Таня Добавено Септември 26, 2006 Доклад Share Добавено Септември 26, 2006 Исус Христос според вас какво е имал предвид под "плодовете им"? Плодът на Духът е любов,радост, мир,дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание: против таквизи няма закон. Гал.5:22,23 Според мен това е имал предвид Христос. Да сме в постоянна връзка с Божия Дух. Само тогава няма опастност да се самозаблуждаваме, когато вършим Божията воля. Всичко друго ще ни води до самозаблуда. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Септември 27, 2006 Доклад Share Добавено Септември 27, 2006 Плодът на Духът е любов,радост, мир,дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание Да. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Багира Добавено Септември 30, 2006 Доклад Share Добавено Септември 30, 2006 Плодът на Духът е любов,радост, мир,дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание: против таквизи няма закон. Гал.5:22,23 Според мен това е имал предвид Христос. Да сме в постоянна връзка с Божия Дух. Само тогава няма опастност да се самозаблуждаваме, когато вършим Божията воля. Всичко друго ще ни води до самозаблуда. Да, ама знаем ли я? И вършим ли я? Резултатът- животът който водим, показва ли, че така правим? И защо иначе апостол Павел ще казва (послание до римляни- глава 5, ст. 19) " Защото не доброто, което искам правя, а злото, което не искам, него върша" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
max Добавено Октомври 3, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 3, 2006 Когато изпълнявам задълженията, си в света има опасност от себеутвърждение, да утвърждавам егото си, навлизам в царството на заблудите, но ако им се вържа, тогава започвам да създавам , свое такова царство "Царството на САМОзаблудата" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 3, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 3, 2006 (edited) Здарвейте, приятели! Да се реша и аз да се разпиша по темата... Да сме в постоянна връзка с Божия Дух. Само тогава няма опастност да се самозаблуждаваме, когато вършим Божията воля. Всичко друго ще ни води до самозаблуда. Кой ли заземен човек може да е в постоянна връзка с Божия Дух значи всичко си е само заблуда Да, ама знаем ли я? И вършим ли я? Резултатът- животът който водим, показва ли, че така правим? И защо иначе апостол Павел ще казва (послание до римляни- глава 5, ст. 19) " Защото не доброто, което искам правя, а злото, което не искам, него върша" не винаги я знам +не винаги я върша щом даже апостол Павел споделя, че все злото което не иска - него върши(слаба воля значи и той )...какво да се прави казва ли някъде апостола, то всичко май е самозаблуда за всичко щом съм благодарен и доволен ( няма значение дали страдам или добрувам ), туй значи ли че върша Божията воля Любов + Светлина + Мир + Радост Редактирано Октомври 3, 2006 от Благост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 Ама не е от слаба воля, а от силната човешка. Каквито и правила да прилагаш, щом е от човешката ти воля, то ти утвърждаващ егото. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 Точно! Според мен всяко правило, което държим да спазваме както ние и другите, е проява на силно его и още повече го засилва. Въпрос: Има ли "правило или правила" които не са от егото и не го укрепват, а го поставят на мястото му и с ролята му? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 Въпрос: Има ли "правило или правила" които не са от егото и не го укрепват, а го поставят на мястото му и с ролята му? Его - Егоизъм, мое, твое, собственическо чувство, търсене на лична облага, човек гледащ само за себе си... Тези правила, които не се свеждат и не носят лична облага, изгода не са от егото. Винаги има възвращаемост. То по тази логика и стремежа към Бог може да се приеме като егоистичен. Защо ти е Бог - за да ти е добре в любовта Му? Животът е като бумеранг. Не трябва да се живее с мотото - "за да получиш трябва да дадеш", ами заради самото даване, което впоследствие те прави щастлив, но не и да даваш заради облагата от следващото го въпросно щастие. Трудно е да се излезе от този кръговрат. Трудно е да се преодолее необходимостта от щастието. Може да станеш и студено-безразличен към щастието. Но... А може би в него, в щастието се състои смисълът? Иначе живота - живот ли ще е, ако не усетиш тръпката му и ако останеш безразличен към него? Може би това безразличие е другата крайност, която също е грешна? Може би в средата е Истината? Точно това сигурно се има в предвид, когато се твърди, че егото и супер-егото са необходими в допустимо количество и че те не трябва да изчезват напълно? А знаете ли, кои са студени и не усещат щастието? А... Донка, ти нали не питаш за готови формули за успех и духовен напредък, които да не нарушават моментното ни мързеливо темпо? Както се вика - "От вратата за краката." А? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 голямо вдъхновение си много ми е готино това за моментното мързеливо темпо...ММТ...моментът ми е любима мерна единица за време щото е неопределена или съм в самозаблуда Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 моментът ми е любима мерна единица за време Какво съвпадение! И на мен. Не, не питам за готови формули, защото за мен те са си Самозаблудата . Затова ги сложих в кавички. Питам за нещо, каквото и да е, което да не е от егото и да не го усилва. Нещо, което да не води до самозаблуда... Е, имам варианти мои, но все още са в процес на доуточняване и споделянето много ми помага... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 (edited) Питам за нещо, каквото и да е, което да не е от егото и да не го усилва. Нещо, което да не води до самозаблуда... Смиренoмъдрието +Вечно ще съм ППППР = Признателен + Послушен +Покорен + Предан Раб на Господа Исуса Христа, Сина Божий! Амин Любов + Светлина + Мир + Радост Редактирано Октомври 4, 2006 от Благост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 Какво съвпадение! И на мен. Не, не питам за готови формули, защото за мен те са си Самозаблудата . Затова ги сложих в кавички. Питам за нещо, каквото и да е, което да не е от егото и да не го усилва. Нещо, което да не води до самозаблуда... Е, имам варианти мои, но все още са в процес на доуточняване и споделянето много ми помага... Отдавна не се беше показвала в яснота. Таман започнах да се чудя - Коя си ти?. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 (edited) Въпрос: Има ли "правило или правила" които не са от егото и не го укрепват, а го поставят на мястото му и с ролята му?Молитва. Самонаблюдение. Самоанализ. Самоконтрол. Преклонение, любов, благодарност към Бог и Духовен Учител. Мислене за Бог. Търсене на Бог. Пребиваване в компанията на Бог. Посвещаване на храната, водата, интелекта, мислите, думите и действията на Бог. Живота си, който посвещаваме на Тебе за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй. Добрата Молитва 1900 Редактирано Октомври 4, 2006 от Валентин Петров Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 единомислие Молитва. Самонаблюдение. Самоанализ. Самоконтрол. Самонаблюдение+ Самоанализ + Самоконтрол ...= САМООСВОБОЖДЕНИЕ Любовта на Отца + Благодатта на Сина + Причастието на Светия Дух с нас, в нас, около нас. Амин Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 Благодаря. Колко е хубаво всеки като стига до изчистването на егото от самозаблудата му по своите си лични начини дето са му най-близки на душата. Мен малко ме е "срам" да си кажа моя начин да си слагам Егото на мястото му и да го чистя от самозаблудите - някак ми е "несериозно-детски" но действа безотказно. Ами .... смея се и си пея... дори и на ум. А, да забравих - и като слизам по стълби подскачам ... И докато го правя се самонаблюдавам с радост. За молитвата - да - но това е в друга тема. Все пак зависи от молитвата. Егото лесно може да се "настани" в нея.... чувала съм и съм набюдавала такива "молитви". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 (edited) Дам ,такава молитва изглежда като роза обвита в плевели и бодли , обърнати към нас самите . Жестоки са тези молитви за нас самите . Лично аз , когато съм започвала такива молитви , точно на третата дума /или по - скоро мисъл / се спирам и казвам : Добре , Господи , пак ще си помисля и пак ще дойда да Ти се помоля . Надявам се да ми Простиш моята неспособност да бъда така , чиста в мислите си , че да бъда достойна да отправя молитва към Теб . И привършвам с бодливата молитва . Редактирано Октомври 4, 2006 от Инатари Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 (edited) действа безотказно. Ами .... смея се и си пеяда. И привършвам с бодливата молитва Редактирано Октомври 4, 2006 от Валентин Петров Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Октомври 4, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2006 It hurts too much .I can't stand it . /незнам защо на английски го казвам , просто по - леко ми е като го кажа така / Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eli Добавено Октомври 5, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 5, 2006 И аз в началото на Пътя "опирах" до "бодливите"молитви... Изкушението да опиташ Силата,докато "чиракуваш",е голямо, но си има време за всичко. Мъдростта идва с времето. А егото няма как да се "настани" в тази молитва: Да бъде Твоята воля,Господи,не моята! Бог знае кое е най -добро за нас ,и ни го дава. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Октомври 5, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 5, 2006 Мъдростта идва с времето. и още "не питай старило, а патило" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Октомври 6, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 6, 2006 единомислие Ама не е от слаба воля, а от силната човешка. Каквито и правила да прилагаш, щом е от човешката ти воля, то ти утвърждаващ егото. така си е, много е силна волята на плътта, а ние сме средни слабаци, много е силен капана на земното електромагнитно поле. Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Октомври 9, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 9, 2006 и още "не питай старило, а патило" Тази поговорка ме подсеща, дали човек в повечето случаи трябва да си изпати, т.е. да премине през различи трудности за да може да помъдреее Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Октомври 9, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 9, 2006 Със сигурност разумното страдание води нагоре. Т. е. Да разбираме какво ни се казва, какво трябва да променим. Това е придобиване на опит. С Любов и постоянство Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Октомври 9, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 9, 2006 Скъпи приятели , със сигурност , колкото по - нагоре се качваме , все по - големи грешки ще доспускаме , но нали затова ,сме тръгнали да се учим . Не мисля , че има друг начин за учене освен по пътя на страданието и грешките или с други думи - опитността . Ако не сгрешите няма как да се научите , не може все белички да си стоим , трябва , да паднем , да се изправим и да продължим нагоре по планината . Стигайки до върха знаете ли колко окаляни ще стигнем . Не познавам човек , който да се учи по някакъв друг начин освен от грешките си и опитността си . Ако вие познавате добре , ще се радвам да чуя за този човек - феномен . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Октомври 10, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 10, 2006 Скъпи приятели , със сигурност , колкото по - нагоре се качваме , все по - големи грешки ще доспускаме , но нали затова ,сме тръгнали да се учим . Не мисля , че има друг начин за учене освен по пътя на страданието и грешките или с други думи - опитността . Ако не сгрешите няма как да се научите , не може все белички да си стоим , трябва , да паднем , да се изправим и да продължим нагоре по планината . Стигайки до върха знаете ли колко окаляни ще стигнем . Не познавам човек , който да се учи по някакъв друг начин освен от грешките си и опитността си . Ако вие познавате добре , ще се радвам да чуя за този човек - феномен . Да, като най-важното е наистина да се учим от тях и дано не са фатални разбира се Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts