Донка Добавено Юни 1, 2008 Доклад Share Добавено Юни 1, 2008 - Сбогом - каза лисицата. - Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите. - Нощем ще гледаш звздите. При мен всичко е съвсем мъничко и затова не мога да ти покажа моята. Така е по-добре. За теб моята звезда ще бъде една от звездите... Тогава ще ти бъде хубаво да гледаш всички звезди... Всички те ще бъдат твои приятелки. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 1, 2008 Доклад Share Добавено Юни 1, 2008 Малкия принц, любимата ми приказка - Къде са хората? - обади се най-сетне малкият принц. - В пустинята човек се чувства малко самотен... - Човек е самотен и сред хората - отговори змията. Малкият принц я гледа дълго: - Ти си странно животно - каза й накрая той. - Тънка колкото един пръст... - Но съм по-могъща от пръста на крал - рече змията. - Малкият принц се усмихна: - Не си толкова могъща... дори нямаш крака... дори не можеш да пътешестваш... - Мога да те отнеса по-далече от всеки кораб - каза змията. Тя се нави около глезена на малкия принц като златна гривна: - Връщам всеки, когото докосна, на земята, от която е произлязъл - добави тя. - Но ти си чист и идваш от звезда... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Юни 2, 2008 Доклад Share Добавено Юни 2, 2008 България в Европа и все пак в червен цвят... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Olq3 Добавено Юни 2, 2008 Доклад Share Добавено Юни 2, 2008 Бряг-Д.Войнов син Ангел - Д.Войнов син Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 2, 2008 Доклад Share Добавено Юни 2, 2008 Старият град Василико бил разположен в южната част на залива, където сега е квартал на Царево. Когато преди години за първи път отидох там, и то беше по работа, ме връхлетя усещането, че се връщам у дома. Забравих за какво бях отишла и се заразхождах из малките стари и стръмни улички......Никога никъде не съм се чувствала по този начин... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 3, 2008 Автор Доклад Share Добавено Юни 3, 2008 (edited) Автор:Аз заглавие:Следобедни пеперуди Редактирано Юни 3, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nina7705 Добавено Юни 3, 2008 Доклад Share Добавено Юни 3, 2008 Автор:Аз заглавие:Следобедни пеперуди Ооо,Ина,страхотни са и не само следобедни ами и приказни са .... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Юни 4, 2008 Доклад Share Добавено Юни 4, 2008 (edited) «Аленький цветочек» С. Т. Аксаков "Помутилися ее очи ясные, подкосилися ноги резвые, пала она на колени, обняла руками белыми голову своего господина доброго, голову безобразную и противную, и завопила истошным голосом: "Ты встань, пробудись, мой сердечный Друг, я люблю тебя как жениха желанного!.." И только таковы слова она вымолвила, как заблестели молнии со всех сторон, затряслась земля от грома великого, ударила громова стрела каменная в пригорок муравчатый, и упала без памяти молодая дочь купецкая, красавица писаная. Много ли, мало ли времени она лежала без памяти – не ведаю; только, очнувшись, видит она себя во палате высокой, беломраморной, сидит она на золотом престоле со каменьями драгоценными, и обнимает ее принц молодой, красавец писаный, на голове со короною царскою, в одежде златокованой; перед ним стоит отец с сестрами, а кругом на коленях стоит свита великая, все одеты в парчах золотых, серебряных. И возговорит к ней молодой принц, красавец писаный, на голове со короною царскою: "Полюбила ты меня, красавица ненаглядная, в образе чудища безобразного, за мою добрую душу и любовь к тебе; полюби же меня теперь в образе человеческом, будь моей невестой желанною. Злая волшебница прогневалась на моего родителя покойного, короля славного и могучего, украла меня, еще малолетнего, и сатанинским колдовством своим, силой нечистою, оборотила меня в чудище страшное и наложила таковое заклятие, чтобы жить мне в таковом виде безобразном, противном и страшном для всякого человека, для всякой твари божией, пока найдется красная девица, какого бы роду и званья ни была она, и полюбит меня в образе страшилища и пожелает быть моей женой законною, – и тогда колдовство все покончится, и стану я опять по-прежнему человеком молодым и пригожим. И жил я таковым страшилищем и пугалом ровно тридцать лет, и залучал я в мой дворец заколдованный одиннадцать девиц красных, ты была двенадцатая. Ни одна не полюбила меня за мои ласки и угождения, за мою душу добрую. Ты одна полюбила меня, чудище противное и безобразное, за мои ласки и угождения, за мою душу добрую, за любовь мою к тебе несказанную, и будешь ты за то женою короля славного, королевою в царстве могучем". Сказка «Аленький цветочек» С. Т. Аксаков удивительна и полна тайн. Но зорко одно лишь сердце... «Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите» ( Антоан дьо Сент-Екзюпери - Малкия принц ) Рисунок художника Б.А. Диодорова http://alocvet.narod.ru/galer.html Редактирано Юни 4, 2008 от AL414 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 4, 2008 Доклад Share Добавено Юни 4, 2008 (edited) «Аленький цветочек» С. Т. Аксаков Тази приказка я купих скоро на дъщеря ми на DVD, анимационен филм, руски, рисуван някъде беше към 50-те години от Сюзмультфилм. Страхотна анимация, филмите на Дисни въобще не могат да се мерят Редактирано Юни 4, 2008 от mvm Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Olq3 Добавено Юни 5, 2008 Доклад Share Добавено Юни 5, 2008 (edited) Редактирано Юни 5, 2008 от Olq3 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Stildjian Добавено Юни 5, 2008 Доклад Share Добавено Юни 5, 2008 Старият град Василико бил разположен в южната част на залива, където сега е квартал на Царево. Когато преди години за първи път отидох там, и то беше по работа, ме връхлетя усещането, че се връщам у дома. Забравих за какво бях отишла и се заразхождах из малките стари и стръмни улички......Никога никъде не съм се чувствала по този начин... mvm, като видях тази снимка си спомних за почивката с бившото ми семейство и най-добрата ни приятелка в Царево. После прочетох отдолу, че найстина е от Царево Точно в тази къща бяхме. Страхотен спомен - благодаря! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Юни 6, 2008 Доклад Share Добавено Юни 6, 2008 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest BlueHawaii Добавено Юни 10, 2008 Доклад Share Добавено Юни 10, 2008 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nina7705 Добавено Юни 11, 2008 Доклад Share Добавено Юни 11, 2008 велосипедист автор:Кирил Божков Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest BlueHawaii Добавено Юни 12, 2008 Доклад Share Добавено Юни 12, 2008 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest BlueHawaii Добавено Юни 13, 2008 Доклад Share Добавено Юни 13, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Юни 14, 2008 Доклад Share Добавено Юни 14, 2008 Тишина автор Bard Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest aorhama Добавено Юни 14, 2008 Доклад Share Добавено Юни 14, 2008 Образите и картините не стигат. Думите и сексът - също. Трябва тишина, раждаща РЕАЛНО ОБЩЕНИЕ. Трябва и малко музика, за капак! Та, ето как изглежда дзен-съзерцанието на балканския "професионализъм" в очите на един гений. Светът е такъв какъвто Е, а ние го виждаме такива каквито Сме! Накратко, открай време по нашите геоширини официално всичко е наред. П.П. Смейте се по-честичко. Помага! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Olq3 Добавено Юни 15, 2008 Доклад Share Добавено Юни 15, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 15, 2008 Доклад Share Добавено Юни 15, 2008 Ах, каква картина видях днес в един блог, ама не ми даде да я открадна. Представляваше едно женско лице и срещу него малко по-нагоре мъжко лице, направено от звезди и съзвездия, и мъжът подаваше в шепите си на жената една червена роза. Не мога да го обясня добре с думи, но все пак,,,,,, помислих си, че изобразява Вселената или Бог, който ни казва :"Аз съм до вас и ви обичам, и подкрепям" Как ли не се мъчих да я взема от блога да ви я покажа, но не можах Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nina7705 Добавено Юни 15, 2008 Доклад Share Добавено Юни 15, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Юни 15, 2008 Доклад Share Добавено Юни 15, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Юни 20, 2008 Доклад Share Добавено Юни 20, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 28, 2008 Доклад Share Добавено Юни 28, 2008 Лято Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Olq3 Добавено Юни 28, 2008 Доклад Share Добавено Юни 28, 2008 (edited) Модераторска забележка :Посочете името на картината и нейният автор! Редактирано Юли 8, 2008 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts