Allina Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 При мен когато слънцето се е появявало на последни позиции е означавало напразни очаквания и надежди. Примерно в неделя преди финала на европейското попитах дали Италия ще спечели. Не помня първите две карти, но последната беше слънцето и тогава си казах.. и накрая слънцето ще изгрее.. но уви.. по скоро отрази силното ми желание това да се случи. Днес сутринта попитах дали ще се състой едно събитие тази вечер и картите бяха 7жезли, 3 чаши, слънцето. Е сега вече знам, че няма да се състои. За мен ако слънцето не е до силни карти е като сама птичка пролет не прави .. Поздрави на всички Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Предлагам Ви две комбинации с Императрицата, сториха ми се интересни, и ги споделям. Какво не знам в отношенията си с определен човек - Влюбените, Императрицата, 2 пентакли. Ще има ли промяна в отношенията с едни човек от това, което са в момента - 3 чаши, Кралица пентакли, Императрицата. По първата комбинация тече някаква промяна, която ще се прояви. Честно казано тези карти ме затрудниха. Втората мисля, че отразява мен. Вие сте . Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Allina Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Според мен по 1вата комбинация е взел някакво решение и тръгнал по нов път, а потенциал за промяна има, но зависи от теб. За мен това оказват кралица пентакли и императрицата. Ще се радвам на обратна връзка Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ана_1 Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Като държа да направя уговорката, че нищо не разбирам, струва ми се, че първата комбинация говори за етапи от развитието на отношенията. Първоначално е било взето решение за установяването им, след това е последвал етап на стабилизация, осъществяване, изживяване, наместване на нещата, а сега предстои да се случи нещо ново и то, както казваш ти ще се прояви. Втората, ако става дума за същите отношения, ми прилича на конкретизация на първата. Първоначално започнали просто като хубави емоции, са преминали в някаква конкретност и наместване, която сега предстои да се разшири до нещо ново. Много съжалявам, ако за пореден път говоря пълни глупости! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Благодаря ви момичета . Мисля, че тези карти говорят за един вид бременност, време в което става натрупване, но без външен израз на каквото и да е. Има и една самодоволна кралица пентакли, знаеща какво иска. Вероятно това са и карти, които са израз на женствеността като цяло. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sve Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Жур, мисля, че ако преди това разума е поставял бариери, то сега се слуша сърцето. Пъноценна комуникация, доброта и раздаване. Това което не знаеш е, че тези отношения носят творчески заряд и са с прекрасен потенциал. В крайна сметка ще си доволна Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Юли 16, 2012 Доклад Share Добавено Юли 16, 2012 При мен когато слънцето се е появявало на последни позиции е означавало напразни очаквания и надежди. Примерно в неделя преди финала на европейското попитах дали Италия ще спечели. Не помня първите две карти, но последната беше слънцето и тогава си казах.. и накрая слънцето ще изгрее.. но уви.. по скоро отрази силното ми желание това да се случи. Днес сутринта попитах дали ще се състой едно събитие тази вечер и картите бяха 7жезли, 3 чаши, слънцето. Е сега вече знам, че няма да се състои. За мен ако слънцето не е до силни карти е като сама птичка пролет не прави .. Поздрави на всички дали картите не отразяват желанията ти? Защото ми се струва твърде силно - При мен когато слънцето се е появявало на последни позиции е означавало напразни очаквания и надежди. ти сама го казваш: но уви.. по скоро отрази силното ми желание това да се случи. Днес сутринта попитах дали ще се състой едно събитие тази вечер и картите бяха 7жезли, 3 чаши, слънцето. Е сега вече знам, че няма да се състои. наистина ли не се случи? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Allina Добавено Юли 16, 2012 Доклад Share Добавено Юли 16, 2012 ми не, не се случи... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Юли 16, 2012 Доклад Share Добавено Юли 16, 2012 Allina, аз така разбирам нещата - когато човек пита за нещо не толкова съществено, нещо от ежедневието, а му се паднат големи аркани или въобще едни такива силни, сериозни карти, това е едно звънче, че нещо не е наред. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 (edited) Има генетична зависимост между три от Големите Аркани в Таро (разбира се, такава имат и други подобни карти, но тук акцентът, нюансът е друг). Тези три карти са Справедливостта, Умереността и Звездата. Всяка една от тези три карти е стъпало към другата, надграждане на ситуация, обогатяването й с нови елементи. Особено това лесно се вижда, когато си гледаме за проблемни ситуации и започва да ни се пада Справедливостта, която, напред във времето става Умереността, и най-накрая - Звездата. Този триптих от карти е изключително показателен за нивото на осъзнатост и на честния поглед към себе си, към друг, към живота си. Как и по колко плащаме за грешките си, за ината си, за егоизма. Доколкото психиката ни е здрава ... И т.н. Защо според вас е така и какво според вас, всяка една от тези карти значи, особено в развитие, както следва: Справедливостта, Умереността и Звездата? Редактирано Юли 27, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ана_1 Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Ами според мен, всяка проблемна ситуация се появява, защото отразява някъв дефицит на разбиране и осъзнаване. Тогава се инициира събитие или последователност от събития, които трябва да отразят това, което не е наред. Срещаме се и общуваме с подходящите хора, попадаме в конкретни състояния, събития. Предполагам, че когато започнем да задаваме въпроси в този момент за конкретното проблемно събитие се появява Справедливостта за да индикира, че някъде има нещо неизчистено, недооценено, някакъв бягство или напротив - вкопчване, някакво огледало, в което не виждаме ясно. Има липса на баланс. Мисля, че това може да се случва дори когато са "ни взели" нещо и следва "връщане" от съдбата. Защото всъщност за да ни вземат нещо, ние трябва да сме били съгласни да го дадем, което пък от своя страна пак индикира проблем - кое е това, което ни кара да дадем нещо, на което държим. Когато след време сме проявили упоритост да разберем или да изживеем нещото, нещата започват да се балансират и се появява Умереността. А Звездата - не знам. Може би тя показва отправянето към следващата небалансираност, но още в много начален стадии, когато изглежда като ново начало, необременено с проблем. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 (edited) За Справедливостта си права, за другите карти не си, освен дотолкова, доколкото Умереността е баланс. Защото всъщност за да ни вземат нещо, ние трябва да сме били съгласни да го дадем, което пък от своя страна пак индикира проблем - кое е това, което ни кара да дадем нещо, на което държим. Когато след време сме проявили упоритост да разберем или да изживеем нещото, нещата започват да се балансират и се появява Умереността. Ако не сме се вслушали в сигнала, подаден от Справедливостта, то след време идва Умереността, но не за да ни даде, а за да ни вземе - точно толкова време, точно толкова упоритост, точно толкова смисъл и вяра, с колкото сме захранили дадена ситуация. Умереността е безпогрешният чистач в Таро, добре е да се знае затова, освен това е и ключ. А Звездата - не знам. Може би тя показва отправянето към следващата небалансираност, но още в много начален стадии, когато изглежда като ново начало, необременено с проблем. Накрая идва Звездата и тук вече спасение няма. Отворили сме "адските врати", вече знаят за нас където трябва, връщането е невъзможно. Ще почакаме до следващият път. Това, което пиша е схематично, но засега е достатъчно, вие трябва да го доразвиете с ваши разсъждения и най-вече да промените отношението си към картите, особено към някои карти. Тук е мястото. Редактирано Юли 27, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sve Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Наличието на Умереността е сигнал за необходимост от компромиси, дипломатичност, адаптивност. Да вложиш търпение, но и усърдие в точното премерване и смесване на два ралични по естество елемента, за да получиш трети - изцяло нов елемент, който да служи по-добре за изявата ти в света. Да сътвориш, например едно адекватно към ситуацията поведение. (затова и логично се проявява след Справедливостта, както Ивета е писала по-горе) За мен Умереността е по-скоро трансформатор, модератор, отколкото чистач. Чистач бих нарекла Смъртта. При Умереността няма изхвърляне на ненужни и остарели за времето си "елементи", а миксирането/блендването/комбинирането на различни по своята същност такива, за да се постигне хармония. Това е много бавен процес, затова и този Аркан обуславя дълъг период. Друго интересно е, че 1 е числото на Бог, на чистият дух, а 4 е числото на материята, т.е 14 означава съчетание между дух и материя в човешкото тяло. Умереността е физическо проявление. Ако Звездата е ключ към психиката, то Умереността е ключ към Живота. Друга вметка: свързвам тази карта с бременност и раждане също, когато въпросът е за това, разбира се. Поздрави Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 (edited) Не говорим за Умереността по принцип, а точно в този дискурс - Справедливостта, Умереността и Звездата. Извън този контекст, интерпетациите са други. От всяка книжка за Таро ще прочетем, че тази карта е баланс, търпение и подобни. Но аз казвам - далеч не винаги, далеч не често. И освен, че аз я наричам в този контекст Чистачът на Таро, тя е и Лихварят на Таро - плащаш и с лихвите. Колкото си изливал, долкова ще налееш в меховете, но не само своя дан, но и на тези, с които си имал ситуация по предхождащата Справедливост. От този избор ще се разбере дали те чака Звездата или нещо по-земно. Колкото до числата, знайте, че това е условност, но специално за 4 - това е числото на човека, на Индивидуация и който е чел Юнг го знае. И това не е случайно - числото на кръста, раждането на човека в материята, но това са общи приказки. В случая говорим за Таро и ще е добра препратка да се прочете за Императорът като символ на именно тази 4 в темата Картите Таро и Йоруба. Но и това е оф топик. Редактирано Юли 27, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ана_1 Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Когато писах първия път, си мислех, че градацията Справедливостта - Умереността - Звездата е в посока на индикиране, че проблемът се разрешава. Сега разбирам, че е обратното. Тогава Умереността би трябвало да е подсказката на Таро, че следва да прекараш следващата известна част от живота си в застой и да прояввяваш търпение, защото това е начинът да останеш насаме със себе си и да опиташ отново да разбереш какъв е смисълът на появяването на проблема, за който става дума. И в този смисъл да балансираш личността си или по-скоро проявлението. Тогава Звездата би трябвало да означава, че след като си пропуснал всички шансове да разбереш, изживееш и затвориш страницата, на която си зациклил, следователно шансът е пропуснат и след време ситуацията ще се повтори, защото тя всъщност не е изпълнила целта си, когато се е появила първия път. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Когато писах първия път, си мислех, че градацията Справедливостта - Умереността - Звездата е в посока на индикиране, че проблемът се разрешава. Сега разбирам, че е обратното. Тогава Умереността би трябвало да е подсказката на Таро, че следва да прекараш следващата известна част от живота си в застой и да прояввяваш търпение, защото това е начинът да останеш насаме със себе си и да опиташ отново да разбереш какъв е смисълът на появяването на проблема, за който става дума. И в този смисъл да балансираш личността си или по-скоро проявлението. Тогава Звездата би трябвало да означава, че след като си пропуснал всички шансове да разбереш, изживееш и затвориш страницата, на която си зациклил, следователно шансът е пропуснат и след време ситуацията ще се повтори, защото тя всъщност не е изпълнила целта си, когато се е появила първия път. Добре аналзиираш позицията на Звездата, но Умереността не значи да чакаш - каквото трябва - излей доброволно и то спешно, че иначе ще е принудително. Спомнете си за онези случаи, когато става дума за болести и се появява Умереността между чаши - тя крещи вече. 100% преди това някъде се е мяркала и Справедливостта, но никой не й е обърнал внимание. Друг индикатор би бил и една 8 меча (сестра на Справедливостта). В този контекст темата Картите Таро и техните сенки е полезна. Този триптих от Справедливостта, Умереността и Звездата може да се прояви и чрез други карти, но ние говорим за техния вид пар екселанс. Колкото повече се разбира, че всичко има своята предистория и нинщо не идва случайно като карта, толкова по-добре. Сигналите не винаги идват като птици от ада, често са поредица от синхроничности. Като етап, това се символизира от Умереността, някои канали се отварят. Внимавайте с тази карта Изучете я добре, но не само на битийно ниво. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ана_1 Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Това беше страхотно! Невероятно полезна идея! Благодаря! Въпреки, че още ще помисля за Справедливостта - Умереността - Звездата и най-вече за Умереността, защото мисля, че все още не я разбирам, може ли да помоля и за още такива "задачки-упражнения"! И благодаря за отговорите, които ми даде с горния пост, въпреки че въпросите бяха в други теми! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sve Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 Добре, ако Умереността се появява след Справедливостта, то не би ли значело, неадекватност, т.е. има необходимост от адаптиране и гъвкъвост за да "оцелееш". Преглъщаш и се променяш, иначе си аут и така стигаш до Звездата, остава ти само да се надяваш за още един шанс. Интересно е, че при мен първо се появяваше Звездата, после Справедливостта и сега дойде времето на Умереността........да видим дали пак ще се стигне до Звездата Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 27, 2012 Доклад Share Добавено Юли 27, 2012 (edited) Добре, ако Умереността се появява след Справедливостта, то не би ли значело, неадекватност, т.е. има необходимост от адаптиране и гъвкъвост за да "оцелееш". Преглъщаш и се променяш, иначе си аут и така стигаш до Звездата, остава ти само да се надяваш за още един шанс. Интересно е, че при мен първо се появяваше Звездата, после Справедливостта и сега дойде времето на Умереността........да видим дали пак ще се стигне до Звездата Честно казано, при теб ситуацията е различна, да не кажа, че си получила втори шанс, имала си късмет, който, се надявам, да не пропуснеш. Но ти си знаеш. Звездата в твоя случай е била състояние на неяснота, дори вид "кома". Сън с пробуждане, има друга предиспозиция тук, както и други преплетени истории. Но, пак е друго. За мен Звездата е смъртта на душата, особено в тази тройка от карти и не трябва да се стига дотам. Редактирано Юли 27, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sve Добавено Юли 30, 2012 Доклад Share Добавено Юли 30, 2012 Има една комбинация,чийто смисъл така и не успявам да уловя Слънце и Звезда. По-точно как стои Звездата след Слънцето? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 30, 2012 Доклад Share Добавено Юли 30, 2012 (edited) Има една комбинация,чийто смисъл така и не успявам да уловя Слънце и Звезда. По-точно как стои Звездата след Слънцето? Като цяло, Звездата след подобни акцентирани Големи Аркани като Слънцето забавя процеса, отдалечава го от практическа насоченост. Отнася го далече в сфери, непонятни за разума. Възможно е да се появяват идеи за промяна, но толкова отвлечени, липсва им горене. Но и това е условно, защото е важен контекста на питането. Редактирано Юли 30, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Юли 31, 2012 Доклад Share Добавено Юли 31, 2012 Точно тази комбинация днес извадих като се питах, какво е най-добре за мен сега да направя (защото съм в неприятен период на застой...) За съжаление не помня, коя карта беше първа - Слънцето и Звездата излязоха като втора и трета. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Август 3, 2012 Доклад Share Добавено Август 3, 2012 Какво мислите, ако се появи Звездата в някое гледане, говоря за отношения конкретно. Има дълбок смисъл, далеч от общоприетите тълкувания. Тя е сигнал! Може да значи отдалечаване от света, от реалността, но временно, стига след нея да не е Луната или 7 чаши, Обесеният също, тогава може и да няма спасения. Касае психиката, това имам предвид като говоря за Звездата. На тези мисли ме наведоха тези комбинации: Звездата, Страшния съд, Кралица пентакли; 2 меча, Звездата, 8 пентакли Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Август 3, 2012 Доклад Share Добавено Август 3, 2012 Общо взето, Звездата, подобно на Ас пентакли и на 9 пентакли, играе двойнствена роля, двуликият Янус, но и не съвсем. За любовни отношения прогнозата й е разпад, раздяла, дистанциране, едностранно или взаимно "угасване" на чувствата. И нещо практично - прекалено много сме си позволили да се надяваме в очевидно невъзможни неща. Това обаче има изключения, например Звездата и Крал меча, каквато комбинация никой не предлага. И още по-тежката комбинация от Ас пентакли, Звездата, 9 пентакли. Само, че тук вече отиваме в далечни измерения на Таро. Разбира се, има и други изключения, но те са за изключителни случаи, каквито в живота, като цяло, отсъстват. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Август 3, 2012 Доклад Share Добавено Август 3, 2012 Тъкмо исках да публикувам една комбинация касаеща отношенията ми с някои. Паднаха се интересни карти. Звездата, 6 чаши и 9 пентакли. Отношенията ми с този човек са много странни. Подобно нещо не ми се е случвало независимо дали ще продължат и за в бъдеще. Ивета какво мислиш за посланието на Звездата тук? Другите също ако искат да се включат. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts