Guest НиколаДамянов Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 В този ред на мисли ТИ не можеш да приложиш медитацията не защото не я разбираш, а защото си се задръстила с теории, които до известна степен си противоречат. Образния пример със строителните материали от тук е в пълна сила. Знанията ти в този смисъл не са съхранявани правилно и са с изтекъл срок на годност, ...така че единствено се очаква проблеми при тяхната употреба! Уважаеми Никола Дамянов, бихте ли ми отговорили от позицията на какъв давате квалификации за участниците в Портала? Ако човек попрочете Вашите постове ще му стане ясно, че не отгаваряме на Вашето ниво на развитие. Та в тоя ред на мислене, може би проявата на малко такт от Ваша страна няма да е излишна? Здравей Ася_И ! Честно казано МНОГО ме затрудни в отговора, не защото няма какво да отговоря, а поради факта, че питаш, но не търсиш отговор... Целта ти е просто под претекст,че питаш да пласираш "духовно" твоята кралификация, критика и мнение относно мое поведение. Добро прикритие, но то не ти е нужно!Нееднократно съм заявявал, че аз не се сърдя ако някой реши да ме критикува, морализира или поучава. НАПРОТИВ ! Това само може да ме радва, защото и аз греша и така може би ще откривам по бързо допуснати грешки и ще работя за тяхното отстраняване. Конкретно на "въпроса", от позицията на какъв критикувам и квалифицирам Ани ? - Краткият отговор е "От позицията на приятел!" ... Тя сама ме е сложила в своята листа, пожелала е да комуникира с мен на ЛС, искала е мои лични мнения там,... а това вече поражда отговорност в мен като приятел. Виж колко хубаво днес си копирала мисълта за деня "...За пример, вие можете да имате приятел само когато сте развили в себе си центъра на приятелството." , а в същност не само, че не си вникнала в него, но явно и че не си го прочела. За въпросния случай на "критика" се бяхме уточнили на ЛС с Анет, което уточнение няма да конкретизирам. Подразни ме факта, че в порядъка на 20-тина минути тя "задръсти" три важни теми с общи разсъждения и вместо да вникне в нещата със въпросите за размисъл, с които отговорих,...Ани продължи да сее "плява", при положение,че обеща че ще мисли и няма да пише емоционално и прибързано. В общи линии това ме подразни и за това "критикувах" . Изобщо аз съм пристрастен към форумите и не ми се харесва просто идеята: "...ами да кажа нещо, независимо каквото и да е това!" Това,че такива неща не ми харесват не значи,че критикувам и квалифицирам всяка плава, заблуда или "чешене на език". Напротив - много често подминавам такива мнения.Обаче за подобни мнения от приятели и за т.нар. мнения "камбани" - принципно не подминавам! Дали някой щтял да се обиди ? - Има цяла тема за това Любов и Правда – взаимовръзки и зависимости. и най-вече прочети това мнение. Накрая скъпа Ася_И , ще трябва да отбележа, че ти вече неколкократно се впускаш да защитаваш приятелки/приятели като създаваш образа на враг или зло, срещу което е нужно да се борите. За жалост това е най-лошото СВЕТСКО (по Учителя) разбиране за приятелство, което не води до нищо добро ... Приятел, който в трудни моменти на заслепяване, породени от емоции и чувства, ти хвърля "прах в очите",... може да ти нанесе повече вреди и от най-големия ти враг ! - тази теза е много трудна за разбиране и е много актуална за темата за Защита срещу магии? ... Не знам дали ще се опитвам да пиша за нея, но един такъв истински "приятел" като теб със своята доброта и съпричастност може да свали до такава степен енергийният щит на човек, че картината е направо неописуема...Жалка гледка! (не те упреквам в случая...ти правиш нещата НЕОСЪЗНАТО,... но твоето добро в случая вреди!) Поздрави. п.п. bee_bg , не само ми се иска да "успокоя топката" , (както казваш), но ако може и изобщо искам да я спра ! За губенето на енергии и писане си прав, но пък надеждата това да се промени винаги остава, нали? Мнението ми за форумна толерантност можеш да прочетеш тук . Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 Виж колко хубаво днес си копирала мисълта за деня "...За пример, вие можете да имате приятел само когато сте развили в себе си центъра на приятелството." , а в същност не само, че не си вникнала в него, но явно и че не си го прочела. За въпросния случай на "критика" се бяхме уточнили на ЛС с Анет, което уточнение няма да конкретизирам. Подразни ме факта, че в порядъка на 20-тина минути тя "задръсти" три важни теми с общи разсъждения и вместо да вникне в нещата със въпросите за размисъл, с които отговорих,...Ани продължи да сее "плява", при положение,че обеща че ще мисли и няма да пише емоционално и прибързано. В общи линии това ме подразни и за това "критикувах" . Целта на форума е дискутиране и разсъждаване над определени въпроси, а не над действията, грешките и слабостите на участниците. Това, дори и да е с благородна цел, нарушава правилата за участие във форума. Констатации от типа че някой пише емоционално и прибързано или че някой е пуснал даден цитат без да е вникнал в съдържанието му са грубо нарушение на правилата на настоящия форум. Това, че понякога си затваряме очите за подобни неща, не означава, че са позволени и трябва да продължават да се случват. Колкото до поста, който цитира Ася, самата Ани вчера ти отговори много ясно и точно, и с отговора си ясно даде да се разбере, че си прекрачил сериозно границите на добрите „приятелски“ отношения. Цитирам: Между другото от позициите на кой авторитет се произнасяш за моите знания? Кой ти дава право да категоризираш и квалифицираш хората? Тази тема е за човешката любознателност изобщо, а не за приложението й в учението на Беинса Дуно. А ти как прилагаш това учение? Защо до сега не си участвал в обсъждането на някоя от беседите или почти не си взел отношение по някоя от мислите за деня. Доставя ти удоволствие да разглеждаш, анализираш и поучаваш хората от пиедистала на своята извисена духовност. Не мога да приема това и меко казано съм разочарована от представата която съм имала за теб. Липсва ти някои главни качества на един ученик на Беинса Дуно - доброта, търпение, мекота, любов. Предлагам, че ще е добре всички участници във форума да се концентрират повече върху въпросите засягани в темите, а не върху останалите участници, стремейки си да им „помагат“, да ги анализират, оценяват, съветват и др. под. Това се отнася за всички (мен включително). Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 Благодаря на Ася и Станимир за разбирането и подкрепата. Напълно съм съгласна с написаното: Предлагам, че ще е добре всички участници във форума да се концентрират повече върху въпросите засягани в темите, а не върху останалите участници, стремейки си да им „помагат“, да ги анализират, оценяват, съветват и др. под. Това се отнася за всички (мен включително). Но все пак ще си позволя да го наруша в този си пост. А след квалификациите за плявата, съмнявам се скоро да има други мои мнения във форумите на портала, освен когато се налага да помагам в Мислите за деня или България днес. Прочетох написаното от Никола към Ася. Доста мислех дали да взема отношение. Но смятам, че е редно да отговоря тъй като и моето име се споменава. При това в не много добра светлина. Конкретно на "въпроса", от позицията на какъв критикувам и квалифицирам Ани ? - Краткият отговор е "От позицията на приятел!" ... Тя сама ме е сложила в своята листа, пожелала е да комуникира с мен на ЛС, искала е мои лични мнения там,... а това вече поражда отговорност в мен като приятел. ... Ани продължи да сее "плява", при положение,че обеща че ще мисли и няма да пише емоционално и прибързано. В общи линии това ме подразни и за това "критикувах" . Изобщо аз съм пристрастен към форумите и не ми се харесва просто идеята: Това,че такива неща не ми харесват не значи,че критикувам и квалифицирам всяка плава, заблуда или "чешене на език". Напротив - много често подминавам такива мнения.Обаче за подобни мнения от приятели и за т.нар. мнения "камбани" - принципно не подминавам! Значи излиза, че приятеля може да бъде обиждан. Така, от добри чувства. Тъй да се каже за негово добро. Май с Никола имаме различни представи по този въпрос. Вместо да ми отговори на лични, на писмото, което му написах снощи, той държи тая реч във форума. Ето я и плявата, на която също не получих отговор: В темата за Човешката любознателност ми беше зададен въпрос изпълнен с доста грубости, но въпреки всичко си направих труда да намеря отговор. В темата Манията за пазаруване същата съдба сполетя това ми мнение. Но най лошото беше, че през целия ден не получих отговор на съществения (за мен) въпрос в темата „Опит, прилагане - споделяне и казване на мнение !?!, взаимовръзки и споделени размисли..“. Едва на другия ден ми беше отговорено , но не от Никола, а от Багира. Тенденциозно, дори в последния си обобщаващ пост по разглежданите въпроси в темата му, Никола не обърна внимание на това, което аз бях писала и питала. А идеята да питам за тези неща във форума, а не на лични, ми бяха дадени точно от него. Благодарна съм на другите хора, които ми отговориха и ми помогнаха с мненията си. Аз виждам ценното във всяко написано мнение в този форум. Никога, дори и спама не съм си позволявала да нарека плява. Затова не мога да кажа, че съм възхитена от думите на Никола. Харесваше ми как пише, държах на неговите мнения. Затова и съм го питала за някои неща на лични. Но аз си пиша на лични и с много други интересни хора. Понякога човек на лични може да сподели много повече неща отколкото в темите. Разбирам, че Никола не влага зла умисъл в думите си, но май преди да започне да вади клечката от очите на другите, да погледне и в своите очи ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 ... Ако словото на Дънов е цялата истина за някой човек, за друг съвсем не е така. Но практически информацията дадена от различни духовни водачи се припокрива, просто степента на сложност и изказа е различен. При мен в различни етапи от живота си "чувам" нещата от различни духовни учители. Прочетеното от Дънов ми даде насока за развитие на Любовта, само в мисълта, помогна ми да я видя като сила и да я усетя. Обаче книгите на Руис ме учат как да я усетя и прилагам във физическия свят т.е. да я живея. А Щайнер ми разкри развитието и в период.Т.е как да обединя Дънов и Руис, за да постигна резултати в периоди напред. За мен съвкупността от прочетеното от тримата оформя пълната картина.Ядрото. Като всяка друга литература е добре дошла за допълване на пъзела. Това в чисто духовен план. Физически Дънов ми помага с "формулите" си, Руис с конкретните примери от живота,а Щайнер с логичните разсъждения. Смятам, че сега съм тук , за да се науча да го живея този живот чрез канала на любовта. ... Здравей didi_ts ! Бих казал,че аз познавам също доста хора, които са практикували този метод на трупане на познание и опит както твоя ...тоест да се взема най-хубавото от различни Учения. За сега няма да споделям мнение дали това е хубаво,...има ли опасности, има ли "капани" ... ??? Дори изобщо не смятам и не виждам смисъл да пиша по подобна тематика! Имайки предвид, че Руис ти дава практиката , а Щайнер разсъжденията за любовта,въпроса ми е: Би ли дала някакви конкретни примери за това ? Може и с цитати от двамата да се подкрепиш? А най добре е да разкажеш и конкретна ситуация (казус), който си разрешила с помощта на това триединство! (може и личен опит, може и наблюдения...както решиш.) Поздрави. Пропусна да напишеш, че Дънов ми дава основата. Бих ти отговорила с въпрос- Защо мислиш, че изброеното от мен е "най-хубавото от различните Учения"? Формулите на Дънов (но само ватанските,защото тях имах предвид)не мисля че са Най-хубавото. Практическите примери на Руис са много ценни за мен, но не мисля че са най- хубавото. А темата за любовта през погледа на Щайнер е по- голяма от този форум и отнема години, така че няма смисъл да говорим за нея. Какво ми дават?Много, но не всичко.Защото всеки човек е необятна вселена и не може да бъде събран в едно Учение. Затова може би и ученията са много. Лични примери съм дала много и то в тези форуми, всичките са от личен опит, не съм се пестила. Поздрави! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bee_bg Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 п.п. bee_bg , не само ми се иска да "успокоя топката" , (както казваш), но ако може и изобщо искам да я спра ! За губенето на енергии и писане си прав, но пък надеждата това да се промени винаги остава, нали? Мнението ми за форумна толерантност можеш да прочетеш тук . Може да се приеме такъв вид толератност, но съответния опонент би трябвало да е наясно. Възможно, ли е да промениш мисленето на съфорумците? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tomodashi Добавено Април 8, 2009 Доклад Share Добавено Април 8, 2009 "Възможно, ли е да промениш мисленето на съфорумците?" Ти вярваш ли в чудеса.Ако не вярваш в чудеса защо се молиш на Бог? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest НиколаДамянов Добавено Април 9, 2009 Доклад Share Добавено Април 9, 2009 п.п. bee_bg , не само ми се иска да "успокоя топката" , (както казваш), но ако може и изобщо искам да я спра ! За губенето на енергии и писане си прав, но пък надеждата това да се промени винаги остава, нали? Мнението ми за форумна толерантност можеш да прочетеш тук . Може да се приеме такъв вид толератност, но съответния опонент би трябвало да е наясно. Възможно, ли е да промениш мисленето на съфорумците? Здравей bee_bg ! За мен това е ГОЛЯМ грях (най отговорно го казвам!), да искаш да промениш мисленето на някой. Когато съм се намесвал с преки критики и спорове, можеш да проследиш мненията ми, единствената ми цел е била не толкова промяна на нечие мнение, а спиране разпространението на дадена заблуда.Това са две коренно различни неща! Лично за мен това е отговорно поведение пред моята съвест и аз ще постъпвам така докато мога. Искам да уточня категорично - стремежа ми е да се намесвам само там където нещата са със критични стойности и последствията може да са непоправими. В никакъв случай не си позволявам да упреквам някой просто така, да убеждавам или да критикувам безпринципно, ако заблудата не е узряла до критични стойности. Проследи мненията ми и ще се убедиш сам ...Нямам нито един случаен пост и мога да персонализирам всичко с доста убедителни факти, ако е необходимо. Разбира се, че често фактите съм ги избягвал (умишлено!), защото всичко може да се оправдае или оневини, и защото времето е най-точният барометър на Истината. Накрая - полагам толкова много усилия, защото сме във времена на "ликвидационен век" (по Учителя).Надявам се,че това ще се разбере от хората четящи Беседите. Всяка загубен ден в следствие на някоя заблуда, се равнява на години, а представяш ли си на какво се равняват загубените години...??? Учителя говори за стотици хиляди загубени години! Така,че не е важно, че някой се е заблудил, опасно е когато заблуденият разпространява убежденията си и то забележи - скрит зад воала на законите на Любовта ... ДА ! Това е възможно и най-опасно за хора, които водят съзнателен живот и са се докоснали до Учението за Любовта... Има ясни и точни доказателства, но е плод на други теми и дискусии, в които за сега нямам намерение да навлизам. Нека тази теза се вземе като тема за размисъл и всеки да си отговори на въпросите сам - Как работят тъмните сили и черната ложа ? Как спъват нашето развитие ? Използват ли законите на Любовта ? Как можем да се научим да различаваме...? Желая Светлина, Успех и Късмет на всички ! п.п. Моля ви (към всички!) не ми задавайте въпроси, защото няма да пиша докато съм под модераторско наблюдение, което е основателно! Давам си 20 дневен период на размисъл, а след това ще реша допълнително дали ще пиша и под каква форма ще участвам във форумите.Благодаря ви за разбирането! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest НиколаДамянов Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 ... п.п. Моля ви (към всички!) не ми задавайте въпроси, защото няма да пиша докато съм под модераторско наблюдение, което е основателно! Давам си 20 дневен период на размисъл, а след това ще реша допълнително дали ще пиша и под каква форма ще участвам във форумите.Благодаря ви за разбирането! ... Модераторското наблюдение мина,...поразмислих се доста, но не мога да реша още под каква форма и дали изобщо ще участвам във форумите. Какъв е проблема (дилемата)? - Упрека за наблюдението (наказанието) ми се състоеше в нарушаване на "правилата за участие, добрия тон и уважение към екипа" . Ако искам обаче да пиша повече трябва КАРДИНАЛНО да променя начена на своето участие (след наблюдението!) или акаунта ми ще бъде "затворен". Защо писах в горният цитат, че упреците са "основателни" ? - защото това действително го установих при проверката на мненията си! Имам мнения, където аз съм коментирал по остро или съм изказвал несъглесие относно мнения на модератори. Следователно това е нарушение на правилника. ОК! Но не са единични местата, където аз съм изказвал и много похвали, възхищение от тежката работа на екипите и съм казвал,че те са просто едни светли Души. Какво става? Тук май правилника си противоречи,... в смисъл изобщо не е в унисон с идеите на форумите (съзнателния живот!)...Значи когато искаш да кажеш нещо добро за някой модератор - "МОЖЕ!", а ако имаш забележка - "НЕ МОЖЕ!". Смятам, че такова разделение не е нито духовно, нито разумно, а и най-малко е от полза за самите модератори и администратори...Нека всеки да се замисли и да си даде отговор от езотерична и окултна гледна точка и ще се убеди сам. В този ред на мисли поведението ми е виновно (спрямо правилника), но от морална гледна точка нещата не стоят така. Ще участвам ли с мнения за в бъдеще? (питат ми и някой само четящи форумите) – Навярно да… но не мога да обещая, че кардинално ще променя позицията си и мненията си. Защо ? Защото смятам, че позицията ми е морална, отговорна и обоснована. А нима това не е най-важно при воденето на съзнателен живот ? Нима това не е важно и при воденето на всякакъв вид дискусии ? В този ред на мисли, ако установя необходимост ще сигнализирам по законите на Правдата (както досега), а ако това не се харесва на някой от многобройния екип на портала, нека постовете ми бъдат изтривани или модерирани, а при преценка акаунта ми да се затвори. Аз мога да обещая само едно, че ще се стремя да пиша отговорно и принципно...А ако получа отстраняване (затваряне на акаунта), обещавам и, че няма да пиша под друго име или ник, защото съм дълбоко убеден в едно – Принципното и почтено отстояване на дадена позиция и носене на пълна отговорност за това, е основно нещо, без което всяка духовност е просто лицемерие. Накрая – Бих се извинил на всеки лично засегнат или обиден! Да се извиня на някой е най-малкото нещо, което мога да направя за човек, ако съм установил някакво лично виновно поведение спрямо него. Периодично и ежедневно анализирам написаните от мен неща и търся непрекъснато и обективно грешките си. За мен лично е голяма отговорност и тежест да пиша в подобни форуми и единствените мотивите за моето участие съм ги написал в следното мое мнение. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts