Иво Добавено Юни 11, 2009 Доклад Share Добавено Юни 11, 2009 Родителите играят важна роля във възпитанието не само на съзнателния живот на детето, но и във формирането на неговото подсъзнание. А както е известно: Подсъзнанието може всичко Какви утвърждения, формули и молитви казвате за вашето дете? А използвате ли силата на неговото подсъзнание и да повтаряте някои от тях заедно? Ако да, кои? Моля споделяйте само своя личен опит Ето две примерни: "Господи, благослови моето дете! Запази го от всички злини и помогни да се развият всички дарби и способности, които Ти си вложил в неговата душа." източник "Молитва на детето Подкрепяй ме, о Боже, Татко наш, във вси неволи да търпя и над съблазните всечасни да се въззема с чистота. И хлебеца ми благославяй, и въздуха, и чистата вода; и съня ми дай детски - чист и сладък, да бъде силен и крепък в труда. И сърце ми младо, Творче Благи, изливай щедро Своята Любов, на вси страдующи да помагам и да възпявам пътя Ти нов. Ти Боже, Който можеш всичко и грижиш се безспир за мъничките птички и за целия земен мир. О, Боже, бди над мен от Своя слънчев свод. Прати, Боже, благословение над моя млад живот. Да расна, Боже, под Твоята благодат, под Твоята светал шир, да се събуждам с радост и да заспивам в мир. Амин." източник Интересни идеи за практическо приложение могат да бъдат намерени и в книгата "Подсъзнанието може всичко: За деца от 3 до 12 години" от Дж. Кехоу Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Август 25, 2009 Доклад Share Добавено Август 25, 2009 Темата ме интересува, благодаря. На каква възраст е удачно да започнем да учим детето и как обяснявате молитвата на най-малките? И... правилно ли е? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Август 27, 2009 Доклад Share Добавено Август 27, 2009 "Подсъзнанието може всичко: За деца от 3 до 12 години" от Дж. Кехоу Книгата наистина си струва да бъде прочетена и ползвана! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nina7705 Добавено Август 28, 2009 Доклад Share Добавено Август 28, 2009 (edited) Поздрави за хубавата тема! infinfty1305,не бива да имаш притеснения кое е правилно или неправилно в случая.Ако родителят интуитивно изпитва потребност да сподели нещо съкровено като молитвата с детето си,в това няма нищо лошо.Та нали по този начин ще открехнем завесата към духовният свят за децата си...и за нас самите разбира се.И това е само един от начините.Нали се учим непрекъснато,пък и намеренията са по-важни. За конкретно утвърждение за деца не мога да се сетя в момента за да споделя,но много често се опитвам да им помогна да променят отрицателни ,негативни модели на мисли,като ги заменят с положителни.Много е трудно, разбира се,като се знае какъв голям товар носим на гърба си от минали поколения пък и личен пример. Аз бих добавила към прекрасната тема и мантрите.Ние тримата с децата ми това лято много често слушаме и си припяваме тази мантраhttp://www.youtube.com/watch?v=g263N4XzoZo В началото не знаех защо съм така силно привлечена към тази мантра,но след няколко седмици отговорът излезе наяве.Няма случайни нещо,просто трябва да се отпуснем и да следваме интуицията си,а тя много често се обажда когато става въпрос за децата ни. Редактирано Август 28, 2009 от nina7705 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Октомври 11, 2009 Доклад Share Добавено Октомври 11, 2009 За да внушишъ нѣкому нѣщо, трѣбва думитѣ ти да иматъ сила. Често употрѣбяватъ думитѣ „внушение“, „хипнотизиране“. Какво е хипнотизирането? То е сила, която може да употрѣбите въ добра и лоша смисъль. Съ малка и съ голѣма доза може да произведете два противоположни резултата. Ако кажете на вашия синъ: „Ти ще бѫдешъ добъръ, синко,“ той наистина ще стане добъръ. Майка, като зачене, да каже: „Азъ вѣрвамъ, вѣрвамъ, че ще родя добро дѣте, радвамъ се, че ще бѫде добро дѣтето“ и т.н. Радвайте се Казвали са ми, че не е хубаво да се носят снимките на децата ни в портмонета и чанти, защото когато се притесняваме за тях, има опасност да им навредим с мислите си. Никой от нас не прави това съзнателно, но беседата "Радвайте се" е една от многото, в които Учителя ни помага да разберем как да се отърсим от тези излишни страхове и напрежение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
loraip22 Добавено Ноември 6, 2009 Доклад Share Добавено Ноември 6, 2009 Moят Слънчо(на 2 годинки) заспива всяка вечер казваики "Дядо Боже,пази мен и всички дечица!" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Ноември 16, 2009 Доклад Share Добавено Ноември 16, 2009 Да, подсъзнаннието може всичко, а свръх съзнанието - още повече. Най-важно и да имаме спокойствие и любов, които по индукция децата ще усетят, изпитат и предадат на другите. Псалм 91 и Добрата молитва са прекрасна комбинация! Цветните лъчи са магически!!!! А Това, което може да се изкаже/внуши с думи, не е Дао. Една приятелка чете вечер от Свещени думи на учителя (то избира страница), или извадки по теми (малките книжки, съставени от А. Керемедчиев). Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Декември 4, 2009 Доклад Share Добавено Декември 4, 2009 Господи, благослови (детето ми) да ходи неуморно в пътя на Истината и Доброто, и всичките му чувства, желания, действия и постъпки да бъдат заквасени от живата Истина, която произтича от Духа на Любовта. "Молитви, формули, песни", Изд. Бяло Братство, София 2009. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
дана Добавено Декември 4, 2009 Доклад Share Добавено Декември 4, 2009 Ето една молитва за малки деца и от мен. "От главата до нозете Аз съм образ Божи. От сърцето до ръцете Чувствам аз дъха на Бога. И кога с уста говоря Следвам Волята на Бога. Кога Бога аз съзирам Навсякъде,и в мама,в татко, Във всички мили хора, В животни и в цветенца, В дървета,в камъните също, Аз се не боя от нищо, А любов изпитвам само Към всичко що ме обикаля." На моят син му чета от Евангелията. Понеже е малко холерик му чета това от Марко.Той е вече на 9. Започнах да му чета на 7, но после разбрах, че на децата до 9 им се четат в началото , или по-точно им се разказват истории от Сътворението и едва след 9 се запознават с части от Новия завет. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Итое Добавено Декември 8, 2011 Доклад Share Добавено Декември 8, 2011 Много ценни неща казвате!!! Благодаря ви от сърце!!! И моето дете ще ги знае тези молитви!!! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts