Jump to content
Порталът към съзнателен живот

11.07.2008 г. - Всичко, което съм поискал, аз съм го направил


Recommended Posts

Мисъл на деня - 11 Юли 2008 г.

"Всичко, което съм поискал, аз съм го направил. Аз поисках да дойда на Земята, и дойдох. И вие сте толкова силни, колкото съм силен и аз. И вие сте поискали, и сте дошли. Следователно колкото съм силен аз, толкова силни можете да бъдете и вие. Де е вашата слабост тогава?"

Из Синаповото зърно, 20-а НБ, 18.IV.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Според мене вярата е отношение, връзка между души, които имат едно и също верую. Такива души са свързани със Закона на Любовта. Те работят за идване на Царството Божие на Земята. Това значи религия. Предназначението на религията е да прокара Царството Божие на Земята. Религиозните хора се отдалечиха от това разбиране и те обърнаха идеята за Царството Божие на частна собственост, да станат праведни, свети, че като отидат на небето, да вземат първото място. Това не е смисълът на небесния живот.

От тази беседа разбирам, че дори и вярата ни да е силна, без Знание и Любов не струва много. Какво да разбираме под Царство Божие? :hmmmmm: -Може би разумност, да сме свободни, да разбираме скрития смисъл на нещата... :feel happy:

Желанието на човека да подигне света трябва да бъде лично желание. Всеки сам трябва да пожелае да се подигне. Ако в една жена няма желанието да се подигне сама, никой друг няма да я повдигне. И ако един мъж сам няма желание да се повдигне, никой друг не е в състояние да го повдигне. Ако в един мъж няма желание сам да се контролира, никой друг не може да го контролира. Ако една жена няма сама желание да се контролира, никой друг не може да я контролира. И ако едно дете само не може да се контролира, никой друг няма възможност да го контролира.

Всеки сам, по своя вътрешна убеденост да започне да работи за Царството Божие. И тогава Бог ще му даде най-добрите условия, да започне да учи...

Синаповото зърно

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...