Shmorci Добавено Април 17, 2013 Доклад Share Добавено Април 17, 2013 Ето я картата,която разглеждам в момента и за която питам за Тау квадрата/картата е на мъж/ П.С. Начинаеща съм в астрологията,преди 6 месеца започнах да я изучавам и има много неща,които незнам и за това задавам въпроси. Според мен при всички положения става въпрос за ревност, особено след като се касае за опозиция 1-7 дом. Квадратурата между Марс и Венера също показва кавги, неразбирателства и ревност в любовта и брака. Квадратурата между Плутон и Венера пък води до засилена сексуалност, еротика, аморалност. Възможно е също да има и нараняване на чувствата. От друга страна зоната, която стои срещу върха на тау-квадрата е проблемна - в случая това е 5-ти дом / дом на свободната любов, децата, хазарта и т.н./. Това е според мен...а аз не съм спец в областта /все още :)/ - да кажат професионалистите дали сме на прав път. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
rossin Добавено Април 17, 2013 Доклад Share Добавено Април 17, 2013 По тази карта, в която най-много достойнства има Сатурн-на трон и 10 дом, който има всички права върху управлението на 7 дом, дали става въпрос за ревност точно???? Като видим и тригона му с Марс-управител на асцедента......по-скоро приоритетите са други. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Йордан Анов Добавено Април 17, 2013 Доклад Share Добавено Април 17, 2013 По тази карта, в която най-много достойнства има Сатурн-на трон и 10 дом, който има всички права върху управлението на 7 дом, дали става въпрос за ревност точно???? Като видим и тригона му с Марс-управител на асцедента......по-скоро приоритетите са други. Да, сигнификаторите на взаимоотношенията са тези - Марс и Сатурн. Но защо? Нека разпишем нещата по-подробно. За да не гадаем и правилно да опишем ситуацията, трябва да сме сигурни коя планета описва темата, която ни интересува. За по-лесно можем да си направим следната разбивка на знака, който се намира на върха на дома. Асцендента описва всичко, което може да се впише в представите на Аз, тяло, здраве, визия и най-вече как се свързваме с останалата част от картата. В тази карта на Асц имаме Овен. За управлението на Овен се борят: по обител - Марс по екзалтация - Слънцето по триплицитет за дневна карта - Слънце Имаме Марс и Слънце. Марс е в Телец, в който има достойства по триплицитет и ъглова позиция, както и силен диспозитор - Луна в Рак. Слънцето е във Водолей, лоша позиция, място на слабост, диспозитора му е тронов Сатурн, но той не може да помогне на слабото Слънце и да го мотивира. За сигнификатор на Асц взимаме Марс, Десцендента е Везни. В този знак достойнства имат: по обител - Венера по екзалтация - Сатурн по триплицитет за дневни карти - Сатурн Венера е във Водолей, място в което няма достойнства, в следващ дом. Сатурн е в Козирог, в ъглов дом - силна анцидентална и есенциална характеристика. И така за сигнификатори на взаимоотношенията имаме Марс и Сатурн в тригон. Не знам в наталната карта откъде идва ревността, но ако разгледаме двата сигнификатора, то и двата са в земни знаци, стабилно поставени и ъглови. Това са по скоро материално ориентирани взаимоотношения, пресметнати действия, а целта е да се подобри личното обкръжение и средата на индивида. P,S, Мисля че е излишно да описваме партньора на въпросния човек, след като той има такава ясна характеристика, като Сатурн в Козирог в десети дом. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Shmorci Добавено Април 18, 2013 Доклад Share Добавено Април 18, 2013 Порязаха ме...не било ревност Добре, а как бихте изтълкували въпросният тау-квадрат между Марс, Плутон и Венера на върха? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
rossin Добавено Април 18, 2013 Доклад Share Добавено Април 18, 2013 Ако уточниш какво е ревност точно. Мотиви, проявление. Ревност ,агресия.... Сексуалност....и всичко това в големи количества :/ Ще ги започна в обратен ред. Сексуалност- с Марс в 1 дом Агресия- пак Марс в 1 дом, в Телец. Кое ще го провокира? Състезанията на бързи обороти или нещо материално? На какви провокации реагира? Марс тригон Сатурн. Ревност = собственическо чувство. Ревнува кое, партньора или имуществото му? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 18, 2013 Доклад Share Добавено Април 18, 2013 Имам идея, но не знам доколко е адекватна - ще очаквам мнението на Йордан 1. Марс, който е сигнификатор на асцендента, както стана ясно, определя как се проявява човекът и какъв образ изгражда пред останалите в своя живот. Той се намира в знак, чийто управител е по триплицитет, но Венера е естественият владетел на везните. Тя е без достойнства във водолея, а нейният диспозитор - Сатурн - е много силен. И така, Венера, която влияе върху идейните и приятелски съдружия в живота на този човек, е притисната от две "мъжки" планети и е в квадрат със сигнификатора на асцендента. 2. Според мен човекът ще има проблем с хармонзирането на връзките си с приятелите. Той сам ще предизвивка тези проблеми с "мъжкарството" си, дори и с оттенък на благородна защита и водачество, рицарство, то ще звучи агресивно и притискащо на приятелите му. Сатурн ще благоприятства това от своя десети дом - вероятно е служебната реализация, професията на този човек да е свързана точно с организация, налагане на някакви рамки, структуриране, което често звучи на другите като натиск и ограничаване. Всъщност решителността и бойкия характер ще са в хармония с професията му, но ще ощетява приятелските му контакти. Няма да му е лесно, на неговите приятели - също. Но това ще е урок за всички. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts