Станимир Добавено Юни 18, 2008 Доклад Share Добавено Юни 18, 2008 Мисъл на деня - 19 Юни 2008 г. „Вашите отношения са: първо – отношението ви към Бога. Като влизате в тази Школа, не се старайте вие сами да се видоизмените, а вашето видоизменение да се извърши от Божествения Дух.” Из Голям е само Бог, 23.VIII.1920 г. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Юни 19, 2008 Доклад Share Добавено Юни 19, 2008 Ето такива “беседи” харесвам най-много. Стегнато, ясно и най-вече кратко . Всъщност не знам по какъв случай е казал тези думи Учителят през далечната 1920г. във В.Търново , но са ми доста интерсни . Ето още: Всеки един от вас трябва да знае каква малка величина сте. Всеки е много малка величина. Велик и голям е само Бог. Ангелите са една среда за превръщане на малките и големите величини. Голям е само Бог Прави се сравнение с математиката, но в нея най-голяма величина няма освен ако за такава се приеме безкрайността? Имам предвид множеството на естественните числа например. Знач Бог = безкрайност? Интерресна е и ролята на ангелите? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 19, 2008 Доклад Share Добавено Юни 19, 2008 Като влизате в тази Школа, не се старайте вие сами да се видоизмените, а вашето видоизменение да се извърши от Божествения Дух.” Разликата? Ако ние сами себе си променим, то най-вероятно ще наложим върху естеството си някакви измислени от нашия ум норми и правила, ще гоним някакъв идеал и ще се променяме, защото сме недоволни от това, което сме сега. Постигнатото пък ще сравняваме с набелязания идеал и, разбира се, отново няма да сме доволни... Ако се оставим Божественият Дух да ни променя - това би означавало да се променяме според каквото изисква от нас настоящето - моментът. Тогава промяната не е мотивирана от недоволство и някакви конкретни цели, а от осъзнатото единство с Цялото и осъзнатата свободна воля да се развиваме хармонично с него - както зърното пониква, расте и дава плодовете си в хармония със сезоните, а не по негова прищявка... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts