Донка Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>"> name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> Редактирано Юни 26, 2009 от Моника13 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mochito Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Мир и светлина на духа му! http://www.youtube.com/watch?v=f8muMo0fw_M Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eshavt Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Светъл Път на Душата ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Не мога да лицемернича. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
izgrev Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 "Не мога да лицемернича. " Никой силом не би трябвало да върши каквото и да е. И да кара други да правят същото. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
daaah Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Света подвластен на поп културата скърби... но Вас трудно ви разбирам... Затова ще ви запитам: какво ви даде този човек, в какво Ви беше пример в живота? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 На мен не ми е дал нищо пряко. Просто беше част от тийн годините ми - тогава славата му се носеше по-високо и далече от на Исус или Айнщайн или Николас Тесла. Сега като чувам за кончината му и в мен тръгват спомени - носталгия, примесена с какво ли не. Много хора умират. Всички умират. Сега пишем точно за този, защото наистина имаше талант, който съчетан с друго социално-икономически фактори, е оставил трайна следа в паметта ни. Едва ли има някой да не е чувал това име или негова песен. Това не го прави велик или особен, по-скоро онези спомени от по-ранните ни години, в които той присъства и които ни се усмихват розово от паметта ни със свежестта и бодростта си, сега ни карат да обръщаме внимание на личността му. Спомени, в които майкъл може да е присъствал само като индиректен контекст или някои от тях да са били преживяни на фона на негови песни. Всеки умира! Дано Михаил Джаксонов е научил уроците си и има интересно пътуване и пребиваване в по-истинския живот! Мир! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Велина Василева Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Света подвластен на поп културата скърби... но Вас трудно ви разбирам... Затова ще ви запитам: какво ви даде този човек, в какво Ви беше пример в живота? Просто считаме, че когато една Душа си тръгне (която и да е тя; защото Бог не прави такава разлика между душите, която - една личност , в невежеството си - би направила), един от нас е свършил работата си и е отминал... Ние сме Цялото... Светъл път на Душата му! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Просто се сещам за всички никому неизвестни души, които в същия момент са напуснали земята. На тях кой да им пожелае светъл път? И така, тъй като не знам кои са те и вярвам, че Господ си се грижи за тях, независимо от пожеланията ни, Майкъл Джексън ще го даря с мълчание. Друго не намирам за уместно. Ако беше някой Светлоносец, осветил съдбите на хиляди, може би щях да изпитам нужда нещо да кажа. Редактирано Юни 26, 2009 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Велина Василева Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Просто се сещам за всички никому неизвестни души, които в същия момент са напуснали земята. На тях кой да им пожелае светъл път? И така, тъй като не знам кои са те и вярвам, че Господ си се грижи за тях, независимо от пожеланията си, Майкъл Джексън ще го даря с мълчание. Друго не намирам за уместно. Ако беше някой Светлоносец, осветил съдбите на хиляди, може би щях да изпитам нужда нещо да кажа. Добър отговор... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 26, 2009 Автор Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) За мен Майкъл Джексън ще остане жив с песента и клипа, който пуснах в първия пост. Всеки път, когато слушам и пея тази песен (особено в това изпълнение - с децата), не мога да спра сълзите си... Изпълва ме радост, любов, нежност към всяко същество в света, към целия свят.... и отговорност за него и за своето присъствие в него. Съжалявам - не ми стигат силите да преведа песента за тези, които не владеят английски... Heal the world Written and composed by Michael Jackson. Produced by Michael Jackson. Theres a place in Your heart And I know that it is love And this place could Be much Brighter than tomorrow And if you really try Youll find theres no need To cry In this place youll feel Theres no hurt or sorrow There are ways To get there If you care enough For the living Make a little space Make a better place... Heal the world Make it a better place For you and for me And the entire human race There are people dying If you care enough For the living Make a better place For you and for me If you want to know why Theres a love that Cannot lie Love is strong It only cares for Joyful giving If we try We shall see In this bliss We cannot feel Fear or dread We stop existing and Start living Then it feels that always Loves enough for Us growing So make a better world Make a better world... Heal the world Make it a better place For you and for me And the entire human race There are people dying If you care enough For the living Make a better place For you and for me And the dream we were Conceived in Will reveal a joyful face And the world we Once believed in Will shine again in grace Then why do we keep Strangling life Wound this earth Crucify its soul Though its plain to see This world is heavenly Be gods glow We could fly so high Let our spirits never die In my heart I feel you are all My brothers Create a world with No fear Together we cry Happy tears See the nations turn Their swords Into plowshares We could really get there If you cared enough For the living Make a little space To make a better place... Heal the world Make it a better place For you and for me And the entire human race There are people dying If you care enough For the living Make a better place For you and for me Редактирано Юни 26, 2009 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 На мен не ми е дал нищо пряко. Просто беше част от тийн годините ми - тогава славата му се носеше по-високо и далече от на Исус или Айнщайн или Николас Тесла. Сега като чувам за кончината му и в мен тръгват спомени - носталгия, примесена с какво ли не. Много хора умират. Всички умират. Сега пишем точно за този, защото наистина имаше талант, който съчетан с друго социално-икономически фактори, е оставил трайна следа в паметта ни. Едва ли има някой да не е чувал това име или негова песен. Това не го прави велик или особен, по-скоро онези спомени от по-ранните ни години, в които той присъства и които ни се усмихват розово от паметта ни със свежестта и бодростта си, сега ни карат да обръщаме внимание на личността му. Спомени, в които майкъл може да е присъствал само като индиректен контекст или някои от тях да са били преживяни на фона на негови песни. Всеки умира! Дано Михаил Джаксонов е научил уроците си и има интересно пътуване и пребиваване в по-истинския живот! Мир! Да. Спомени, напираха в мен, изпитвах необходимост да ги споделя, но нещо ме възпря. Орлин и Донка са изразили най- точно моите чувства. Истинските ми чувства. За мен Майкъл Джексън ще остане жив с песента и клипа, който пуснах в първия пост. Всеки път, когато слушам и пея тази песен (особено в това изпълнение - с децата), не мога да спра сълзите си... Изпълва ме радост, любов, нежност към всяко същество в света, към целия свят.... и отговорност за него и за своето присъствие в него. Съжалявам - не ми стигат силите да преведа песента за тези, които не владеят английски... ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nina7705 Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Щом един човек е докоснал с нещо сърцето ми,значи между нас се получава мост.С творчеството си Майкъл е направил много такива мостове из целия свят.Аз лично като разбрах тази сутрин за смъртта му ми стана едно такова тъжно.Пожелах красив полет на душата му.Стана естествено. Не е нужно да си светец за да те обичат хората,а да си просто човек със всичките си там кусури и въпреки тях да намериш и развиеш онази част от себе си,която си готов да споделиш с останалите. П.П. Когато не ми се говори просто мълча. Редактирано Юни 26, 2009 от nina7705 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атлантида Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Искам да го изпратя с един негов доста въздействащ клип, особено ако се гледа на full screen,съдържа изключително силно послание и вярвам, че е докоснало много сърца. http://www.youtube.com/watch?v=znKi6rpfB7A...feature=related Редактирано Юни 26, 2009 от Атлантида Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Поклон и светлина по пътя на душата му. Ако всички искаме от сърце да направим по едно действие, за да помогнем на Планетата, може би има шанс... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Тана Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Поклон и светлина по пътя на душата му. Ако всички искаме от сърце да направим по едно действие, за да помогнем на Планетата, може би има шанс... Мир на Душата му! Ние пак ще се срещнем! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Поклон и светлина по пътя на душата му. Ако всички искаме от сърце да направим по едно действие, за да помогнем на Планетата, може би има шанс... Мир на Душата му! Ние пак ще се срещнем! Нашите добри страни винаги ще се срещат: Редактирано Юни 26, 2009 от късметче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Трудно ми е да напиша за събитието на деня - 26.06.2009г. - напусна този свят една от най-ярките звезди на поп-музиката Майкъл Джексън. Блестящата кариера в шоубизнеса от съвсем ранни детски години превърна в най-тъжният и самотен човек авторът на най-красивите музикални шедьоври в наше време. Подробности от живота му можете да видите тук, а подробности около последните минути от живота му тук. Само тази песен да беше написал Джако, щеше да остане безсмъртен завинаги в нашите сърца... Ето какво споделя "кралят на попа" пред журналиста, написал най-много статии за него и 3 биографични книги, Randy Taraborrelli, по-малко от една година преди смъртта си: "Изморен съм. Не ми е останало нищо, което да мога дам. Искам да бъда оставен сам. Толкова ли е лошо това?" Много тъга има в живота на "вечното дете на шоубизнеса" през последните години, особено след повдигнатите срещу него позорни обвинения и изтощителния съдебен процес. "Джексън беше емоционално разрушен и така и не успя да се върне на сцената. Той страда толкова, колкото щеше да страда, ако присъдата беше виновен", споделя още Randy Taraborrelli. Вижте тук цялата статия на известния биграфист, пропита с болка и съчувствие към Майкъл Джексън. Дано душата му почива в мир на другия свят, който може би винаги му е бил по-близък от нашия. Споделете ваши любими песни от неговото творчество. Редактирано Юни 26, 2009 от Моника13 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ambbra Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 Светла му памет! Усещам Майкъл Джексън близък до моята душевност-аз също съм родена на 29 август! (знам .че числото 29 олицетворява най-тежката кармична отплата според астрологията) Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 "We Are The World", U.S.A. for Africa There comes a time when we need a certain call When the world must come together as one There are people dying Oh, and it's time to lend a hand to life The greatest gift of all We can't go on pretending day by day That someone, somehow will soon make a change We're all a part of God's great big family And the truth - you know love is all we need ( CHORUS ) We are the world, we are the children We are the ones who make a brighter day so let's start giving There's a choice we're making We're saving our own lives It's true we'll make a better day Just you and me Well, send'em you your heart So they know that someone cares And their lives will be stronger and free As God has shown us By turning stone to bread And so we all must lend a helping hand ( REPEAT CHORUS ) When you're down and out There seems no hope at all But if you just believe There's no way we can fall Well, well, well, let's realize That one change can only come When we stand together as one Онези от вас,които четат английски, не вярвам да останат безразлични към текста на тази песен а и въобще към песента, като цяло. Та в нея е концентрирано цяло едно духовно учение, не мислите ли!? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Юни 26, 2009 Доклад Share Добавено Юни 26, 2009 (edited) Ето и текста на "Earth song", чийто видеоклип присъства в няколко от постовете: What about sunrise What about rain What about all the things That you said we were to gain What about killing fields Is there a time What about all the things That you said was yours and mine Did you ever stop to notice All the blood we've shared before Did you ever stop to notice This crying Earth this weeping shores? Aaaaaaaaah, Oooooooooh Aaaaaaaaah, Oooooooooh What have we done to the world Look what we've done What about all the peace That you pledge your only son What about flowering fields Is there a time What about all the dreams That you said was yours and mine Did you ever stop to notice All the children dead from war Did you ever stop to notice This crying Earth this weeping shores I used to dream I used to glance beyond the stars Now I don't know where we are Although I know we've drifted far Hey, what about yesterday (What about us) What about the seas (What about us) The heavens are falling down (What about us) I can't even breathe (What about us) What about everthing (What about us) I have given you (What about us) What about nature's worth (Ooo, ooo) It's our planet's womb (What about us) What about animals (What about it) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us) Have we lost their trust (What about us) What about crying whales (What about us) We're ravaging the seas (What about us) What about forest trails (Ooo, ooo) Burnt despite our pleas (What about us) What about the holy land (What about it) Torn apart by creed (What about us) What about the common man (What about us) Can't we set him free (What about us) What about children dying (What about us) Can't you hear them cry (What about us) Where did we go wrong (Ooo, ooo) Someone tell me why (What about us) What about baby boy (What about it) What about the days (What about us) What about all their joy (What about us) What about the men (What about us) What about the crying man (What about us) What about Abraham (What was us) What about death again (Ooo, ooo) Do we give a damn За съжаление често гледаме на звездите в шоубизнеса, като на "продали душата си на дявола" хора и бързаме да ги отричаме, но много от тях страдат също като нас от жестокостта и безразличието на хората. Поради изострената си чувствителност и невъзможността им да се приспособят към материалния свят, те често губят реална представа за истинската стойност на нещата тук на земята, а това ги отвежда до още по-страшни катаклизми в живота им. Такъв е случаят и с Майкъл Джексън - едва на 11 години той се превръща в звезда и колкото и голямо да е откритието на продуцентите, за които едиствената цел е печалба, това се превръща в неговата най-голяма лична драма по-късно - той никога не успява да порасне. Всички имаме добри и лоши страни и ние сами избираме с какво да запомним Майкъл Джексън. Лично аз се прекланям пред гениалното му музикално творчество! Редактирано Юни 26, 2009 от Моника13 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юни 27, 2009 Доклад Share Добавено Юни 27, 2009 (edited) Моника . Славата е един от най- тежките товари... Нека музиката и прокарат мост през вечността. Нека просто да послушаме малко музика. На мене най- много ми допада в ТОЗИ вариант. Ако Любовта не ни свърже няма какво друго да го направи ако и думите ми да звучат клиширано, фалшиво или старомодно. Такъв човек съм, така усещам нещата. Така мога да се изразявам и така го правя. Поздрави на всички. Много Любов, Мир, Светлина и Слънчеви усмивки да има в този ден за всички вас. Редактирано Юни 27, 2009 от Fut Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 27, 2009 Автор Доклад Share Добавено Юни 27, 2009 Моето поколение израсна с музиката на Майкъл Джексън. От неговите песни учехме английски език. Неговите мелодии още звучат в съзнанието ми и започвам да си ги пея заедно с думите, които на времето знаех наизуст. Един много нежен, добър и крехък гений - един много силен дух. Джако не ни напусна - той е сред нас, в нас - с всяка дума и всеки тон композиран и изпят от него... Will You Be There Hold me Like the river jordan And I will then say to thee You are my friend Carry me Like you are my brother Love me like a mother Will you be there? Weary Tell me will you hold me When wrong, will you skold me When lost will you find me? But they told me A man should be faithful And walk when not able And fight till the end But Im only human Everyones taking control of me Seems that the worlds Got a role for me Im so confused Will you show to me Youll be there for me And care enough to bear me (lead me) (lay your head lowly) (softly then boldly) (carry me there) (hold me) (love me and feed me) (kiss me and free me) (I will feel blessed) (carry) (carry me boldly) (lift me up slowly) (carry me there) (save me) (heal me and bathe me) (softly you say to me) (I will be there) (lift me) (lift me up slowly) (carry me boldly) (show me you care) (spoken) In our darkest hour In my deepest despair Will you still care? Will you be there? In my trials And my tripulations Through our doubts And frustrations In my violence In my turbulence Through my fear And my confessions In my anguish and my pain Through my joy and my sorrow In the promise of another tomorrow Ill never let you part For youre always in my heart. Аз никога няма да се разделя с теб, защото ти си винаги в сърцето ми.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юни 27, 2009 Доклад Share Добавено Юни 27, 2009 Аз никога няма да се разделя с теб, защото ти си винаги в сърцето ми.... Ето как започва книгата му "Лунна разходка" : "Съкровеното желание на човека е да се добере до истината и да успее да я възпроизведе така, че тя да му помага в изразяване на чувствата и опита му, да бъде източник на радост, да добави нов смисъл в живота му и да докосне с надежда останалите. Това е изкуството в неговата най- висша форма. Тези мигове на просветление са онова, заради което продължавам да живея." Майкъл Джексън Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Юни 27, 2009 Доклад Share Добавено Юни 27, 2009 (edited) Привет! Не съм чувал същия да е умирал. Ако беше умрял всичко щеше да е наред. За съжаление не му бе дадено да умре в този живот. Ще трябва да се връща отново тук. Сега просто се муна за сетен път през онази черна "врата", от която всеки, който е все още "жив", трепери. Инак същия успе да донесе на света, онова, което му бе дадено да донесе, изпреварвайки мнозина във времето. Системата, обществото, егрегорите са доста силни "играчи" от отбора на заблуждението и неведението. Те са истинските пречки за себереализацията - булото на Мая. Но все пак театърът си остава само театър, на ужким! Редактирано Юни 27, 2009 от Ники_ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts