solej Добавено Юни 18, 2009 Доклад Share Добавено Юни 18, 2009 Виждаме ,че много от съвременните църкви и духовни общества реформират своите ритуали .Някои дори стигат до ''революционни ''промени.Така те са в сънхрон с новите виждания на съвременните хора. В Братството нарядите като че ли са ''застинали''. Какви трябва да бъдат те днес като съдържание ,форма и продължителност, за да отговорят най-вече на изискванията на младите духовни хора? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 19, 2009 Доклад Share Добавено Юни 19, 2009 (edited) Опитваме се да направим нещичко Молитвени наряди Мисля си, че ако всеки човек, ей така заради себе си и Бога вземе да прочете по някое време през деня Молитвите, ама със сърцето си... Сигурна съм, че ще има ефект... Редактирано Юни 19, 2009 от xameleona Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Юни 19, 2009 Автор Доклад Share Добавено Юни 19, 2009 Аз достатъчно години пиша наряди в интернет.Има и потребители от този форум ,които са ги ползвали. Но те изразяват моите възгледи и знания.Не е достатъчно да вземеш молитвеника и да подредиш няколко псалма,молитви.Правенето на наряди е сложно изкуство.Трябва да се синхронизират дори тоналностите на песните. Следването на стария модел /с натрупването на текстове/ все по-малко се приема от младите хора. А за ''революции'' ,свързани с медитации ,съзерцания или други духовни упражнения въобще не се говори. Но...днес не е 1944г. /или по-рано/.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Февруари 26, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 26, 2010 (edited) Виждаме ,че много от съвременните църкви и духовни общества реформират своите ритуали .Някои дори стигат до ''революционни ''промени.Така те са в сънхрон с новите виждания на съвременните хора. В Братството нарядите като че ли са ''застинали''. Какви трябва да бъдат те днес като съдържание ,форма и продължителност, за да отговорят най-вече на изискванията на младите духовни хора? Макар времето да тече все по-бързо, исконните истини си остават. Колкото и да сме модерни, Библията е и ще остане една от вечните книги. Някои хора обичат денят им да е строго подреден и с радост биха спазвали нарядите, други пък си казват молитви и песни по всяко време и при най-различни обстоятелтва. Всеки сам се решава. Аз лично благодаря на хората, които с внимание и отговорност съставят нарядите. Не виждам смисъл да се модернизират. Те се харесват и правят стриктно от много хора. Други пък наблягат на песни, формули и упражнения. Учението е много богато и разнообразно и има за всеки по нещо. Всеки върви по Пътя с неговото си темпо. Редактирано Февруари 26, 2010 от Viki3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Април 25, 2010 Доклад Share Добавено Април 25, 2010 Беседа по нярядите Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts