kaf6 Добавено Март 27, 2009 Доклад Share Добавено Март 27, 2009 Здравейте,търся помощ.Имах здравословен проблем -имах болки в лакета от една година.Ходих на ортопед би ми три инжекции,при което болката премина,но не след дълго,след три месеца тя отново се завърна.Във връзка с тоза заболяване останах без работа.Тръгнах пак по доктори,физиотерапии-нищо и пак инжекции,доктора каза,че трябва да си щадя ръката.След известнво време болката отшумя,но сега се страхувам да не би пак да се завърне,говоря за болката.Нищо не ме радва в живота,дори и пролетта,която е начало за нещо ново.Нищо не ми се прави,живея насила,какво е това освен депресия,но много силна.Като,че ли нищо не е в състояние да ме изваде от нея.Отделно имам и други лични проблеми,които ми се струват страшно трудни за разрешаване.В личния ми живот настъпиха промени,живят с един мъж доста години,но не се разбирахме много,след това срещнах друг,сега съм с него.Бях много щастлива отначало,но защо сега се чувствам САМА,а той е много добър.Ето в момента съм без работа,а минах 40 год. и с тази криза вече 4 месец не мога да намеря,пък се и съобразявам с болната си ръка каква работа да започна.Кажете ми как да постъпя,благодаря Ви предварително. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Март 27, 2009 Доклад Share Добавено Март 27, 2009 Здравейте! Най – вероятно сте права и наистина сте в депресия .Но грешите, че е много тежка. От написаното мисля, че е малко под средното ниво. Подходите в случая могат да бъдат няколко- Първият е да се опитате сама да си помогнете: Тук http://izvorite.com/ се намира една много хубава книга ,,Ти, лечителят. ‘’от Хосе Силва и Робърт Б. Стоун. Метода Силва се дискутира и по – долу във форума така, че прочетете и там. Препоръчвам го, защото е много ефективен за овладяване на болки, стимулиране на оздравителните процеси и отделянето на ендорфини и енкефалини , които повишават настроението. Трудността на метода е само една – трябва, както казва Норбеков човек да си седне на задника и прави нещата. Вторият подход е да се потърси психиатър.Антидепресантите модат да помогнат да излезете от това състояние .Но, ефективността им без психотерапия не е трайна. Третият подход е само психотерапия.Обърнете се към някой специалист и той може да ви научи как да се справите с болката и другите проблеми предизвикващи депресивното състояние. За мен комбинирането на два от посочените метода е оптималният вариант. Ari 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts