Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Междугалактическа политика


Guest Horus

Recommended Posts

Междугалактическа политика

Мод. редакция: Цитатът е заменен със съответния линк. Препоръчително е да не се слагат толкова големи цитати, а да се посочва източника им.

Линк към коментар
Share on other sites

...

Какво? Някой се е разхленчил нервно затова, че те искат да продължат всичко туй? Ами, детенце, почни да медитираш над глобалната картина и търси повече космическа информация, отколкото обикновено търсиш. За Бога, престанете да бъдете безучастни! Търсете Истината и нищо друго освен Абсолютната Истина. Може и да имате незначителен шанс за спасение.

Здравей, Horus!

Интересно и чак на места правдоподобно :) . Чудесно е и за сценарий на холивудски филм.

Само не мога да разбера, защо ни засипваш с разни такива материали, а не изказваш своето лично мнение. Този последния абзац да считам ли, че е твой? И ако да - към какво именно призоваваш, че не разбирам. Кой има според теб достъп до Абсолютната Истина?

Линк към коментар
Share on other sites

Мислех, че целта на форумите в този сайт е не само да водим чат за лични мнения /част от които са несъществени за дадена тема и безинтересни за голяма част от потребителите, т.к. касаят междуличностни спорове или отношения, по мои наблюдения/.

Смятам, че е полезно да се обменя и информация на която попадаме - и ако тя представлява интерес, да бъде дискутирана.

Явно, в този случай съм сбъркала и печеля неодобрението ви и липсата на интерес по темата - за което се извинявам.

Намеренията ми бяха съвсем добронамерени.

Линк към коментар
Share on other sites

Да и аз смятам, че е полезно да обменяме информация и да я дискутираме. От друга страна информацията, която споделяме пак е обвързана с личността на човека. Защо? Защото ако нещо за някой е информация и то ценна, за друг може да не представлява интерес, а за трети да бъде не информация, ами стъкмистика.

А и в случая не става ясно какво именно да се дискутира.

Аз бих опитала с нещо по-кратичко на първо време или да се каже нещо обобщаващо, а да се даде линк към материала - така ще бъде и в съгласие с правилата на сайта, а и ще предизвика повече интерес.

Линк към коментар
Share on other sites

Horus, въпросите които разглеждаш са много интересни.:) Но не е ли по-добре, когато цитираш почти цели статии от други сайтове, да подбереш само тези изречения на които искаш да акцентираш в дискусията. Към останалите просто да дадеш линк. Така и концентрацията върху разглеждания от теб проблем ще е по-голяма.

Също така е важно цитатът да е отделен от твоето лично мнение, което в първия пост на тази тема не се забелязваше. Това което съм оставила в първия ти пост е пак цитат от xnetbg.com.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, приемам забележката и ще го имам предвид :)

Материалът, който поместих първоначално и ти изтри - беше мой, но ти ми направи и реклама на другия сайт Х-нет така като си приложила линк на друга статия. Сега който се интересува - просто може да посети моят сайт Х-нет и да чете по въпроса. Тук няма да пълня групите с подобни материали.

Редактирано от Horus
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Horus,

Следя темата за извънземните от известно време и реших да се включа най-сетне в някой форум, където се пише информация за нея. Още повече, поназнайвам нещичко и от езотерична литература, така че защо не именно в този форум (така като гледам, най-много за това пишете тук). Напълно съм съгласен, че трябва да се дава свобода на словото, защото ако това не се прави, сме си обратно във времето на тоталитарен контрол. Така че пълен напред и кой каквото има да казва, да казва! Ще ми е много интересно да ми отговориш на няколко въпроса, Хорус, защото честно казано, има неща, които все още не мога да си изясня и не ми се струват съвсем логични относно обясненията, които някои хора дават.

И така, наскоро четох една книга от един български писател - Стамен Стаменов. Казваше се "Събуди се, човечество!" Общо взето, пишеше за нашествия от извънземни и за опасности от тях, въобще беше доста потреваща. След това четох и една книга на Вaн Хелсинг - много нашумял автор, но и в негативния смисъл -питайте германците за него и сигурно ще ги притесните в най-добрия случай. С две думи, той пише на няколко основни теми, една от които са тайните общества. Първата му книга е върху това, както и върху втората световна война, с интерпретация, която е наречена анти-семитска (с две думи, не евреите са страдали, а всъщност те са я организирали и т.н.) и заради която книгата е забранена в Германия (именно затова казах, че съм все пак за свобода на словото), като също има и своя интерпретация върху Библията - първо, че не евреите са я написали, а че е имало по-древни вавилонски текстове и второ, че не става въпрос за богове в тези текстове (във вавилонските текстове се използва множествено число, според него), а за извънземни - историята с анюнаките и т.н. Дотук добре, само че аз не съм човек, който се доверява лесно на информация. И затова продължих да разследвам по въпроса. Бях учуден да открия, че преди Вън Хелзинг, друг автор, но от еврейски произход, няколко години преди него е писал книга с подобни идеи. Евреин, който се опитва да обясни, че Библията не е еврейска книга - това беше странно, но все пак аз не искам и тук да правя прибързани заключения - има ги всякакви. Малко по-странен беше фактът, че съм гледал и филм, в който равини бяха правили някакъв проект върху тълкуванието на Библията чрез някакви кодове на староеврейски - което на мен ми се струва доста голяма измишльотина, защото така вместо да се върви по смисъла, се върви по буквите и препинателните значи, и то в буквален смисъл, а това няма нищо общо с моите представи за това как трябва да се тълкуват такива книги - и още по-странно е, че те накрая стигаха до някакъв подобен извод - че може би Библията е написана, а може дори и ние да сме създадени от извънземни. Странна работа, тия евреи, иди че ги разбери, казах си тогава.

За летящи чинии също съм попадал на какви ли не теории - едни твърдяха, че в някакви свещени индийски книги са описани някакви състояния, при които човек "лети" и "се издига" и че това трябва да се има предвид като доказателство за това, че индийците са имали летящи чинии. И какво ли още не. Е да, но аз също така познавам и някои езотерични (е, вече не толкова езотерични, щом и аз, пък и вие можем да ги прочетем) разбирания за тези книги. И тук започват моите въпроси, защото работите не ми се връзват съвсем добре.

Първо, защо в повечето езотерични книги се набляга повече на значението на тези текстове, защо там авторите са склонни по-скоро да приемат това, че някои от събитията са станали на земята, но че други са станали другаде - в духовния свят, евентуално в друг свят преди падението на човека? Автори като Вaн Хелзинг и Стамен Стаменов правят точно обратното - вместо да говорят за Христос в душата на хората и в духовния свят, вместо да говорят за трите свята, от които физическият е най-нереален, искат да извъртят така нещата, че всички събития да бъдат представи на физически план - сякаш това е реалния свят. И всъщност, много от нещата са подобни на някои неща, които вече са писани за духовния свят, само че се развиват в космоса - което обаче не същото, защото космосът, така както повечето хора го разбират, си е всъщност част от физическия свят, или по-точно част от материалния свят.Това е доста чест подход и в редица научно-популярни филми, както и използването на всякакви парчета от библейски (и особено новозаветни) фрази, които обаче често са извън всякакъв контехт - забелязали ли сте как Нео е "избраният", как другите "вярват в него", как имаме "Денят на страшния съд" и "Спасението" в поредиците терминатор, в които обаче не става въпрос за морал, а за машини и в които единствените представи за развитие са всъщност развитието на едно и също ниво - повече чаркове, повече възможности, но нищо качествено различно. Това го има и във "Видове" - извънземната е по-развита не защото притежава някакво по-добро разбиране от нас, повече благородни качества и т.н., а просто защото - може повече неща, превръща се на нещо друго, регенерира се и т.н. - все играчки, с които човешкото его отдавна иска да си служи. И това е то материалистичната представа за еволюцията - по-еволюиралият може повече - нещо, което донякъде се усеща и в книгите на Вън Хелзинг, а и в тази на Стамен Стаменов.

Второ, защо смяташ, Хорус, че учители като Бейнса Доуно или ясновидци като Баба Ванга не са споменали нищо за идващата опастност от извънземни. Ако те наистина са знаели какво ще се случи, тогава може би щяха да ни предупредят. Защото когато се говори за идващата нова епоха се споменава, че накрая човечеството ще заживеят като братя или поне някои от тях. Също така, "смирените ще наследят земята". А от тези хипотези, които автори като горните изказват излиза, че едва ли не за нас почти няма спасение от експериментите, които са решили да направят с нас и че най-добре ще е да напуснем земята. Да, много автори са съгласни, че рано или късно на земята ще настъпи топлинна смърт, но това ще е след много време, а от тези хипотези излиза, че ни остават някакви 100 години може би...и е почти невъзможно да се надяваме на нещо повече.

Не на последно място, идва и малко неудобният въпрос - ако има такъв контрол над всичко, тогава защо като за начало се е стигнало до печатането на книги като тези на Стамен Стаменов и Вaн Хелзинг? Защо все още ти позволяват да поддържаш и своя уеб сайт? Днес е много лесно да се издири IP адрес, от който се прави уеб сайт и с други думи, ако някой на власт имаше интерес тази информация да се скрие, цяло чудо е, че все още си свободна да я разпространяваш.

От друга страна, трябва да призная, че има известна полза от такава информация именно в тази насока - защото е добре хората да осъзнаят какви възможности за масова манипулация могат да крият наистина различните технологии и организацията на обществото. Вече сме достигнали до такъв технологичен напредък, че съвсем не е толкова трудно да се проследи някой. За някои места дори важи много повече - да оставим камерите по улиците, ами същото важи и за кредитните карти и т.н., дори може да се знае кой кога какво купува и т.н. Добре е това да се изкара на бял свят, защото така населението може да е по-наясно с това какви рискове крият зад себе си някои удобства. В това отношение, добре е тази информация да излезе наяве.

Но горните въпроси остават. Искам само да кажа, че не съм недобронамерен във въпросите си и ще ми е особено интересно да получа отговори от Хорус. Трите въпроса са в началото на всеки от параграфите, предхождащи по-горния. Извинявам се, ако някъде думите са грешно написани, използвах online кирилизатор. И още веднъж - само се опитвам да си обясня картината, не да критикувам.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

Мисля си, че има хора, на които е изгодно да има страх, а както знаем страхът е добро средство за управление и манипулация. Дори и да има извънземни, дали са нашественици? Или човешкото съзнание има нужда да воюва, да се страхува?... На мен ми харесва теорията, че те са тук, за да ни помагат и човечеството винаги е имало и има избор-да еволюира, т. е. да се разбира с по-напреднали от тях или да избере други средства?...

Знаем и за търсенията на нови средства за контрол от правителствата на САЩ и Русия, за търсенията на Хитлер... И това показва, колко са ниско още хората и от какво се нуждаят....

Като се има предвид и това, че във Вселената подобното привлича подобно, май от нас си зависи какви "пришълци" ще контактуват с нас... И дали искаме модерни оръжия, за да сме "велики" или мирно съвместно съществуване?

http://www.xnetbg.com/new/content/view/599/1/

В крайна сметка, щом Бог е сътворил всичко, световете не е ли възможно Той да "контролира" всичко? След като Велики Учители и йерархии се стараят да събудят и спасят човечеството от невежеството и самоунищожението защо биха позволили извънземна цивилизация да го направи?....

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Хорус!

Благодаря ти за включването тук! Темата е много интересна и точно в контекста на този форум, защото т.н. религии водят началото си именно от култа към "боговете от небето" и едва по-късно са сведени до абстрактни философии и път за морално психично развитие.

Прочетох текста от линка - много е интересен! Има и много скачания в мисленето и твърденията в него се основават най-вече на косвени предположения. Но е в много права посока според мен! Аз винаги съм се изумявал колко откъснати сме държани от по-широкия космически живот!

Линк към коментар
Share on other sites

Oпитах се да чета началната страница на xnetbg.com.

Неприятно впечатление прави шумовият фон, така напомнящ избухванията в Челопечене. А за хората, преживели бомбардировки, може би е и по-неприятен.

Кой би имал за цел да отключва подсъзнателни страхови преживявания, а същевременно на техен фон да подава информация?

Може ли тази информация да се възприема със спокойно и обективно съзнание на този шумов фон?

Тук повечето знаят достатъчно за зареждането на водата с определен вид енергия чрез музика и шум. Извинявам се, но моят организъм отказа да бъде зареждан по този начин и предпочете да си спести информацията.

Ако искате да ви четат разумни хора, неподдаващи се на нежелана хипноза, бихте се съобразили с това мнение :)

Имате моите най-добронамерени поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

...Вече без звук, може ли да ми обясните това:

" раси и от двете галактики мигрират напред-назад през този “звезден мост”. Това би обяснило защо способността за съвместно възпроизводство е станала значима."

Всевъзможни видове си пресичат пътя на Земята , но това по никакъв начин не означава автоматично тяхното чифтосване.

Генното инженерство на Земята е приоритет на Хомо сапиенс и има конкретни цели, не е просто така придобита способност.

... добър сценарий! Твърде дълъг и твърде познат от филмите, за да търся дълбоко скритата актуалност.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

По-скоро е един равномерен пулс - кой как го възприема вече е различен въпрос. На мен ми харесва и не ми пречи. Факт е, че ако човек прекомерно се фиксира в конспирациите, това ще е или резултат на параноични личностови черти или ще доведе до такива. Но от друга страна затварянето на очите за много прозрачната реалност зад представяната ни би било идеалистично бягство. Според мен оптималното отношение към актуалната реалност на световните манипулации е ясното им виждане, но без прекомерна фиксация в тях и със запазване на сърдечната връзка с космичния пулс! ;)

Линк към коментар
Share on other sites

късметче и Орлин :thumbsup2:

Искам да припомня защо е бил разпнат Исус-страхували са се, че учи хората на свободомислие, на Любов към ближния, страхували са се за властта си над хората...

Да, но днес съзнанието на човеците е доста по-развито и всеки може сам да разсъди кой път да избере...

Вяра+Любов+Истина

Линк към коментар
Share on other sites

По-скоро е един равномерен пулс - кой как го възприема вече е различен въпрос. На мен ми харесва и не ми пречи. Факт е, че ако човек прекомерно се фиксира в конспирациите, това ще е или резултат на параноични личностови черти или ще доведе до такива. Но от друга страна затварянето на очите за много прозрачната реалност зад представяната ни би било идеалистично бягство. Според мен оптималното отношение към актуалната реалност на световните манипулации е ясното им виждане, но без прекомерна фиксация в тях и със запазване на сърдечната връзка с космичния пулс! ;)

:thumbsup: И аз съм на същото мнение. Имам наблюдения, че по-скоро хора с параноични предразположения - 6-та енеаграма - са склонни да вярват на това, че всичко е конспирация, отколкото обратното; хора без такива склонности просто няма да четат или гледат много филми, подкрепящи такава визия. Важно е не само каква е степента на конспирираност според нас, но и как се реагира. Параноикът реагира с прекалено фиксиране, затваряне и свръхпредпазливост или обратното - с антиконспиративни писания или дори организации. По-адекватно според мен е тези данни да водят до конструктивни мобилизации, както го е усетил и Орли. :feel happy::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

No xnet сайтът все пак е и за езотерика, феномени, космически живот и т.н. А здравият интерес към тези неща показва просто широка визия и отворено съзнание. То че навсякъде има хора всякакви, така е :) . Но за корелацията между прекаленият интерес към конспирациите и параноята, си е така. Има манипулация и още как. Но въпросът е какво правим в ежедневието си, в нашата собствен апсихика, за д сме свободни от нея. Виждаме я, не сме слепи, но се фокусираме отвъд нея.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, приемам забележката и ще го имам предвид :)

Материалът, който поместих първоначално и ти изтри - беше мой, но ти ми направи и реклама на другия сайт Х-нет така като си приложила линк на друга статия. Сега който се интересува - просто може да посети моят сайт Х-нет и да чете по въпроса. Тук няма да пълня групите с подобни материали.

Искам да попитам как ти е ника в хнет и защо го наричаш "свой"? Защото аз съм Хорус от хнет. Не че някъде изрично си се представяла за мен, още повече пишеш в женски род, но такова впечатление създаваш като цяло. Досега нямах имитатори, та ми е интересно. Подозирам, че се познаваме просто ако се сещаш ;)

Редактирано от IntoTheRain
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Междугалактическата политика я свързвам с една информация в книгите на Барбара Марчиняк.Земята е като междугалактически център, като вселенска библиотека.В нас са скрити много интересни факти за Вселената.Нашата ДНК, не е от две спирали, а от дванадесет.Те трябва да се активират, ние сме уникални същества, защото водим многоизмерно съществуване.В нас е закодирана информация за развитието на вселената.Ние сме заличили в паметта си кои са нашите предци.Трябва да се върнем към първоизтоичника си и Божествената си природа.Ние сме обект на наблюдение от същества от цялата Вселена, еволюцията ни е уникална.Разбира се, че има междугарлактически интереси към нас, в това число и политика.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Дали е възможно в дъното на втората световна война да стоят извънземни ? Две воюващи инопланетянски групи, като едната да е подкрепяла САЩ, другата - Германия, а враждата между тези две извънземни сили да е стара и да е намерила поредния си израз в най - голямата човешка катастрофа и човешките борби за власт ?

Линк към коментар
Share on other sites

Подобни възгледи предполагат равнопоставеност на доброто и злото в космически мащаб. Но злото е ограничено само до определени нива на еволюцията. Злото е крайно и ограничено, а доброто безкрайно. Злото винаги е локално. То може да съществува на някоя отделна планета в процеса на развитието й, но не може да бъде внесено отвън.

Линк към коментар
Share on other sites

Тоест, отхвърляш идеята да съществуват високотехнологични, но злонамерени цивилизации, които да имат ресурса да колонизират други планети ? Ами отвличанията от извънземни ?

Би възникнал и въпросът, ако са толкова лоши и силни същевременно, защо не ни завладеят. Може би има някаква космическа организация, която ги възспира, но която не им пречи да се месят в землянските работи, в случай, че намесата е желана от хората респективно от тези, които управляват хората (масони, политици...).

Може би смяташ, че няма как една цивилизация хем да е постигнала много високо технологично ниво, хем да има завоевателски дух ?

Линк към коментар
Share on other sites

Редактирано.

Няма как. Технологиите се дават на хората.

Дават се на хората в смисъл ? Пък и за да им се даде, трябва този дето дава, да ги има, да ги е създал.

Подобни възгледи предполагат равнопоставеност на доброто и злото в космически мащаб. Но злото е ограничено само до определени нива на еволюцията.
А не са ли равнопоставени повърхностни сили (в дълбочината пък Едно, което се развива) - нараства доброто, нараства и злото. Чел съм, че има планети, на които има концентрация на негативна енергия, на други - концентрация на позитивна енергия, а планети от типа на Земя са някъде по средата (относителен баланс между светло и тъмно) и че дори има цивилизации следващи пътя на злото.

То може да съществува на някоя отделна планета в процеса на развитието й, но не може да бъде внесено отвън.
Ами я си представи, че две планети са много близки една до друга и на двете живеят войнствени и достатъчно технологични цивилизации - не е ли възможно да се млатят било то в междупланетното пространство, било нападайки си планетите взаимно. Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Редактирано.

Някой ако разбира достатъчно от биология, да отговори дали е възможно да се създават хибриди между Хомо сапиенс и някакво извънземно биологично създание (според един зъболекар от вибокса, това е невъзможно, но има твърдения за подобно хибриди, дори жени твърдят, че са били забременявани против волята им от извънземни същества).

П.п.: И още едно питане : според вас, защо извънземните се крият от хората, защо не слязат официално, ами все на тайни експедиции идват ? Само защото много ще ни е шубе от тях ли ? Или пък те се страхуват от нас ? Дали това, че хората още (уж) не са подготвени е единствената причина ? Ако извънземните са с чисти намерения, защо просто не се покажат ? Да дойдат, да кажат ето ни ? Или не представляваме достатъчен интерес за тях, та да поддържат по интензивно общуване с нас ли ?

Преди години в предаването "Може би са те...", една контактьорка каза, че извънземни са и предали, че човечеството ще бъде прието в някаква космическа организация през 2100 и не знам си коя година и че още му било рано...

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Редактирано.

Благодаря, приемам забележката и ще го имам предвид smile.gif

Материалът, който поместих първоначално и ти изтри - беше мой, но ти ми направи и реклама на другия сайт Х-нет така като си приложила линк на друга статия. Сега който се интересува - просто може да посети моят сайт Х-нет и да чете по въпроса. Тук няма да пълня групите с подобни материали.

Искам да попитам как ти е ника в хнет и защо го наричаш "свой"? Защото аз съм Хорус от хнет. Не че някъде изрично си се представяла за мен, още повече пишеш в женски род, но такова впечатление създаваш като цяло. Досега нямах имитатори, та ми е интересно. Подозирам, че се познаваме просто ако се сещаш wink.gif

E, Хорус, отговори на човека. :lol:

П.п.: А относно това защо извънземните не искат масово и открито да си общуват с нас. Сигурно им се струваме тъпички. Но явно сме им достатъчно интересни за изследване. :D Макар че би ми било любопитно да седна на една маса с някой чуждоземец и да се поразговорим за нещата от живота. :P Може и той да научи от мен нещо, знае ли човек. Пък аз ще го питам и разпитвам как си живеят на неговата планета. :lol:

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...