Jump to content
Порталът към съзнателен живот

30.07.2008 г. - Хубавите работи са недостъпни за обикновените хора


Recommended Posts

Мисъл на деня - 30 Юли 2008 г.

"Който пие от тази вода, той може да живее 100, 200, 500, 1000 и колкото години желае. Само 100 грама от тази вода са в състояние да внесат в човека особена сила и живот. – Къде са тези извори? – Те са запазени, недостъпни са за обикновените хора. Хубавите работи са недостъпни за обикновените хора. Но в бъдеще те ще бъдат достъпни. Ако и вие учите добре, един ден тази вода ще бъде достъпна и за вас."

Из Здравото учение, 18-а НБ, 4.IV.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Злото в света съществува по единствената причина на съществуването на свободата. Дето има свобода, там и злото съществува. Ако нямаше зло и ако нямаше добро, и свобода нямаше да съществува. Ако съществуваше само добро, свобода нямаше да съществува. И ако съществуваше само зло, свобода пак нямаше да съществува. Свобода има само там, дето едновременно съществуват и добро, и зло. Свободата е резултат на един вътрешен избор. Всеки човек е освободен дотолкова, доколкото може да избере от двете положения доброто или злото. Доброто и злото не се налагат на човека, но той е абсолютно свободен да избере едното или другото от тях – от него зависи.

Из Здравото учение, 18-а НБ, 4.IV.1937 г.

Мисля си, колко често ми се случва да негодувам дори и вътрешно за нещо. Като забравям, че всеки е свободен да е такъв, какъвто е... Да се постигне това вътрешно спокойствие или по-скоро да се задържи е важно.

:hmmmmm: Да се учим за талантливи, за гениални или за светии... Не е лесно, но може би с добра воля, постоянство и помощ от Бога ще успеем :smarty::)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...