ris_78 Добавено Юли 30, 2008 Доклад Share Добавено Юли 30, 2008 Здравейте, на всички Преди известно време някой реши да прави ремонт на тази страница.Всичко се обнови ,подобри в името на доброто.По мое мнение стана прекалено човешка.На мен лично това ми беше утеха и прозорец, през който можеш да извикаш мислите си на "глас''.Сега не е същото. Поздрави Орлин Баев и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
maggee Добавено Юли 31, 2008 Доклад Share Добавено Юли 31, 2008 Какво ти пречи сега да извикваш мислите си на глас? Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bee_bg Добавено Август 15, 2008 Доклад Share Добавено Август 15, 2008 hehe Аз пък питам защо преместените теми им седят линковете повече от два месеца някакси макар и да е в разговорки т.е кошчето на форума някакси не е приятно за окото ) дори си мисля че темите които сте оставили тук на ''боклука ''(за триене) са по-смислени от тия преместените . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 2, 2010 Доклад Share Добавено Април 2, 2010 Щом не можеш да измислиш заглавие,значи тук всеки може да каже каквото си иска.Аз имам въпрос,който се чудех къде да задам. -Има ли случайно някой филма "Интервю с вампир"?Но да е на дискета. Предварително благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Април 2, 2010 Доклад Share Добавено Април 2, 2010 hehe Аз пък питам защо преместените теми им седят линковете повече от два месеца някакси макар и да е в разговорки т.е кошчето на форума някакси не е приятно за окото ) дори си мисля че темите които сте оставили тук на ''боклука ''(за триене) са по-смислени от тия преместените . Каква разлика има дали са тук темите и мненията, или в друг раздел..? И без друго всичко което казваме са празни приказки. Пълните са ги казали вече... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 2, 2010 Доклад Share Добавено Април 2, 2010 (edited) Щом не можеш да измислиш заглавие,значи тук всеки може да каже каквото си иска.Аз имам въпрос,който се чудех къде да задам. -Има ли случайно някой филма "Интервю с вампир"?Но да е на дискета. Предварително благодаря! Здравей. Това се нарича дискета (1.44 МВ): Може би търсиш на компакт диск (CD, DVD)? Ако под носител с по-голям обем имаш предвид, че търсиш с по-високо качество, то и това не е проблем. В нета се разпространяват и в DVD формат и в популярният им рип DVDRip (приблизително 700 MB, т.е. 6-7 пъти компресирани). Имам 4-5 000 линка към такъв род информация, но тази е прекалено лесна за намиране - в Замунда . Разлика в качеството с това на диск няма. Редактирано Април 2, 2010 от vorfax Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 3, 2010 Доклад Share Добавено Април 3, 2010 Щом не можеш да измислиш заглавие,значи тук всеки може да каже каквото си иска.Аз имам въпрос,който се чудех къде да задам. -Има ли случайно някой филма "Интервю с вампир"?Но да е на дискета. Предварително благодаря! Здравей. Това се нарича дискета (1.44 МВ): Може би търсиш на компакт диск (CD, DVD)? Ако под носител с по-голям обем имаш предвид, че търсиш с по-високо качество, то и това не е проблем. В нета се разпространяват и в DVD формат и в популярният им рип DVDRip (приблизително 700 MB, т.е. 6-7 пъти компресирани). Имам 4-5 000 линка към такъв род информация, но тази е прекалено лесна за намиране - в Замунда . Разлика в качеството с това на диск няма. Благодаря ти! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 7, 2010 Доклад Share Добавено Април 7, 2010 Как да си открия пост в тема чието заглавие не помня? Няма глобална търсачка, а не се сещам къде говорех за "имането" като източник на проблемите. Пиша си една тема и е разхищение на време да го мисля наново, впредвид, че имам толкова други неща да свърша... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 7, 2010 Доклад Share Добавено Април 7, 2010 наистина не си го откривам... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Април 7, 2010 Доклад Share Добавено Април 7, 2010 Как да си открия пост в тема чието заглавие не помня? Няма глобална търсачка, а не се сещам къде говорех за "имането" като източник на проблемите. Пиша си една тема и е разхищение на време да го мисля наново, впредвид, че имам толкова други неща да свърша... Ти пък сега: „няма глобална търсачка“ Точно до бутона за търсене има бутон за разширено търсене. И ако помниш някоя дума от мнението си не би трябвало да имаш проблем. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 7, 2010 Доклад Share Добавено Април 7, 2010 Как да си открия пост в тема чието заглавие не помня? Няма глобална търсачка, а не се сещам къде говорех за "имането" като източник на проблемите. Пиша си една тема и е разхищение на време да го мисля наново, впредвид, че имам толкова други неща да свърша... Ти пък сега: „няма глобална търсачка“ Точно до бутона за търсене има бутон за разширено търсене. И ако помниш някоя дума от мнението си не би трябвало да имаш проблем. Мерси : ) В "За спорът" е. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 Моля да ме извините,но не намерих тема в която да задам поредния си въпрос. Редно ли е учениците да обсъждат учителите и учителите да обсъждат учениците? Предварително благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 Моля да ме извините,но не намерих тема в която да задам поредния си въпрос. Редно ли е учениците да обсъждат учителите и учителите да обсъждат учениците? Предварително благодаря! Ако питаш за в училище-Редно е да разговорят помежду си и да си кажат изискванията. Но това може да се случи между разумни, доброномерени индивиди. А иначе - и децата обсъждат учителите и учителите-децата, но дали израстват от това е друг въпрос... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
pcheliza Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 (edited) "Каква разлика има дали са тук темите и мненията, или в друг раздел..? И без друго всичко което казваме са празни приказки. Пълните са ги казали вече... " Да,така е infinity1305 ,понякога ми се струва,че прекалено много се философства,за нещо което може да се каже далеч по-простичко. Редактирано Април 8, 2010 от pcheliza Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 Моля да ме извините,но не намерих тема в която да задам поредния си въпрос. Редно ли е учениците да обсъждат учителите и учителите да обсъждат учениците? Предварително благодаря! Единственият преподавател на който съм се възхищавал докато бях ученик, този по литература, ми каза, че между учениците и учителите трябва да има преграда (за да бъдат това което са). Учениците нямат право да критикуват негативно преподавателите (независимо дали имат основания за това), и аз го споделям. Разбира се, това не се отнася за неволни грешки. Под обсъждане на учениците от учителите не знам какво имаш предвид. Всеки преподавател си има изградено мнение за всеки от учениците си и субективно мнение за тях. Как би повлиял на ученикът споделяйки това си мнение с него/други ученици/учители е почти непредвидимо, така че си е негова отговорност дали да го стори. Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 Моля да ме извините,но не намерих тема в която да задам поредния си въпрос. Редно ли е учениците да обсъждат учителите и учителите да обсъждат учениците? Предварително благодаря! Единственият преподавател на който съм се възхищавал докато бях ученик, този по литература, ми каза, че между учениците и учителите трябва да има преграда (за да бъдат това което са). Учениците нямат право да критикуват негативно преподавателите (независимо дали имат основания за това), и аз го споделям. Разбира се, това не се отнася за неволни грешки. Под обсъждане на учениците от учителите не знам какво имаш предвид. Всеки преподавател си има изградено мнение за всеки от учениците си и субективно мнение за тях. Как би повлиял на ученикът споделяйки това си мнение с него/други ученици/учители е почти непредвидимо, така че си е негова отговорност дали да го стори. И подигравателните коментари в учителската стая също ли са позволени?!И язвителните забележки!?И потъпкване то на достойнството на децата?! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 8, 2010 Доклад Share Добавено Април 8, 2010 И подигравателните коментари в учителската стая също ли са позволени?!И язвителните забележки!?И потъпкването на достойнството на децата?! Предполага се, че учителят има преподавателска методика, че разбира от педиатрия и психология. Затова написах, че е негова отговорността от постъпките му, обсъждайки учениците си - той е виновен когато ги стимулира и той е виновен, когато ги наранява. Преживявах няколко години една психично болна учителка по български език и литература. За съжаление обидното третиране и ниското заплащане на учителите не стимулира конкуренцията в селекцията за възпитатели на децата ни. Оплачете се на директора, друго не се сещам. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 9, 2010 Доклад Share Добавено Април 9, 2010 И подигравателните коментари в учителската стая също ли са позволени?!И язвителните забележки!?И потъпкването на достойнството на децата?! Предполага се, че учителят има преподавателска методика, че разбира от педиатрия и психология. Затова написах, че е негова отговорността от постъпките му, обсъждайки учениците си - той е виновен когато ги стимулира и той е виновен, когато ги наранява. Преживявах няколко години една психично болна учителка по български език и литература. За съжаление обидното третиране и ниското заплащане на учителите не стимулира конкуренцията в селекцията за възпитатели на децата ни. Оплачете се на директора, друго не се сещам. Учителите не са най-зле платените в България.Вярно е че отношението към тях не е добро(както и към лекарита),но за това има причина. Едно оплакване не може да промени нищо.Имаше замисъл учителите да се подлагат на психологически тест всяка година.Прави ли се това? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 9, 2010 Доклад Share Добавено Април 9, 2010 Защо в постовете понякога излизат излишни сричици,думички и буквички?Да няма полтъргайст в мрежата? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 9, 2010 Доклад Share Добавено Април 9, 2010 Защо в постовете понякога излизат излишни сричици,думички и буквички?Да няма полтъргайст в мрежата? Мани ги буквичките и думичките, като няма спомен от цели коментари и теми, тогава става страшно Не мисля и 800 лв с трудов стаж от 30 години за високо заплащане на учител. По-скоро за справедливо. Високо е 1000-2000 и нека се абстрахираме дали е заслужено, защото конкуренцията която ще се предизвика в подбора на такива кадри е директна инвестиция в децата ни, а не в златни парламентарни асансьори и потънали незнайно къде данъци. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 10, 2010 Доклад Share Добавено Април 10, 2010 Защо в постовете понякога излизат излишни сричици,думички и буквички?Да няма полтъргайст в мрежата? Мани ги буквичките и думичките, като няма спомен от цели коментари и теми, тогава става страшно Не мисля и 800 лв с трудов стаж от 30 години за високо заплащане на учител. По-скоро за справедливо. Високо е 1000-2000 и нека се абстрахираме дали е заслужено, защото конкуренцията която ще се предизвика в подбора на такива кадри е директна инвестиция в децата ни, а не в златни парламентарни асансьори и потънали незнайно къде данъци. Наистина е жалко когато учителите мислят в час за цената на боба,но ...това е положението.В България не почитат нито даскала,нито доктора,нито попа.Мисля си за извода? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shining_star Добавено Април 10, 2010 Доклад Share Добавено Април 10, 2010 Защо в постовете понякога излизат излишни сричици,думички и буквички?Да няма полтъргайст в мрежата? Мани ги буквичките и думичките, като няма спомен от цели коментари и теми, тогава става страшно Не мисля и 800 лв с трудов стаж от 30 години за високо заплащане на учител. По-скоро за справедливо. Високо е 1000-2000 и нека се абстрахираме дали е заслужено, защото конкуренцията която ще се предизвика в подбора на такива кадри е директна инвестиция в децата ни, а не в златни парламентарни асансьори и потънали незнайно къде данъци. Наистина е жалко когато учителите мислят в час за цената на боба,но ...това е положението.В България не почитат нито даскала,нито доктора,нито попа.Мисля си за извода? Малко е встрани от темата, но всички сме виждали едни и същи ученици да вдигат шум при един учител и да се държат недисциплинирано, а при друг - абсолютна тишина. Е, и двамата са учители - защо единия го уважават, а другия не? Така е и с доктора, и с попа. Ако едно дете не уважава родителите си, причината не е в детето. Причината е в тях. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 10, 2010 Доклад Share Добавено Април 10, 2010 Защо в постовете понякога излизат излишни сричици,думички и буквички?Да няма полтъргайст в мрежата? Мани ги буквичките и думичките, като няма спомен от цели коментари и теми, тогава става страшно Не мисля и 800 лв с трудов стаж от 30 години за високо заплащане на учител. По-скоро за справедливо. Високо е 1000-2000 и нека се абстрахираме дали е заслужено, защото конкуренцията която ще се предизвика в подбора на такива кадри е директна инвестиция в децата ни, а не в златни парламентарни асансьори и потънали незнайно къде данъци. Наистина е жалко когато учителите мислят в час за цената на боба,но ...това е положението.В България не почитат нито даскала,нито доктора,нито попа.Мисля си за извода? Малко е встрани от темата, но всички сме виждали едни и същи ученици да вдигат шум при един учител и да се държат недисциплинирано, а при друг - абсолютна тишина. Е, и двамата са учители - защо единия го уважават, а другия не? Така е и с доктора, и с попа. Ако едно дете не уважава родителите си, причината не е в детето. Причината е в тях. Права си!Лошото е когато имаш повече деца и нито едно от тях не те уважава...Уважение се заслужава а не се налага със силови методи. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 11, 2010 Доклад Share Добавено Април 11, 2010 Как може човек да се отърве от досадници без да ги обиди? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ris_78 Добавено Април 11, 2010 Автор Доклад Share Добавено Април 11, 2010 Уважението мисля, че започва първо то нас самите.Разбирането и уважението към човека като същество с чувства ,мисли,грешки и всичко останало.А последващото е йерархията и къде се поставяме ний.Минали ли сме по всички стъпала или просто сме се поставили някъде.Трябва ли да имаме например уважение към природата?Мисля ,че е същото. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts