Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Шипове и дискова херния.

Recommended Posts

Здравейте!

Може ли някой да ми помогне, имам шип на петата на левия крак и болките са много силни и почти ми е невъзможно ходенето. Докторите казват , че единственото лечение е операцията. Това ошипяване се получавало от пренатоварване на стъпалото. Аз спортувам и сега това ми е невъзможно. Ако някой знае нещо по въпроса , ще ви бъда много благодарна!

Поздрави!

Линк към коментар

Роеми,не знам лек за това за да го споделя с теб,но аз преди няколко години също имаш шип на лявата пета,постоя при мен една-две години и после си отиде.

Линк към коментар

Не. Причината не е натоварване на стъпалото, а неправилна обмяна на веществата. Физическото претоварване само ускорява нещата.

Ако няма наистина друга алтернатива - не съм видяла Ro-снимка - то защо не погладуваш малко. Опитай и ще видиш, че ще имаш облекчение. Освен това си има лекарства от групата на т.нар. нестероидни портивовъзпалителни под формата на таблетки и различни мазила, които на първо време биха могли да намалят отока около "шипа" и болката там.

А иначе, да, големите и силно болезнени "шипове" се лекуват само оперативно, защото локалните асептични възпаления с последстващи травматични некрози на тъканите, които правят поради притискане в съседство, са нежелано усложнение.

Линк към коментар

Благодаря ви за съветите! В момента ходя на физиотерапия и ме облъчват с ултразвук и лазер, но не помага.

Надявам се с течение на времето да се намести този шип както казва Nina, но е много болезнен.

Силве, ще пробвам и гладуването. Надявам се, някой от вас да е чул нещо за билколечение , компреси или нещо подобно? :hmmmmm:

Линк към коментар

Вчера случайно чух разговор на мои познати:

намазва се петата с мед, върху него се налага зелев лист, леко начукан с кухненско чукче и се завързва с парче памучен плат / бинт.

Спи се така през нощта. За 2 - 3 нощи болката минала.

Не пречи да се опита.

Линк към коментар

Да, и аз знам подобна "рецепта". На парче марля/тензух се намазва тънък слой мед, после върху него се поръсва сол, налага се върху местото на шипа, прикрепя се с бинт или каквото е подходящо и така се спи цяла нощ. На сутринта местото се измива. Само след няколко дни болката отшумява.

Линк към коментар

намазва се петата с мед, върху него се налага зелев лист, леко начукан с кухненско чукче и се завързва с парче памучен плат / бинт.

Спи се така през нощта. За 2 - 3 нощи болката минала.

Помага и при отекли колянни стави.

Чувала съм още една рецепта, но не съм пробвала. Мястото се намазва с олио. Прави лапа с настърган хрян за около 1/2 час. След като се махне се почиства, но без да се мие. Прилага се 10 дена.

Линк към коментар

• 8 months later...

Аз също искам да знам има ли лечение освен оперативното за шипове на врата, и начален стадий на дискова херния.

Въобще от какво се получава шиповете, какви са причините за да си появят и как да си помогнем с алтернативна медицина. Опасни ли са? Каква диета трябва да следваме и какво трябва да правим като допълнителни грижи и превантивни мерки?

Линк към коментар

:) 1. Шипове обикновено нямат хората, които извършват разнообразни движения и то като постоянен начин на живот - йоги, гимнастици, плувци. Тези, които се обездвижват, както и които претоварват едни и същи стави (вкл. прекомерно запалени туристи!) по-често развиват артрози. Частичен заместител на разнообразните движения е гимнастика (кръговете във всички основни стави са важни като всекидневна практика) и масажите, особено с продукти, съдържащи етерични масла (аз напр. отдавна препоръчвам един мехлем - Ревулзофит, в съчетание с вътрешни билкови средства).

2. Храненето е даже още по-важно, шиповете много избуяха с навлизането на рафинираните храни - захар, бяло брашно, обработени мазнини, преработени хлябове, салами, сирена и кашкавали - и със залеза на суровите растителни продукти. Разтоварващите режими (къси и средни срокове), особено на зеленчукови сокове, помагат, но това е временно и ако после се преяжда, особено с неподходящи продукти, образуването даже и на още шипове е гарантирано.

3. Разнообразните токсини, включително от лекарства, също са съществен фактор. Искам да подчертая и небалансираното приемане на добавки, като едностранчивото тъпкане с калций, витамин Д и лекарства, увеличаващи усвояването им особмено бързо води до шипове. Обикновено това са жени, които вместо да си излекуват остеопорозата, се сдобиват и с артроза. причината е, че калцият сам по себе си не се усвоява добре без магнезий, цинк, аминокиселини и други строителни блокове - а това води до отлагането му в неподходящи места. Тогава се налага да се прави специална хранителна, сокова, билкова и минерална програма, за да се компенсира това, което отначало е било по-лек проблем, но се е усложнило от неправилно третиране.

4. Глюкозаминът стана известен със своето превантивно действие срещу артрозата, което за съжаление е по-слабо при напреднал процес и следва да се съчетава със споменатите методи, за да се получи достатъчно подобрение. Аз препоръчвам растителен глюкозамин (Флексен).

5. Психосоматично, при артрозата има затруднения в превключването към нови възгледи или страх за собственат или на близките хора сигурност. Това води до мускулни спазми и нарушаване на кръвообращението. Релаксацията и медитацията помагат, но човек трябва да ги владее поне в средна степен, което за помечето хора е трудно достижение. По-достъпни за средния индивид са пребиваването сред природата, катарзисните групи като психодрама например и изкуство (арт) терапията. Също и дишането, като мост между психиката и физиката, е съществено, но следва да се ползват само леки пранаями, като нискодозирано четворно дишане и алтернативно без значимо задържане на дъха.

6. Много важно е храносмилането, както и бъбречната и чернодробната функции и дейността на щитовидната и околощитовидните жлези, те пък се ръководят от хипофизата и мозъка... Следователно, в някаква степен артрозата е болест на целия организъм. Но това не е само лоша новина, защото с укрепването на организма като цяло в посочените направления тя ще се подобри наистина трайно, а с нея и общото състояние - здраве, работоспособност, добра форма до напреднала възраст и т.н.

Доволни ли сте? :)

Редактирано от Добромир
Линк към коментар

Благодаря за отговорите ви и споделената инфорпмация.

Линк към коментар

• 10 months later...

При шип в петата Ванга препоръчва да се нагрее бакърен съд,да се постави върху него парче вълнен плат и болния да стъпи върху него.Кракът се държи докато бакъра изстине.

Линк към коментар

Да, и аз знам подобна "рецепта". На парче марля/тензух се намазва тънък слой мед, после върху него се поръсва сол, налага се върху местото на шипа, прикрепя се с бинт или каквото е подходящо и така се спи цяла нощ. На сутринта местото се измива. Само след няколко дни болката отшумява.

Дианче, същата процедура правих това лято около 10 дни, след като ми казаха, че имам шипче на коляното на капачката...

Та уж бабини девитини, но много ме болеше, беше ми отекло, абе зор...та правих няколко дни със мед и ракия, и няколко дни с мед и сол и резултата веднага се появи - болката отмина, незная дали е било шип или нещо друго, но важното е че имаше резултат.

Линк към коментар