Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Остеоартроза - има ли лечение?


Recommended Posts

Здравейте, здрави хора! :) Моя приятелка ми се обади притеснена, че лекарят и е сложил диагноза остеоартроза - изхабяване на хрущяла(на коляното). Тя казва, че коляното и има дори видима деформация, но също така е придружено и с болки, с трудности при ходене. Лекарят и е изписал лекарства, които щели само да задържат развитието на болестта. Жената е на 38г. Мислите ли, че би могло да има и лечение, и какво е то? :hmmmmm:

Редактирано от Моника13
Линк към коментар
Share on other sites

От личен опит ще кажа, че макар официалната медицина да не дава шанс за регенерация, възможности за лечение има и те са в многото варианти на алтернативната медицина.

Същевременно лечението да върви ръка за ръка с отстраняване на емоционалните и психически причини за болестта.

В тази тема - линкове към книги и др. : http://www.beinsadouno.com/board/index.php...=2001&st=20

И друг път съм препоръчвамла също Луиз Хей: "Излекувай живота си", " Излекувай тялото си".

Успех!

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Основни причини освен наследственото предразположение са крайностите в начина на живот - обездвижване или преумора (особено еднотипни, неразнообразни движения), преяждане или едностранчиво хранене, липса на предпазни мерки или обратното, голям страх от остеопороза например. Последният води до приемане на много калций и витамин Д, а те усилено калцират повече извън нормалните костни граници, отколкото вътре в тях. Всичко това го споделям от опит, защото много от възрастните ми пациентки, подмушени от медийната истерия и остарелите мнения на професорите, много пъти са ускорили вече съществуващото образуване на шипове. Постигал съм добри (но в интерес на истината - не бързи) резултати чрез комплексни инивидуализирани програми. Основното в тях е съчетание на по-правилно хранене (повече сурови храни и сокове) с някои билкови и минерални (но не калциеви, а главно магнезиеви) добавки и внимателни, предимно кръгови гимнастики и масажи с етерични масла. Не подценявам и психосоматичните зависимости, за които говори Късметче, обаче само когато видя, чесе проявява отсрещно разбиране, тогава преминавам към конкретни подробности. :thumbsup1:

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте. Може да опита с Piascledine - нежероятен е. Съдържа субстанции, които спират разрушаване то на ставите. Пие се по 1 на ден - за 3 месеца. Малко е скъп, но си заслужава

Линк към коментар
Share on other sites

Чувала съм за лекар от Пловдив,който успешно лекува това заболяване чрез инжектиране на изобретен от него препарат.Инжекциите се правят в засегнатата става.Били изключително ефикасни!

Ако някой разполага с точна информация,нека да я предостави!

Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление изхабяването на хрущяла не е обратим процес, но веднага ще добавя, че процеса може да бъде забавен, дори спрян и същевременно да се получи и осезателно облекчаване на болката и другите съпътстващи неудобства, с помоща на хомеопатията.

Важно е разбира се и редуцирането на теглото, до едни разумни граници.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...