месо - да кажем, 2-3 кюфтета или пържола - от това, което много ти харесва. След храненето наблюдавай вътрешното си състояние и забележи как ще се почувстваш. По възможност остани сама, за да можеш да извършиш наблюденията нормално. Ако сметнеш за подходящо записвай впечатленията си - както по време на финалната част на опита, така и преди това. Този опит може да ти даде аргументи в полза на един или друг хранителен режим. Желая ти успех! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts