Иво Добавено Март 29, 2005 Доклад Share Добавено Март 29, 2005 Класически композитори Кои са ви любимите класически композитори? И кои произведения (може и линкове към mp3) ? Как ви въздействат? Мислите ли, че музиката от различните класически композитори може да влияе за развиване на различни черти на характера? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Любица Добавено Март 30, 2005 Доклад Share Добавено Март 30, 2005 Най-любими са ми произведенията на фамилията Щраус. В къщи си ги пускам и когато ми е весело и когато ми е тъжно, много ми помагат за тонизиране, разведряване и за размишления. Ако намерите някъде в нета мр3 споделете къде с удоволствие ще си ги сваля. erendil 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мозата Добавено Април 10, 2005 Доклад Share Добавено Април 10, 2005 Класическа музика е много общо понятие.Но-да.Обожавам този тип музика Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Зара_ Добавено Април 10, 2005 Доклад Share Добавено Април 10, 2005 Не обичам класациите,а за мен Бетховен е извън тях със своята мощ и красота. Той като че ли успява да събуди в мен представа за изначалния Хаос, който след това се трансформира в една завършена Вселена. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Май 18, 2005 Доклад Share Добавено Май 18, 2005 Любимият ми композитор е Едвард Григ /1843-1907/ - Норвегия.В неговата муэика се чувства поетичния образ на Норвегия - страната на фиордите,горите,скалите и прекрасната скандинавска митология.След напрежението през деня неговата музика дава успокоение. Вашият форум е истински оазис в пустинята от пошлост и цинизъм,която залива мрежата.Засега се въздържам да пиша в него,тъй като не съм много сигурна в кирилицата на компютъра си. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Славица Добавено Май 19, 2005 Доклад Share Добавено Май 19, 2005 Бина, на мен Григ също ми е от любимите композитори! Веднъж имах щастието да посетя Норвегия, която наистина е вълшебно място, и тогава музиката на Григ придоби още по-пълно значение за мен. Чувството беше сякаш нещо, което дълго си търсила, си идва на мястото. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
gabsi Добавено Септември 19, 2005 Доклад Share Добавено Септември 19, 2005 Класи4еската музика е много хубава и аз се запалих по нея благодарение на госпожата ми по музика. Тя ме нау4и да ценя истинската музика! Понякога имам 4увството, 4е душата ми се слива с приятните звуци на тази музика. Произведенията ми помагат да забравя за вси4ко и едва ли не като ги слу6ам се пренасям в друг свят, мой си свят. Много ми харесва "Аве Мария", защото е много успокояваща, нежна и изпълнена с 4увства. Даже трябва6е да пи6ем съ4инения по "Аве Мария" нали какви 4увства буди в нас и учителката ме похвали, за6тото единствено аз от 7 паралелки съм се била доближила до смисъла му. Харесват ми о6те симфония No:40 и др Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Октомври 27, 2005 Автор Доклад Share Добавено Октомври 27, 2005 Много и различна класическа музика за теглене: ТУК Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Октомври 27, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2005 Иво, благодаря ти много за линковете От известно време изпитвам голяма нужда да навляза и понеже не намирах линкове, откъдето да си сваля музика ми оставаше само да ходя в студио музика на библиотеката, а напоследък не разполагах с такова време Благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kabala Добавено Октомври 27, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2005 Здравей,Иво! Музиката,която за мен е много романтична и как да кажа,ами растапя ме..това е Адажиото на Албинони.Като цяло мога да кажа,че за мен Бетовен е най-великият композитор....Страхотен е...Но,когато ми се налага да чертая,понеже съм си много нервозно ,предпочитам Моцарт ....Е,харесвам и Бах,но само с неговата Токата и фуга в ре минор Дълго време съм се занимавала с музика,та си имам много любими композитори,но само с по едно-две произведения...като Букерини,например Бих ви посъветвала да чуете увертюрата към операта "Селска чест",която се нарича "Кавалерия рустикана",нещо върховно е Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Октомври 27, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2005 Иво,хиляди благодарности за линковете Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Севдалина Добавено Октомври 28, 2005 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2005 Обичам Паганини Когато го слушам спирам да съществувам; изцяло ме обсебва Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest TheTRIGGER Добавено Декември 6, 2005 Доклад Share Добавено Декември 6, 2005 Любимият ми композитор е Едвард Григ /1843-1907/ - Норвегия.В неговата муэика се чувства поетичния образ на Норвегия - страната на фиордите,горите,скалите и прекрасната скандинавска митология.След напрежението през деня неговата музика дава успокоение. Вашият форум е истински оазис в пустинята от пошлост и цинизъм,която залива мрежата.Засега се въздържам да пиша в него,тъй като не съм много сигурна в кирилицата на компютъра си. <{POST_SNAPBACK}> Можете ли да ми намерите mp3 или да ми изпратите линк на пиесата Весной (През пролетта) на Едвард Григ? Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Декември 7, 2005 Доклад Share Добавено Декември 7, 2005 За съжаление не разполагам с тази творба на Григ.Ако открия линк за нея ще го дам. Засега ето някои линкове за свободен достъп: руски български български Надявам се,че ще намерите нещо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мозата Добавено Декември 7, 2005 Доклад Share Добавено Декември 7, 2005 Класическата музика действително е много общо понятие..... Но в нея има нещо божествено,нещо неземно,нещо твърде красиво и нещо много възвишено..... И понеже се занимавам с това,мога смело да кажа че съвсем не преувеличавам. Тази музика е твърде лична,твърде философска. И наистина,за да я разбира човек,трябва да има доста солидна подготовка. А любимците ми са твърде много.Моцарт,й.С.Бах,К.Ф.Ем.Бах,Бетовен,Брамс ,Дебюси,Менделсон и много,много още Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Декември 14, 2005 Доклад Share Добавено Декември 14, 2005 Учителят ни е заръчал...когато слушаме музиката на Моцарт - да знаем че тя още и ...подмладява , Бетховен - да усилим вярата и смелостта си, Вагнер - музика на славата, Бах - тайните и величието на природата... Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest FEn Добавено Януари 9, 2006 Доклад Share Добавено Януари 9, 2006 много харесвам Моцарт и за мен той дава особен заряд и сила Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fenka Добавено Януари 9, 2006 Доклад Share Добавено Януари 9, 2006 Някой да му се намира произведението на Ленард Бърнстейн- Валс (из Серенада или линк от къде може да се свали Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
pakodelucia Добавено Януари 13, 2006 Доклад Share Добавено Януари 13, 2006 Здравейте братя и сестри Аз съм музикант, китарист...занимавам се само с класическа музика. То е малко не точно да се каже класическа щото в нея се подразбира и барок, роматизъм, модернизъм, импресионизъм и т.н. ма ние си знаме за какво става въпрос Що се отнася до любим композитор може би Бах, Моцарт...да кажем, че техните произведения до едно ми харесват. Трудно е ад кажа, че са ми най-любими, защото в едно настроение харесвам Вивалди, в друго Щраус, трето Шостакович А за музика и линкове...тва е интересно. Аз съм си теглил всичко от e-donky мрежата и имам от порядъка на 120ГБ само калсическа музика, подбрана от мен. Голям ценител съм на Глен Гулд и имам всичко което намерих. Също така предпочитам пред всички Берлинската филхармония .... ит.н. Ако някой желае музика, да заповяда у нас (живея в София) с колкото иска ЦД или ДВД дискове и ще му запиша каквото му душата поиска Приятен ден. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Гост_Орлин_* Добавено Януари 13, 2006 Доклад Share Добавено Януари 13, 2006 Някой да знае нещо за Скрябин? Чувал съм че е бил окултен композитор, който е виждал звуците заедно с цветово съпътствие, и че е писал в особен стил, както и че е много труден за изпълнение... Но ми се искак да науча повече за него . Никога не съм го слушал... къде мога да намеря в нет-а негови произведения? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Януари 13, 2006 Доклад Share Добавено Януари 13, 2006 За биографията - тук и тук За виждането на звуците заедно с цветовете - тук За теглене на МР3- тук Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest пианистката Добавено Януари 20, 2006 Доклад Share Добавено Януари 20, 2006 Най-любимият ми композитор е Чайковски и неговото Лебедово езеро! Но аз харесвам също и:Моцарт ,Бах ,Бетховен и още мнооооого други!Търся си приятелка,на 10 до 13 години,която също харесва класическата музика и не харесва поп-фолк ! И като казах пиятелка да уточня-аз съм момиче! Приятелки и приятелчета!Има ли сред вас МНОГО ГОЛЯМ почитател на Чайковски?Искам да имам негова музика,но не знам откъде да започна!!!Аз сьм пианистка,на 12 години и си търся приятели музиканти!Пишете ми на адрес an-mari@dir.bg Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kirau Добавено Февруари 7, 2006 Доклад Share Добавено Февруари 7, 2006 А откъде мога да си сваля изпълнението на "Аве Мария" на Бах? Имам партитурата за пиано, но искам да чуя и изпълнението. Някакви линкове? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
gabur4e Добавено Юни 8, 2006 Доклад Share Добавено Юни 8, 2006 Ех, Скрябин... Аз съм пианистка и обожавам да свиря неговата музика. наистина е адски труден за изпълнение. необходимо е голямо майсторство за да се изпълни ка4ествено. може6 да 4уе6 не6то негово на тук приятно слу6ане Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Юли 5, 2006 Доклад Share Добавено Юли 5, 2006 Благодаря Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts