Jump to content
Порталът към съзнателен живот

16.05.2008 г.- Всеки да бъде в съобщение с другия свят


Recommended Posts

Мисъл на деня - 16 Май 2008 г.

„Всеки на Земята е пратен да развива своето радио, да бъде в съобщение с другия свят – всеки ден всеки от вас по апарата да имате съобщение.”

Из Доброта и справедливост, 34-та НБ, 12.IX.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Болшинството хора, дори да са вярващи, имат смътна представа за другата реалност. Обикновено възприемаме физическия свят, физическото ни тяло, ката единствени дадености. Философстваме на тема дух, душа, отвъден свят...,но май само това правим. Дори в този форум, който е с езотерична насоченост, като че ли започна да се гледа с насмешка на хората, които искат да споделят нещо с останалите в това отношение. Говоренето за Бог се възприема едва ли не като признак на наивност или дори психическо заболяване.

Хората търсят връзка с тази друга реалност единствено чрез екстрасенси, астролози, гледане на карти... Според мен това са патерици. Ние трябва да развием нашето собствено “радио”, както казва Учителят.

Доколко развиваме своите заспали сетива за съобщение с Бога или разчитаме на външната помощ на ясновидците?

Защо сте дошли на Земята? Да развиете вашето радио, да може да се съобщавате с невидимия свят, че всеки ден всеки от вас по апарата да имате съобщение. Ако не можете вие сам, съюзете се двама, трима, религиозните общества се съединяват, вярват в Бога. Едно религиозно общество може да се съобщава. Българският народ, и всеки народ, трябва да има радио.

Доброта и справедливост

Защо имам чувството, че радиото на българският народ нещо плаче за ремонт? :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Хората търсят връзка с тази друга реалност единствено чрез екстрасенси, астролози, гледане на карти... Според мен това са патерици. Ние трябва да развием нашето собствено “радио”, както казва Учителят.

Доколко развиваме своите заспали сетива за съобщение с Бога или разчитаме на външната помощ на ясновидците?

Мисля, че пробуждането на тези сетива малко зависи от волята на човека. Факт е, че има достъпна много информация, но тя сякаш остава скрита за хората - просто не я виждат. Знаем, че до съзнанието достига толкова и такава информация, която човек на даден етап от развитието си може да понесе - в този смисъл всичко е въпрос на време. И когато дойде време за "събуждане", будилникът звънва, човекът се стряска, попремига сънено с очи, почуди се, става и тръгва - няма избор.

Едва в този момент човек разбира, че онова, което умеят екстрасенси, астролози и гледачки, е достъпно и за него. Че може да развива своите сетива. Започва да учи, да разбира и пред него се откриват нови възможности - толкова, колкото е готов да получи, без да навреди на себе си и на другите. И идва моментът, в който човекът вече няма нужда от посредници.

Първите проблясъци на свръхсъзнанието е това, което наричаме Интуиция. Учителя определя, че човек преминава през седем степени, докато достигне това на съвършенството или пълното свръхсъзнание. И в зависимост от това на каква степен на развитие се намира човек в даден момент, от това зависят и най-подходящите методи за връзка с Разумния свят. Тези седем степени са следните:

1) Обръщение – обръщение към Бога към духовния живот. Тя е от Бога. Човек не може да се обърне към духовния живот, преди Бог да го е събудил отвътре. Затова Христос казва: „Никой не може да дойде при мене, ако отец ми не го призове”. При тази първа степен, казва Учителя, се образува правилната връзка между физическото и астралното тяло.

...

Източник

Редактирано от maggee
Линк към коментар
Share on other sites

Maggee, благодаря за линка! :thumbsup:

Направиха ми голямо впечатление следните думи на Влад Пашов:

В Писанието е казано: “Ние живеем и се движим в Бога”. Ние сме потопени в един свят, който не съзнаваме и не познаваме. Затворени в телата си като в замъци, изолирани от външния свят и само чрез няколко отвора получаваме известни впечатления от този свят. Но какъв в действителност е той, това ние не знаем. Светът, в който живеем е разумен и всички разумни мислещи същества имат възможност да излизат от своите замъци – затвори и да влизат в обширния Божествен свят, който ги заобикаля. Затова е необходимо човек да знае вратите на своето тяло, през които се излиза в обширния свят, който се открива пред него.

Пътища и методи за влизане във връзка с Невидимия свят

Влад Пашов

За съжаление тия врати при мен са все още заключени. Единствената ми връзка с Божествения свят си остава само молитвата. :huh:

Линк към коментар
Share on other sites

Болшинството хора, дори да са вярващи, имат смътна представа за другата реалност. Обикновено възприемаме физическия свят, физическото ни тяло, ката единствени дадености. Философстваме на тема дух, душа, отвъден свят...,но май само това правим.

Всъщност ние сме двама човека. "Истинският "ние" сме възвишеното същество, чиято сила и познание притежава всеки един от нас, а "илюзията" е обвивката на човешкото същество със свой урок. Иронията тук е, че ние възприемаме илюзията като действителност, а истинската си същност като илюзия. Много от нас изобщо не долавят своя истински аз!

Най-големите успехи в израстването се коренят в разбирането на този дуализъм и в осъзнаването на разменените роли на "истината" и "илюзията". Въпреки че не можем да видим наистина нашия Висш Аз , можем да се сдобием с работни знания и разбиране на истинската си същност. Когато това стане, тогава можем да поемем своята сила... но не преди това. Нашето поле за открития е това на самоосъзнаванео и истината за двойнствеността вътре в нас и начините за подобряването ..

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...