Guest Fut Добавено Март 23, 2009 Доклад Share Добавено Март 23, 2009 (edited) Качили са я до скоро не бяха . Дано да качат и другата, поогледах се и в другите форуми май много хора я търсят. Дано Габриел Гарсия Маркес Сто години самота Ехаааааа Редактирано Март 23, 2009 от Fut Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
who stole the cheese? Добавено Април 23, 2010 Доклад Share Добавено Април 23, 2010 Любими любовни романи или любими романи? Нещата, като че ли, са кривнали в ущърб на любовните романи... Моят любим роман е онзи, който в конкретния момент ме грабва и ме отнася на друго място.. оставя усмивка на лицето ми след последната страница. И докато преди обичах да подреждам любимите си "работи" едно до друго в скриновете на съзнанието, сега това ми се струва излишно. Книгите са толкова различни, много от тях безкрайно талантливо написани, вълнуващи, че сърце не ми дава да ги сравнявам... И все пак, "Война и мир" е монументален труд, който е опитал да прехвърли границите на един многостраничен разказ, да обхване внимателно и нежно живота в пълнотата му. Много мъдра книга, на чийто страници личат безкрайно търпение и обич към човека. Препоръчвам я на всеки, който не е имал куража да се захване с нея (2000 стр. в четири тома). Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ris_78 Добавено Април 23, 2010 Доклад Share Добавено Април 23, 2010 Патрик Зюскинд" Парфюмът" На мен лично ми направи много силно впечатлени Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Април 23, 2010 Доклад Share Добавено Април 23, 2010 (edited) И "Любов по време на холера" я има вече в "Моята библиотека" Редактирано Април 23, 2010 от Eлф Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mochito Добавено Април 23, 2010 Доклад Share Добавено Април 23, 2010 Тъй като повечето ми любими романи са вече посочени аз ще добавя: Властелинът на пръстените - Джон Р.Р.Толкин 451 градуса по Фаренхайт - Рей Бредбъри Братята с лъвски сърца - Астрид Линдгрен Птиците умират сами - Колийн Маккълоу На изток от рая - Джон Стайнбек Вторници с Мори - Мич Албом За сега това ми идва на ум! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атлантида Добавено Април 23, 2010 Доклад Share Добавено Април 23, 2010 Изброили сте толкова стойностни книги, истински скъпоценности. Докосват сърцето с любов и мъдрост. Понякога с усмивка, понякога с тъга, но неизменно ни дават много доброта и приятелство. За съжаление последните години ми се налага да чета предимно специализирана или научна литература. Чудесно е, когато в моето забързано ежедневие намеря време да се усамотя и да потъна в някоя интересна книга. Спомням си как като малки с брат ми се криехме нощем с фенерчета под завивките и четяхме до късно. Книгите, които мислех да напиша, вече са написани поне по веднъж. Няма да ги повтарям. Тези, които сега ми изплуваха са : "Старецът и морето" - Хемингуей "Великият Гетсби" - Скот Фицджералд " Соларис" - Станислав Лем " Една одисея в космоса през 2001-ва година" Артър Кларк " Пътуване към Икстлан" - К. Кастанеда " Приключенията на добрия войник Швейк" - Ярослав Хашек Сещам се и за разказите на Уйлям Фокнър, мисля, че ги има тук Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alex_Pato Добавено Май 18, 2010 Доклад Share Добавено Май 18, 2010 Здравейте , интересувам се да закупя книгата на Е.Булвер-Литон “Занони” ,ако някой има идея откъде най лесно в София бих могъл да се сдобия с не я ще бъда много благодарен ! Хубав ден на всички ! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Май 27, 2010 Доклад Share Добавено Май 27, 2010 Много ме заинтересува темата, колко рядко някой близък ще ме изненада, че чете нещо.Дали не съм аз извънземна.По темата за любимите ми романи бих казала, че имам много любими български автори.На първо място класик като Димитър Димов с "Тютюн", Емилиян Станев с " Иван Кондарев" " Крадецът на праскови" в тия романи не остаряват героите, така са създадени персонажите.Просто си носят неувяхващите черти на нашата народопсихология.От руските автори много харесвам Лев Толстой с класиката "Война и мир", превъзходна творба.От по новите автори съм възхитена от Юрий Бондарев и "Бряг" много силен психологически роман.За безсилието на човека пред съдбата.А от американските автори много харесвам Сидни Шелдън великолепен писател.Всяка негова творба те държи емоционално превъзбуден, и докато се успокоиш от даден развой на събитието те хвърля в ново емоционално предизвикателство и напук на разума завършва с нещо, което не си очаквал и здравият ти разум не допуска.Бих изредила "Кръвна връзка","Диамантената династия" ,Тънки сметки","От утрото до здрача","Операция страшния съд", "Гневът на ангелите", "Звездите над нас","Ако утрото настъпи","Лекарки" тази творба беше филмирана и се казваше "Нищо не е вечно","Греховете на светците","Пясъците на времето","Насън и наяве", "Вятърната мелница на боговете" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Май 27, 2010 Доклад Share Добавено Май 27, 2010 Първия роман, за който се сещам е "Вино от глухарчета" на Ред Бредбъри Така ме е увлякъл, че завинаги се изгубих в едно безкрайно уханно лято.. Другото, но по-различно, е на една бг писателка на име Керана Ангелова, а книжката се казва "Елада Пиньо и времето". ПО-хубаво българско нещо не съм чела досега. п.с. от малка се опитвам да си спомня, как се казват една пореди книжки за едни джуджета,които живееха в гората и си правиха близалки от дървесна смола. книжките бяха с много красиви илюстрации и така искам да си ги намеря пак ако някой се сеща да помага... Ushna 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Цветелина. Добавено Май 27, 2010 Доклад Share Добавено Май 27, 2010 Vespertine, Да не би да е поредицата на Боско? Приказки за горските обитатели, джуджетата и други Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Май 27, 2010 Доклад Share Добавено Май 27, 2010 Цветелинаааа Ами че май са точно те!!! ако си и правят такива близалки, значи наистина съм ги открила след 10 години търсене хехе Много ти благодаря! Ти да не би да ги имаш тези книжки... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Цветелина. Добавено Май 27, 2010 Доклад Share Добавено Май 27, 2010 Хихи наистина имаше някакви такива близалки Имам ги книжките и много си ги обичам :) Много са хубави приказките, а картинките са невероятни! Само дето едната книжка от поредицата ми липсва и като бях търсила преди време из нета всичко беше изчерпано... но може някой ден да излезе Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Юни 5, 2010 Доклад Share Добавено Юни 5, 2010 Един от любимите ми романи е "Мъртви души" на Гогол.Харесвам цялото му творчество! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
helen Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 (edited) "Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд Бих могла да цитирам цялата книга, защото всяко изречение, което Оскар Уайлд пише е шедьовър за мен, но се ограничавам до две „Когато очите ни се срещнаха, усетих че пребледнявам. Обзе ме необяснимо чувство на страх. Разбрах че съм срещнал човек с такова обаяние, на което, ако се поддам, би могло да ме погълне целия, цялата ми душа, изкуството ми дори. Никога не съм допускал външни обстоятелства да влияят на живота ми. Ти добре знаеш колко съм независим по природа. Винаги съм бил господар на себе си, поне до срещата с Дориан Грей. И изведнъж… всъщност не знам как да ти го обясня. Нещо сякаш ми подсказа, че съм на прага на критичен момент в моя живот. Изпитах странното усещане, че съдбата се готви да ми предложи изтънчени удоволствия, но и не по-малко изтънчени мъки. Изплаших се и се обърнах да си вървя. Към бягството ме подтикна не съвестта, а някакъв необясним страх. Това, разбира се, не ми прави чест.“ „Колко е тъжно! — прошепна Дориан Грей, без да откъсва поглед от портрета си. — Колко е тъжно! Аз ще остарея, ще стана уродлив и отвратителен, а портретът ще си остане вечно млад. Никога няма да надмине възрастта на днешния юнски ден… Ако можеше да стане обратното! Ако можеше аз да остана вечно млад, а да се състари портретът! За това… за това… бих дал всичко! Да, за това не бих пожалил нищо на този свят! Бих дал душата си!“ Редактирано Октомври 29, 2010 от helen Диляна Колева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 Езотеричните романи на Беа Нади "ПРИКАЗКИ ЗА БОГОВЕТЕ" са от последните романи,които съм чела. За първи път в живота ми се случи да се озаптявам да не ги прочитам на един дъх, за да си запазя удоволствието за по-дълго./ първия път,когато ги четох/:rolleyes: :rolleyes: Розалина и Иво 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 Езотеричните романи на Беа Нади "ПРИКАЗКИ ЗА БОГОВЕТЕ" са от последните романи,които съм чела. За първи път в живота ми се случи да се озаптявам да не ги прочитам на един дъх, за да си запазя удоволствието за по-дълго./ първия път,когато ги четох/:rolleyes: :rolleyes: И на мен ми харесаха много, като ги четох преди време... Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 Езотеричните романи на Беа Нади "ПРИКАЗКИ ЗА БОГОВЕТЕ" са от последните романи,които съм чела. За първи път в живота ми се случи да се озаптявам да не ги прочитам на един дъх, за да си запазя удоволствието за по-дълго./ първия път,когато ги четох/:rolleyes: :rolleyes: И на мен ми харесаха много, като ги четох преди време... Ще си позволя да допълня малко инфо. Беа Нади /това е псевдоним/ е позната на моя приятелка от братството и беше и казала, че ги е писала под диктовка и във връзка с висши същности. На мен ми дадоха невероятни понятия за сътворяването на световете,сродните души,кармата.......... Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 "Тихият Дон", на Михаил Шолохов, "Идилии" - Петко Тодоров, "Железният светилник" - Димитър Талев и доста други, но тези са ми първенци. От детските ми години са ми останали "Хрониките на Нарния". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 (edited) Езотеричните романи на Беа Нади "ПРИКАЗКИ ЗА БОГОВЕТЕ" са от последните романи,които съм чела. За първи път в живота ми се случи да се озаптявам да не ги прочитам на един дъх, за да си запазя удоволствието за по-дълго./ първия път,когато ги четох/:rolleyes: :rolleyes: Мария-София ,и аз много харесвам книгите на Беа Нади.Има ги в спиралата -първите две книги със заглавие "Приказки за боговете".Последната издадена книга със заглавие "Предупреждението",препоръчвам горещо на всички.Мисля,че все още я има в книгоразпространението. Не мисля,че тези книги са писани под диктовка.Със сигурност обаче,в книгите можем да намерим допирни точки с космогонията на Учителя Беинса Дуно. Редактирано Октомври 29, 2010 от Розалина Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Октомври 29, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2010 Английски автор като Арчибалд Кронин не се забравя, неговите творби са класика и непреходност-"Цитаделата", "Замъкът на шапкаря","Пътят на доктор Шенън".Други любими романи са на Ерих Мария Ремарк-"Триумфалната арка","На западния фронт нищо ново","Трима другари". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Октомври 30, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2010 "Аз, Клавдий", "Quo vadis?", "Граф Монте Кристо" /старозаветна книга;)/ "Солунският чудотворец", "Дъщерята на Калояна", "Йоан Асен2"-Ф. П. Мутафова... "Винету"... Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Октомври 30, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2010 Любим роман ми е този,който чета в момента - "Хаваи" на Джеймс Мичънър. Имам мнооого любими романи! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Svetlananefyodova Добавено Декември 11, 2010 Доклад Share Добавено Декември 11, 2010 Пътят на една велика душа във всекидневния живот на земята, на истински героизъм и величието на романа на Джордж Макдоналд: "Господине Gibby." (Sir Gibbie"). Джордж Макдоналд (George Mc Donald) - шотландски класически. Той - моят любим писател. К. С. Луис (Clive Staples Lewis) по него, тъй като техния учител. Препоръчайте четене на романа: "Господине Gibby", както и неговите мистични приказка. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Януари 28, 2011 Доклад Share Добавено Януари 28, 2011 Любим роман ми е "Време разделно" от Антон Дончев, отразяващ драматизма на някои събития в Родопите по време на робството.Не по -малко вълнуваща е и филмовата версия.Удивителна е силата на българския дух, в този исторически момент.Друг автор, който просто не мога да забравя, защото познавах преживе е Николай Хайтов.С неговото произведение"Капитан Петко войвода", автора пресъздава живота на един титан на българската история.Не е случайно, че Капитан Петко войвода , става читалищен служител във Варна след освобождението.Там той се слреща с Учителя, където е изнасял своите лекции в същото читалище.Петко Киряков се обръща към Петър Дънов и казва:"Момче при този пълен салон трябва да взимаш по някой лев".Учителят въпреки това съвсем безкористно продължил делото си. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Уенди Добавено Април 19, 2011 Доклад Share Добавено Април 19, 2011 Любимите ми романи са тези,на които съм плакала най-много,май... На 14год. прочетох /точно за 3 дни,и малко нощи/ "Души в окови" на Съмърсет Моъм.Велика книга,а да,и се скъсах от рев. Доста плаках и на "На изток от рая"на Стайнбек. Но първенството държи "Пророкът" на Х.Джубран.Препрочитам я от време на време,когато усетя нужда да поплача,и резултатът е гарантиран! Vespertine 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts