tanya84 Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Обърнатите аса, ( конкретно питам за обърнато асо чаши ) на първа позиция - проективни ли са ( както е с асата на първа позиция в изправено положение )? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 В Таро карти сами за себе си няма. Винаги са от значение другите карти, както и въпросите. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Добре, за да не си говорим теоретично, въпросът беше - "Как да се подходи, за да се разреши дадена ситуация ( касаеща проблеми в работата ) - обърнато Асо чаши, Магът, Жрецът Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Добре, за да не си говорим теоретично, въпросът беше - "Как да се подходи, за да се разреши дадена ситуация ( касаеща проблеми в работата ) - обърнато Асо чаши, Магът, Жрецът Емоциите са обсебили личността и са вече неконтролируеми, магът е далеч от истинският си образ и е олицетворение на истерията. На фона на това мечтата за жреца и обещаваното от него е илюзия, неосъществимо. Несъвместими карти. Базата е блато, в което способностите ни за справяне са потънали и нямаме шанс да достигнем до мечтаното спасение. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Джи Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 (edited) Добре, за да не си говорим теоретично, въпросът беше - "Как да се подходи, за да се разреши дадена ситуация ( касаеща проблеми в работата ) - обърнато Асо чаши, Магът, Жрецът Привет и от мен! Доколкото въпросът е зададен "Как да се подходи... ", мисля че картите показват нуждата от рационализиране на ситуацията. Както писа и Маги - емоциите наистина са взели пълен контрол и блокират всяка възможност за справяне. Магът показва, че е нужна човешка намеса, активност и логически подход, анализ на фактите и синтез до вземане на крайно решение. Само тогава Жрецът може бъде онази социална среда/институция, към която желае да принадлежи питащия. Проблемът не е неразрешим, подходът обаче или е погрешен, или направо липсва. А дали Асът е проективен или не - тук май и в двата случая говори едно и също - нужда от овладяване на разливащото се. Редактирано Март 14, 2014 от Джи Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Благодаря и на двете за коментарите. Според мен също липсва логичен, рационален подход към ситуацията. Няма стабилна основа, за да се реализира потенциала на Мага. Прекалената емоционалност замъглява ума - оттам произтичат и проблемите. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Тълкувате повече ситуацията, т.е. въпроса, и по-малко картите. Не разбрах защо Ас чаши обърнат е на първо място в тази конструкция. Защо според вас той е първи, не втори и не трети. И защо до него има само Големи Аркани? И това не разбрах също. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 (edited) Тълкувате повече ситуацията, т.е. въпроса, и по-малко картите. Не разбрах защо Ас чаши обърнат е на първо място в тази конструкция. Защо според вас той е първи, не втори и не трети. И защо до него има само Големи Аркани? И това не разбрах също. Бях решила да се допълня, но въпросът ти дойде тъкмо навреме. Понеже темата е за обърнатите карти - обърнатият ас чаши е белег за бушуващи свръхемоции, преливащи чашата на здравия разум, преминаващи границата на истерията. И понеже емоцията е водеща или желанието е прекалено силно, той се появява като първа карта. Освен това те са с голяма давност назад във времето. В съчетание с големи аркани ас чаши обърнат говори за несъстоятелност на питането - една неконтролируема емоция (и една толкова ниска карта) не може да доведе до желани събития и резултати. А при липса и на дворцови карти, които да задвижат процесите, става ясно че нещата остават само като една фантазия. Редактирано Март 14, 2014 от _Маги_ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Март 14, 2014 Доклад Share Добавено Март 14, 2014 ДА, без дворцова карта, която да подкрепи процеса, не става., Субектът сам себе си не се идентифицира с никакво действие. А фактът, че имаме първо асо и то обърнато, говори за още нещо - цялата енергия е съсредоточена в неправилни действия - тя се е оттекла от Магът - като разум и план, и отдалечила се от общия план по Папата. Т.е., тя е контрапункт на всичко, тя е опозиция на всичко, тя крещи някой да я забележи, някой да й гласува ДОВЕРИЕ, някой да й повярва. Самотността на Ас чаши обърнат спрямо картите до нея е очевадна. Отделно от това, ас чаши обърнат с Магът, говори за манипулативни действия, свързани със заплахи по отношение на общото - по Папата. Няма да навлизам в подробности. Проблемът е общото имущество. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
k_kiara3 Добавено Март 23, 2014 Доклад Share Добавено Март 23, 2014 (edited) Здравейте, искам да предложа за обсъждане следната комбинация: Отшелникът (обр) - Кралица пентакли (обр) - Паж пентакли (обр). Отговаря на въпроса: Имам ли перспектива на тази работа? Аз си го тълкувам така: Имала съм оптимистична нагласа, при започване на работата, обещани са ми повече пари и развитие (пентаклите са символ на материалното), обаче, не съм успяла да се почувствам на място в средата, в която съм попаднала. Отшелникът обърнат го тълкувам като объркване, дисбаланс, безрезултатно търсене. Нереализирани очаквания и заради това оттегляне от обкръжаващата действителност. Кралицата пентакли обърната - това съм аз самата. Изморила съм се да полагам усилия и съм се отдала на ленност, демотивирана съм. Паж пентакли обърнат - няма смисъл да се старя, защото това няма да доведе до материалното и кариерно равнище, към което се стремя и което ми е било обещано. Дори и да бъда забелязана няма да бъда оценена. С една дума няма смисъл да се мъча повече на тази работа, по- добре да потърся друга. Редактирано Март 23, 2014 от k_kiara3 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Март 23, 2014 Доклад Share Добавено Март 23, 2014 Здравейте, искам да предложа за обсъждане следната комбинация: Отшелникът (обр) - Кралица пентакли (обр) - Паж пентакли (обр). Отговаря на въпроса: Имам ли перспектива на тази работа? Аз си го тълкувам така: Имала съм оптимистична нагласа, при започване на работата, обещани са ми повече пари и развитие (пентаклите са символ на материалното), обаче, не съм успяла да се почувствам на място в средата, в която съм попаднала. Отшелникът обърнат го тълкувам като объркване, дисбаланс, безрезултатно търсене. Нереализирани очаквания и заради това оттегляне от обкръжаващата действителност. Кралицата пентакли обърната - това съм аз самата. Изморила съм се да полагам усилия и съм се отдала на ленност, демотивирана съм. Паж пентакли обърнат - няма смисъл да се старя, защото това няма да доведе до материалното и кариерно равнище, към което се стремя и което ми е било обещано. Дори и да бъда забелязана няма да бъда оценена. С една дума няма смисъл да се мъча повече на тази работа, по- добре да потърся друга. Преди да почнеш какъвто и да било анализ, си отговори първо на въпроса - защо всички ти карти са обърнати и за какво говори това. После, имаш първи Голям Аркан и то Отшелник (карта на трансформация, но и на запазването на статуквото, особено обърнат), следва обърната Кралица и Паж от боя пентакли. И, коя от двете дворцови карти е атрибутивна на другата: дали това е кралицата към пажа или пажът към кралицата. И т.н. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
k_kiara3 Добавено Март 23, 2014 Доклад Share Добавено Март 23, 2014 Лиула, благодаря за мнението. Според мен, картите са обърнати, защото ситуацията е била мислена по един начин, но в действителност е излязло друго. Усеща се обърканост, измама. Заради това и Отшелникът е обърнат. Разочаровнаието е голямо, заради това се оттегля от света и се отдава на самота. А защо се падат пентакли...защото въпросът е свързан с материалното - работата, печеленето на пари. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Март 23, 2014 Доклад Share Добавено Март 23, 2014 Пентаклите съвсем не са свързани с материални неща, особено обърнати дворцови пентакли: те говорят за емоционални състояния. Затова е добре да забравиш затова какво пише в книжките за Таро. Не зная откога се занимаваш с Таро, но предполагам, че си отскоро и ако е така, то не ти е нужна работа с обърнати карти все още, първо трябва идеално и перфектно да работиш с прави карти. И то за всякакви гледания. И когато правиш анализи на конструкции, не тръгвай от питането, от въпроса, а от това какво казва Таро, защото често отговаря на съвсем различни въпроси. Обърнатият Отшелник говори само за неприключил процес на трансформация, когато човек е очаквал много, но не се е справил сам със ситуацията и тя не е отговорила на очакванията му. Но това не се отнася конкретно за работата, това касае един период изобщо, в който всичко е образно казано "обърнато" и все в тоя дух. Обърната Кралица не си ти, а състоянието, в което се намираш ти сега, и затова тя се приема за непреходна карта, т.е. пак карта на състоянията. Трябва винаги да анализираш и липсата на карти от други бои. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 13, 2014 Доклад Share Добавено Юни 13, 2014 Преди известно време реших, че ще премина към гледането с обърнати карти и ги размесих и обърках, прави и обърнати. Не бях отваряла Таро колодата си много отдавна и бях забравила, че съм обърнала някои от картите. Но ето каква интересна комбинация ми се падна : Звездата, обърнат Крал Жезли и Магът. Въпросът е от емоционално естество. Мисля, че тази комбинация разкрива моят бекграунд от миналото. Период на възстановяване, неосъществен брак, заради неподходящ човек и Магът, който приемам за възстановителни вътрешни сили, някакво тържество на новото време или настъпването на нов период, в който отново ще съм готова за отношения. Тъйкато имам лош опит с тази карта "Магът", съм много подозрителна и реших да споделя, защото втората версия, която ми минава през ум е някаква измама, лъжа, неподходящ човек, афера с женен мъж и какво ли още не. Ще се радвам да чуя мнението на други хора, които имат повече практика и биха направили по- добър анализ.Благодаря! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
5Я:) Добавено Ноември 16, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 16, 2014 Интересни са ми обърнатите карти, привличат ме.Забелязах нещо при работата с тях създава се нещо като втора система-колода в колодата- променлива, когато се обръщат 7 карти в цялата колода за деня или за някакъв период. От тези карти нез значение дали излизат в комбинации на въпроси също се извлича още информация-Защо точно тези 7 обърнати карти се падат днес?Ще се прояви ли тяхната потенция или са само предупреждение? Може да са и двете. Ето един нагледен пример от моя живот/Таро. Без никаква видима причина след като около месец не бях хващала картите обърнах 7 в началото на едно гледане и се изумих- обърнати Справедливост, 9пентакли, Кулата, Магът, 10 меча, 8 меча ,мисля ,че и Ас пентакли (не съм напълно сигурна) или Страшния съд.....едно е ясно ) великата седморка.Е, макар и да не ми излязоха в комбинациите на няколкото въпроса заради които изобщо гледах след само един ден последваха поредица от "неприятни" ,направо разрушителни събития.В рамките на 2-3 седмици имаше неочаквани раздели, проблеми със закони, държавни институции, загуба на пари по всякакъв начин , битови инциденти и пр... Само споделям опит-започне ли Таро да говори и да помага трябва да има кой да чуе и очите да се отварят ШИРОКО за намиганията му- не беше случайно да се обърнат точно всички тези разрушителни карти е извода на май гръб. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Ноември 17, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 17, 2014 Интересни са ми обърнатите карти, привличат ме.Забелязах нещо при работата с тях създава се нещо като втора система-колода в колодата- променлива, когато се обръщат 7 карти в цялата колода за деня или за някакъв период. От тези карти нез значение дали излизат в комбинации на въпроси също се извлича още информация-Защо точно тези 7 обърнати карти се падат днес?Ще се прояви ли тяхната потенция или са само предупреждение? Може да са и двете. Ето един нагледен пример от моя живот/Таро. Без никаква видима причина след като около месец не бях хващала картите обърнах 7 в началото на едно гледане и се изумих- обърнати Справедливост, 9пентакли, Кулата, Магът, 10 меча, 8 меча ,мисля ,че и Ас пентакли (не съм напълно сигурна) или Страшния съд.....едно е ясно ) великата седморка.Е, макар и да не ми излязоха в комбинациите на няколкото въпроса заради които изобщо гледах след само един ден последваха поредица от "неприятни" ,направо разрушителни събития.В рамките на 2-3 седмици имаше неочаквани раздели, проблеми със закони, държавни институции, загуба на пари по всякакъв начин , битови инциденти и пр... Само споделям опит-започне ли Таро да говори и да помага трябва да има кой да чуе и очите да се отварят ШИРОКО за намиганията му- не беше случайно да се обърнат точно всички тези разрушителни карти е извода на май гръб. Това, че споделяш преживелиците си с обърнатите карти, е ценно, имайки предвид факта, че може би само 1% от работещите с картите, изобщо ползват и обърнати карти - да не кажа, че изобщо не ги разбират, което е сериозен проблем за всяко гледане. Колкото до твоя случай - Таро е уникален инструмент за улавяне на синхроничности - бъдещите събития, така или иначе, са щели да се случат, твоето несъзнавано е "схванало" честотите, а Таро като истинско проявление на "скритите сили" е задействало процеса по получаване на информация. Наистина това са тежки карти, силата им като са обърнати става зверска, особено пък в такава последователност и точно тези карти - уникална комбинация. Но над всичко, въпреки тежкия период за теб, имаш безапелационно доказателство, че твоето тесте Таро, е на нивото на едни истински работещи карти. И в подобни моменти, също така се разбира и същинското предназначение на Таро Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
5Я:) Добавено Ноември 17, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 17, 2014 Колкото до твоя случай - Таро е уникален инструмент за улавяне на синхроничности - бъдещите събития, така или иначе, са щели да се случат, твоето несъзнавано е "схванало" честотите, а Таро като истинско проявление на "скритите сили" е задействало процеса по получаване на информация. Наистина това са тежки карти, силата им като са обърнати става зверска, особено пък в такава последователност и точно тези карти - уникална комбинация. Но над всичко, въпреки тежкия период за теб, имаш безапелационно доказателство, че твоето тесте Таро, е на нивото на едни истински работещи карти. И в подобни моменти, също така се разбира и същинското предназначение на Таро Така е,Иве, моментите са моменти и теотминават и преливат един в друг,защото са свързани с много променливи.Таро обаче е инструмент пронизан от фините нишки на абсолюта и е и остава константа ,но това е за друга тема Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts