Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Междугалактическа политика


Guest Horus

Recommended Posts

Редактирано.

Няма как. Технологиите се дават на хората.

Дават се на хората в смисъл ? Пък и за да им се даде, трябва този дето дава, да ги има, да ги е създал.

Смисълът е, че още утре човечеството може да получи неизчерпаем източник на енергия и съответната технология за използването й. Съществата направляващи земната еволюция са наясно как може да стане това, но хората няма да я получат докато не бъдат готови за подобни енергии. Просто е необходимо да се насити пространството с нужната идея и някой човек в един момент ще се окаже в състояние да я приеме и реализира. Ние разбира се ще го обявим за велик откривател, но всъщност той няма да направи нищо повече от това да доведе една идея от висшите светове до нивото на човешкото съзнание. Тъмните действат по същия начин, само че те действат не с идеи, а с егоистичните желания на хората. Те не могат да дадат на хората нови идеи.

Подобни възгледи предполагат равнопоставеност на доброто и злото в космически мащаб. Но злото е ограничено само до определени нива на еволюцията.
А не са ли равнопоставени повърхностни сили (в дълбочината пък Едно, което се развива) - нараства доброто, нараства и злото. Чел съм, че има планети, на които има концентрация на негативна енергия, на други - концентрация на позитивна енергия, а планети от типа на Земя са някъде по средата (относителен баланс между светло и тъмно) и че дори има цивилизации следващи пътя на злото.

Нараствайки доброто, нараства и противодействието срещу него от страна на злото. Но злото е ограничено. В Космосът съществуват сили на хаоса, които не са зло. Те могат да бъдат разглеждани като безкрайни. Но това са слепи сили, безсъзнателни. Няма път на злото, защото злото винаги завършва с унищожение.

То може да съществува на някоя отделна планета в процеса на развитието й, но не може да бъде внесено отвън.
Ами я си представи, че две планети са много близки една до друга и на двете живеят войнствени и достатъчно технологични цивилизации - не е ли възможно да се млатят било то в междупланетното пространство, било нападайки си планетите взаимно.

Марс е близо, нали така. И Венера също. Ти виждал ли си марсианци и венерианци? Как тогава ще воюваме с тях (ако направим погрешното допускане, че тези цивилизации са войнствени)? Всъщност злото предполага егоизъм и ограниченост в себе си. Именно това е основната причина за земната изолация. Докато на една планета злото е силно, тя е изолирана. Тя сама се изолира.

Линк към коментар
Share on other sites

Редактирано.

Как така ще се изолира сама земята ? В смисъл, че извънземните не ни се показват официално, щото сме много лоши ли ?

Явно не вярваш в отвличанията на хора от извънземни... :) Струва ми се, че ако някакво извънземно те отвлече и изследва против волята ти, то не е добро същество ? А дали в действителност не е добро ? Учените изследват маймуни против волята им, пък сигурно има много хора, които смятат учените за полезни и добри хора.

За извънземните може да не е нередно това, че тормозят хора с научна цел. Но пък те ако са такива същества, че да могат да пътуват на огромни разстояния, явно имат достатъчно акъл, за да знаят, че не е редно да се тормозят други индивиди, особено разумни създания като хората.

Тоест, дори на други планети да има тъмни същности, те не могат да дойдат тук, за да ни вредят ?

В xnet пише, че извънземните били многоизмерни същества (това важало и за лошите извънземни) - можели да се проявяват в различни измерения, не само физическото. Имали и високотехнологични космически кораби, но това бил най - малкият им напредък в сравнение с нас. Хмм, защо ли са им кораби, ако могат да се придвижват и с астралните си тела... Ха, ами те ако могат да се придвижват и с астралните тела, защо им е да кацат на земята с кораби ? Но все пак има твърдения, че са идвали и идват извънземни кораби (казвала го е и Ванга) - това може да са цивилизации дето не са овладели астралното пътуване. Чел/чувал съм, че летящите чинии са разработки не на извънземните,а на руснаците и американците, и погрешно биват взимани за извънземни кораби.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Подобни възгледи предполагат равнопоставеност на доброто и злото в космически мащаб. Но злото е ограничено само до определени нива на еволюцията. Злото е крайно и ограничено, а доброто безкрайно. Злото винаги е локално. То може да съществува на някоя отделна планета в процеса на развитието й, но не може да бъде внесено отвън.

Като каза, че земята сама се изолира, сигурно намекваш за някакъв космически механизъм за предотвратяване на разпространяването на злото/заразата. Ако дадена цивилизация е лоша, тя няма да може да достигне свръх технологично ниво и няма да може да ходи да тормози други цивилизации, защото няма да доживее до етап, в който ще е способна на това, тъй като ще се самоунищожи - т.е. злото ще е останало само на нейната планета, няма да може да злодейства другаде, ще загине на ниво на развитие, което няма да позволява пътуване през огромни разстояния (или през пространствени портали). Все едно космосът се застрахова - за да пътуваш по други планети, трябва да си достатъчно извисен, за да не разнасяш мръсотия ? Такава ли е логиката ? Подобна логика прочетох в един пост на Никола Дамянов в темата Н.Л.О. Ще излезе, че не е имало и не е възможно да има междузвездни войни.:) Ако е верен този тип мислене де. Понеже щом има черни магове, Луцифер, що да няма и космически пирати.

Линк към коментар
Share on other sites

Възможно е да има портали в пространството, през които разстоянията (дори безбрежно огромните) да се изминават за много по - малко време.

А колкото до това дали има черен извънземен разум - може да има подобни цивилизации, които да са изключения, да са тръгнали по лош път. Щом като уж има Сатана и черни адепти (както споменах вече), може да има цели злонамерени цивилизации, които да са достатъчно навътре с нещата та да могат да ни посетят ако желаят...

В противен случай, ще излезе, че всички теории за нечестиви извънземни комуникиращи с човешки правителства и зареждащи ги с оръжия всъщност са лъжа...или пък теорията, че преди не знам си колко хиляди години ние хората сме били роби на анунаките от Нибиру..., както и че извънземните атаки в книгите и филмите са пълна фантасмагория, както и разните контактьорски твърдения за черен извънземен разум (току виж тези контактьори са общували с лъжливи астрални същности ?).

Твърди се, че в зона 51 има извънземни държани в плен. Някой ден ще разберем...може би...

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...